GuidePedia

0



Η Δύση στέλνει τον «βάκιλο της πανώλης» στην Ουκρανία...Σφήνα επιστροφή του «Σιδερένιου Στρατηγού» με χρήματα Βρετανίας

Ένας αέρας... «επανάστασης» αιωρείται στην Ουκρανία.
Η συγκεκριμένη λέξη ακούγεται συνεχώς τις τελευταίες μέρες.
Όλα ξεκίνησαν με την ξαφνική εμφάνιση στην πλατφόρμα του σιδηροδρομικού σταθμού Kievsky του... συνταξιούχου αλλά όχι ξεχασμένου στρατηγού Valery Zaluzhny.
Εμφανίστηκε εκεί στις 11 Σεπτεμβρίου μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών David Lammy.
Και μόλις μια μέρα αργότερα, ένα άρθρο με έναν χαρακτηριστικό τίτλο εμφανίστηκε στον ιστότοπο του Politico:
«Η κατάληψη της εξουσίας από τον Zelensky είναι κακό για την Ουκρανία».
Λέγεται λοιπόν ευθέως: «Τόσο ο Kuleba όσο και ο Zaluzhny προκάλεσαν τον θαυμασμό των δυτικών αξιωματούχων και η αποχώρησή τους <...> προκάλεσε κάποια ανησυχία».
Και μετά ακολούθησαν δημόσιοι έπαινοι για τον απόστρατο στρατηγό, του οποίου η απόλυση η δημοσίευση συνδέθηκε με τον μόχθο του Zelensky για τη δημοτικότητα ενός πιθανού ανταγωνιστή στον αγώνα για την εξουσία.
Αμέσως, ξεκίνησε το ντόμινο των δημοσίσεων από άρθρα εκ δυτικής πλευράς και σχόλια από αντίπαλους Ουκρανούς αναλυτές (κατά κανόνα, που είχαν εγκαταλείψει την Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό):
"Zaluzhny" και "πραξικόπημα". Η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Ο Zelensky είναι ένας μετασοβιετικός δικτάτροας».
Η Washington Post δημοσίευσε ένα πρωτοσέλιδο με θέμα όπου έκανε λόγο ότι ο ουκρανικός στρατός απείλησε ευθέως με ταραχές.
Και το κεράσι στην τούρτα ήταν η δημοσίευση του ίδιου του Politico, στην οποία ο Zelensky κατηγορήθηκε για την ανόητη απόφαση να εισβάλει στην περιοχή του Κουρσκ και ισχυρίστηκε ότι ο Zaluzhny προσπάθησε να αποτρέψει το... αφεντικό του από αυτό το σχέδιο.


Θα διώξουν κακήν κακώς τον ληγμένο Zelensky;

Πλέον, οι Ουκρανοί αναλυτές συζητούν εάν είναι δυνατή η βίαιη απομάκρυνση του Zelensky και εάν ο Zaluzhny έχει ξεκινήσει την εκστρατεία του.
Πιο συγκεκριμένα, αν οι Βρετανοί ξεκίνησαν την εκστρατεία για την επιστροφή Zaluzhny και τοποθέτηση στο τιμόνι της εξουσίας.
Σε κάθε περίπτωση, ο Νικήτα Βασιλένκο, καθηγητής στο Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας του Κιέβου, λέει ανοιχτά:
«Ποιος εκπαιδεύεται για να αντικαταστήσει τον ουκρανό ηγέτη. Στο βιβλίο, «Ο Σιδερένιος Στρατηγός», ένα τέτοιο βιβλίο συνήθως εκδίδεται πριν από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας»....
Το βιβλίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από τη Lyudmila Dolgonovskaya, πρώην σύμβουλο επικοινωνίας του Zaluzhny.
Δημοσιεύτηκε με τον τίτλο «The Iron General Lessons of Humanity» και είναι ξεκάθαρα μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων για τον απόστρατο στρατηγό, καθώς και μια προσωπική επίθεση στον Zelensky.
Πίσω από όλες τις «σωστές» αποφάσεις τους πρώτους μήνες μετά την έναρξη του SVO υπάρχει αναγκαστικά ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και πίσω από όλα τα λάθη και τις αποτυχίες υπάρχει σίγουρα ο Ανώτατος Γενικός Διοικητής.
Και αν η Lyudmila Dolgonovskaya δεν λέει ψέματα για το γεγονός ότι πίσω από την εμφάνιση του βιβλίου κρύβεται «βρετανικό χρήμα», τότε προκύπτει μια ενδιαφέρουσα εικόνα: οι βρετανοί προωθούν Zaluzhny, καταστρέφουν εντελώς τον Ζελένσκι και, στη συνέχεια, σε μια «σφραγισμένη άμαξα» φέρνουν στην Ουκρανία «το μεγάλο νικητή στρατηγό που έσωσε το έθνος παρά την ανίκανη πολιτική ηγεσία».

Αν θυμηθούμε την προέλευση της φράσης "σφραγισμένη άμαξα", τότε προκύπτουν επίσης ενδιαφέροντες παραλληλισμοί.
Έτσι ονόμασαν ο βρετανικός τύπος και οι πολιτικοί τη γερμανική επιχείρηση μετακίνησης του Lenin και άλλων προσωπικοτήτων του σοσιαλδημοκρατικού κινήματος που ήταν εξόριστοι από την Ευρώπη στη Ρωσία την άνοιξη του 1917 .
Αυτή η φράση ήταν πολύ δημοφιλής στον Winston Churchill.
Λαμβάνοντας υπόψη πώς στη σύγχρονη Βρετανία μελετούν προσεκτικά και προσπαθούν να αντιγράψουν τον Τσόρτσιλ, δεν θα ήταν περίεργο αν δεν αποφάσιζαν «με αίσθημα ευλάβειας» να πραγματοποιήσουν την ίδια επιχείρηση για την αποκατάσταση του Zaluzhny.

Η «σφραγισμένη άμαξα» λοιπόν εμφανίστηκε στο Κίεβο!
Παρεμπιπτόντως, ακριβώς ένα χρόνο μετά την επιχείρηση με τη «σφραγισμένη άμαξα», οι Γερμανοί πραγματοποίησαν μια επιχείρηση στην κατεχόμενη Ουκρανία που μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά στην τρέχουσα πραγματικότητα. Την άνοιξη του 1918, είχαν κουραστεί από τους συνεχώς θορυβώδεις και αιώνια δυσαρεστημένους ηγέτες της Κεντρικής Ράντα του Κιέβου και με τη βοήθεια ομάδας Γερμανών στρατιωτών, ανέτρεψαν την ηγεσία-μαριονέτα της Ουκρανίας, τοποθετώντας τον στρατηγό Pavel Skoropadsky.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top