GuidePedia

0

«Απαράδεκτες οι δηλώσεις Λαβρόφ», λένε οι Κούρδοι της Συρίας

Αξιωματούχος του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών για τους Κούρδους στα βόρεια και ανατολικά της Συρίας, δεν είναι αποδεκτές.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε για την κατάσταση στη Συρία σε συνέντευξή του στα ΜΜΕ της χώρας του.

Από την άποψη αυτή, η Συμπρόεδρος του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου – MSD Κάντα Μιχμέντ δήλωσε στην « Voice of America» ότι η δήλωση του Λαβρόφ είναι ακατάλληλη και απαράδεκτη.

«Σήμερα υπάρχει μια Αυτόνομη Διοίκηση στα βόρεια και ανατολικά της Συρίας και το κουρδικό ζήτημα είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθεί. Στο έργο της Αυτόνομης Διοίκησης, όλα τα στοιχεία έχουν τη θέση τους, επομένως τα προβλήματα που υπάρχουν είναι αυτά όλων αυτών των συστατικών».

Ο Ρώσος υπουργός προειδοποίησε τους Κούρδους της Συρίας ότι η μοίρα τους θα είναι σαν τους Αφγανούς που πίστεψαν στην Ουάσιγκτον και τους κάλεσε να διαπραγματευτούν με τη Δαμασκό για την ενότητα της Συρίας, αντί να βασίζονται στην Αμερική για να αποκτήσουν τα δικαιώματά τους.

Επ’ αυτού, ο αξιωματούχος του MSD είπε ότι η ομιλία του Λαβρόφ είναι απαράδεκτη και συνέχισε:Κάντα Μιχμέντ- Αντιπρόεδρος του MSD

«Η παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στις δυνάμεις του συνασπισμού στην περιοχή είναι για την καταπολέμηση του ISIS σε συνεργασία με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις. Επίσης, δεν υπάρχει καμία επιρροή από την Ουάσιγκτον ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα επί της πολιτικής απόφασης του MSD και της Αυτόνομης Διοίκησης».

Η Κάντα Μιχμέντ τόνισε επίσης τη δέσμευση της MSD και της Αυτόνομης Διοίκησης μέσω διαλόγου για την επίλυση προβλημάτων, η οποία δηλώθηκε σε συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Λαβρόφ.

«Καλούμε σε διάλογο με όλες τις πλευρές, αλλά δυστυχώς ένα κράτος όπως η Ρωσία, που γνωρίζει την αλήθεια του σχεδίου μας, κάνει τέτοιες δηλώσεις. Η Ρωσία πρέπει να ακούσει την κυβέρνηση της Δαμασκού να αποδεχθεί τον διάλογο», είπε η Μιχμέντ.

Στο πλαίσιο του ρόλου της Ρωσίας, ο Διευθυντής του Κουρδικού Ερευνητικού Κέντρου, Ναβάλ Χαλίλ, πιστεύει ότι δεν υπάρχει ρωσικό σχέδιο για την επίλυση της συριακής σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένου του κουρδικού ζητήματος.

«Η Ρωσία αναζητά πώς να ενισχύσει ξανά το συριακό καθεστώς, καθώς και να εκδιώξει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Συνασπισμό από τα βορειοανατολικά της Συρίας, ώστε να μπορέσει να εδραιώσει την κυριαρχία σε αυτές τις περιοχές», είπε ο Χαλίλ.

Ο Χαλίλ δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λαβρόφ κάνει τέτοιες δηλώσεις για τους Κούρδους στη Συρία και εξήγησε τον σκοπό του να επαναλάβει αυτές τις δηλώσεις.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι οι ομιλίες του Ρώσου υπουργού έρχονται σε μια περίοδο που η Μόσχα μεσολαβεί για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας.

Επιπλέον, ο Λαβρόφ ανακοίνωσε στην ίδια συνέντευξη ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των αρχών του συριακού καθεστώτος με το τουρκικό κράτος υπό την επίβλεψη της Μόσχας.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top