GuidePedia

0


Ο Zelensky παραδέχθηκε την αλήθεια: Επιτεθήκαμε στο Kursk για να σταματήσουμε την προέλαση των Ρώσων στο Donbass αλλά αποτύχαμε - Economist: Ο Zelensky στις ΗΠΑ… θα προσπαθήσει για τελευταία φορά να πάρει πράσινο φως για χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος

Όταν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky παραδέχεται ότι η εισβολή στο Kursk έγινε για να ανακόψουν την επιθετική προέλαση των Ρώσων στο Donbass ειδικά σε Pokrovsk, Toretsk κ.α. αλλά οι στόχοι δεν επιτεύχθηκαν… οποιαδήποτε άλλο σχόλιο είναι περιττό.
Ο Zelensky την άλλη εβδομάδα θα πάει στις ΗΠΑ για να ζητήσει άδεια ώστε να χτυπήσει ρωσικό έδαφος αλλά εάν αυτό συμβεί η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή, αμείλικτη και ασύμμετρη.
Ας πούμε ωμές αλήθειες… ο Ουκρανικός στρατός στο Kursk συντρίβεται, στην κυριολεξία αποδεκατίζεται, υπάρχει τέτοιος πανικός που οι Ουκρανοί κατά την άτακτη υποχώρηση από περιοχές του Kursk… ξέχασαν στρατιώτες οι οποίοι υποχρεωτικά παραδόθηκαν στους Ρώσους.
Το μέτωπο του Donbass έχει καταρρεύσει πλέον σε όλη την γραμμή επαφής σπάνε οι άμυνες, η προέλαση των Ρώσων είναι καθηλωτική… το τέλος της Ουκρανίας έρχεται με φόρα.
Οι Ουκρανοί απλά δεν μπορούν απέναντι στην Ρωσική στρατιωτική μηχανή και το ΝΑΤΟ ή θα κλιμακώσει ή απλά θα αφήσει την Ουκρανία να παραδοθεί άνευ όρων.
Όσοι πιστεύουν ότι νικάει η Ουκρανία και άλλες τέτοιες ανοησίες ας ξυπνήσουν γρήγορα, η κατάρρευση του Ουκρανικού στρατού πλησιάζει και ειδικά μεταξύ Pokrovsk και Ugledar θα γραφεί ο επίλογος του Donbass να θυμάστε εκεί θα γραφεί το μοιραίο τέλος.

Το Ουκρανικό μέτωπο καταρρέει παντού στην κυριολεξία

Στο Kursk οι απώλειες των Ουκρανών έχουν ξεπεράσει τους 9.300 στρατιώτες και 750 κατεστραμμένα τεθρωακισμένα, σκέτη καταστροφή, μάλιστα υποχωρούν οι Ουκρανοί άτακτα.
Οι Ρώσοι ανέκτησαν το Korenevo και Olgovka στο Kursk.
Η Ουκρανική εισβολή στο Kursk έχει εξελιχθεί σε μάχες θέσεις που σημαίνει μοιραίο τέλος Ουκρανών που υποχρεωτικά θα υποχωρήσουν.
Στο Kharkiv συνεχίζουν οι Ρώσοι την προέλαση τους προς Hlyboke και το Lyptsi και βορειοανατολικά της πόλης Kharkiv κοντά στο Vovchansk
Στην κατεύθυνση Kupyansk-Svatove-Kreminna προέλασαν προς Svatove στην περιφέρεια του Luhansk.
Ξαφνικά οι Ρώσοι προελαύνουν προς το Siversk μετά τις ανεπιτυχείς αντεπιθέσεις των Ουκρανών.
Η πόλη Chasiv Yar περικυκλώνεται ενώ ήδη οι ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας μπήκαν στην πόλη.
Η πόλη Toretsk καταρρέει, οι Ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη και προελαύνουν.
Οι Ρώσοι έφθασαν στο Pokrovsk με τρομακτική ταχύτητα αλλά πλέον η προέλαση θα επιβραδυνθεί αφού οι Ουκρανοί έχουν φτιάξει 5 οχυρώσεις...
Στο Ugledar οι Ρώσοι προχωρούν από την δυτική πλευρά και έχουν απομονώσει την πόλη...
Μεταξύ Pokrovsk και Ugledar υπάρχει ένας τεράστιος χώρος που εάν καταρρεύσει σημαίνει ότι έπεσε το Donetsk... στα χέρια των Ρώσων, ο ρωσικός στρατός περικυκλώνει τους Ουκρανούς μεθοδικά

Ο Zelensky παραδέχθηκε την αλήθεια: Επιτεθήκαμε στο Kursk για να σταματήσουμε την προέλαση των Ρώσων στο Donbass αλλά αποτύχαμε

Η εισβολή στην περιοχή του Kursk δεν διευκόλυνε την κατάσταση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Donbass, όπου ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση κοντά στο Krasnoarmeysk (ουκρανική ονομασία Pokrovsk) και το Toretsk, παραδέχτηκε ο Vladimir Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.
«Όσον αφορά τις δυσκολίες στις κατευθύνσεις Pokrovsk και Toretsk, πιστεύαμε ότι η επιχείρηση Kursk μπορεί να επηρεάσει αυτό το φαινόμενο, λόγω της μείωσης του αριθμού του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού», τόνισε ο Zelensky.
Πρόσθεσε επίσης ότι ο κύριος στόχος της Ουκρανίας ήταν πάντα το Donbass.
«Αυτός ήταν πάντα ο κύριος στόχος το Donbass.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος Putin δήλωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις παίρνουν τώρα τον έλεγχο των εδαφών στο Donbass όχι κατά μέτρα, αλλά κατά τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Economist: Ο Zelensky στις ΗΠΑ… θα προσπαθήσει για τελευταία φορά να πάρει πράσινο φως για χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος

Ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα και θα είναι η τελευταία του ευκαιρία ώστε να λάβει άδεια από τον Πρόεδρο Biden να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα μεγάλης εμβέλειας, γράφει το βρετανικό περιοδικό Economist.
«Ο Zelensky θα έχει σύντομα μια τελευταία ευκαιρία να πείσει τον Biden να αλλάξει την προσέγγισή του προτού αποχωρήσει από την εξουσία κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα», αναφέρει o Economist.
Όπως τονίζεται, αξιωματούχοι του Κιέβου εκφράζουν την δυσαρέσκειας τους για τους περιορισμούς των ΗΠΑ στα χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος.
Πρόσφατα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι το Κίεβο ελπίζει να αρθούν οι απαγορεύσεις στην χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS εναντίον στόχων στη Ρωσία.
Το CNN ανέφερε ότι το Κίεβο είχε παράσχει στην Ουάσιγκτον μια λίστα με προτεινόμενους στόχους για επιθέσεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με το CNN, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχεδιάζουν να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στο εγγύς μέλλον, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Zelensky.
Στα μέσα Ιουλίου, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς πυραύλους ATACMS για πλήγματα «βαθιά» κατά της Ρωσίας, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.

Ρωσικά χτυπήματα σφυροκόπησαν τα εργοστάσια Artem και Antonov της ουκρανικής στρατιωτικής βιομηχανίας στο Κίεβο

Ένα τεράστιο νέο κύμα ρωσικών επιδρομών στις πίσω περιοχές της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε επιτυχώς διαλύοντας κρίσιμα στρατιωτικά εργοστάσια.
Ο ρωσικός στρατός ισχυρίστηκε ότι η ομαδική επίθεση ξεκίνησε με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Ως αποτέλεσμα, καταστράφηκαν ενεργειακές εγκαταστάσεις και το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ουκρανίας, το οποίο εκτελούσε την παραγωγή και επισκευή όπλων αεροσκαφών και πυραύλων, καθώς και χώρους συναρμολόγησης και αποθήκευσης UAV και προσωρινές θέσεις σχηματισμών και ξένων μισθοφόρων.
Μαζικά ρωσικά πλήγματα έπληξαν στόχους στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο.
Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το έδαφος του μεγάλου εργοστασίου «Artem» στο Κίεβο.
Οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κατευθυνόμενων πυραύλων αέρος-αέρος, κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων, καθώς και για εξοπλισμό αεροσκαφών.
Ένας άλλος στόχος ήταν το εργοστάσιο Antonov, μια μεγάλη κρατική επιχείρηση της ουκρανικής αεροπορικής βιομηχανίας, που βρίσκεται στο Κίεβο.
Ρωσικά πλήγματα έπληξαν επίσης τον ουκρανικό στρατό στις συνοριακές περιοχές Kharkiv και Sumy.
Ρωσικοί πύραυλοι αναζητούν ουκρανικά συστήματα αεράμυνας που έχουν αναπτυχθεί κοντά στα ρωσικά σύνορα για να υποστηρίξουν τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος.
Ένα άλλο σύστημα αεράμυνας S-300 φέρεται να καταστράφηκε από Iskander κοντά στο χωριό Nizhny Byshkin στην περιοχή του Kharkiv.
Περισσότερα χτυπήματα με πυραύλους Iskander έπληξαν την περιοχή ανάπτυξης ενός άλλου συστήματος αεράμυνας S-300 στα περίχωρα του Sumy.
Ένα ουκρανικό σύστημα αεράμυνας Buk-M1 μαζί με το στρατιωτικό προσωπικό καταστράφηκε κοντά στο χωριό Novaya Sich.
Επιπλέον, ρωσικά χτυπήματα ακριβείας κατέστρεψαν τρεις εκτοξευτές του αμερικανικού HIMARS MLRS 20 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Sumy.
Από την άλλη πλευρά, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν χτυπήματα στα ρωσικά μετόπισθεν.
Μετά από μια μαζική επίθεση με περισσότερα από 150 UAV πριν από δύο ημέρες, μόνο δύο drones πέρασαν… τα υπόλοιπα 148 καταστράφηκαν.

Scott Ritter (πρώην CIA): Πλησιάζουμε το σημείο μηδέν πιο γρήγορα από ότι πιστεύουν οι άνθρωποι - Η Ουκρανία ηττήθηκε

Η χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο, αναφέρει το πρακτορείο Sputnik, ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Scott Ritter.
«Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση που θα μπορούσε γρήγορα να δημιουργήσει συνθήκες ευνοϊκές όχι για μια περιορισμένη πυρηνική σύγκρουση, αλλά για έναν ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο, μια παγκόσμια καταστροφή που θα οδηγούσε στην καταστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας, της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου», τόνισε ο Scott Ritter
Σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία έχει ήδη χάσει τον πόλεμο και καμία προσπάθεια του Κιέβου να ανατρέψει τη ζυγαριά υπέρ της δεν θα το αλλάξει αυτό.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top