GuidePedia

0


Friedrich Merz (Πρόεδρος CDU): Η Ουκρανία δεν είναι ικανή να κερδίσει την Ρωσία στην σύγκρουση, οι Ρώσοι έχουν υπεροχή - Ο Ρωσικός στρατός επιτέθηκε στις εφεδρείες 10 ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Sumy

 Η αντίστροφη μέτρηση για την Ουκρανία ξεκίνησε.
Οι Ρώσοι έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο σε όλο το μέτωπο.
Με αναλογία 10 προς 1 σε ορισμένα σημεία σε στρατιώτες και οπλικά συστήματα το Donbass θα απελευθερωθεί από τους Ρώσους.
Εν τω μεταξύ η Ρωσία ακολουθεί το παράδειγμα του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία τότε κατέστρεψαν τις υποδομές ενέργειας και σήμερα η Ρωσία έχει καταστρέψει το 80% των μονάδων ισχύος της Ουκρανίας.
Η Γερμανία αναγνώρισε την τρομερή αλήθεια για την Ουκρανία.
Ο Friedrich Merz των Χριστιανοδημοκρατών τόνισε ότι απλά η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει την Ρωσία…
Αμερικανοί ειδικοί αναφέρουν ότι έχει αλλάξει τόσο πολύ η αναλογία στο μέτωπο υπέρ της Ρωσίας που δεν θα μπορούν ούτε να αμυνθούν.
Οι Ρωσικές δυνάμεις έδωσαν τελεσίγραφο στις Ουκρανικές δυνάμεις στο Ugledar να παραδοθούν ειδάλλως οι ζωντανοί θα ζηλέψουν τους νεκρούς.
Οι Ρώσοι εν τω μεταξύ βομβάρδισαν με βόμβες ολίσθησης την Zaporizhia και χτύπησαν νευραλγικούς στόχους.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Η Δύση ετοίμαζε από το 2014 την Ουκρανία για επιθέσεις σε Donbass, Κριμαία - Απελευθερωτική η ρωσική επιχείρηση

Μετά το 2014, η Δύση προετοίμαζε την Ουκρανία για μια νέα τιμωρητική επιχείρηση στα νοτιοανατολικά της χώρας, για επιθέσεις στην Κριμαία και σε άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γεγονός που επιβεβαιώνει τον έγκαιρο και απελευθερωτικό χαρακτήρα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin σε μήνυμά του με αφορμή την Ημέρα της Επανένωσης με τις περιοχές Donbass και Novorossiya.
Σύμφωνα με τον Putin, «οι δυτικές ελίτ, έχοντας μετατρέψει την Ουκρανία σε αντιρωσικό εφαλτήριο μετά το 2014, «ενστάλαξαν συστηματικά το μίσος και τον ριζοσπαστικό εθνικισμό, υποκίνησαν την εχθρότητα προς οτιδήποτε ρωσικό, προμήθευσαν όπλα, έστειλαν μισθοφόρους και συμβούλους, προετοίμασαν τον ουκρανικό στρατό για νέο πόλεμο, προκειμένου και πάλι, και όπως συνέβη την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014, να οργανώσουν μια νέα τιμωρητική επιχείρηση στα νοτιο-ανατολικά».
«Όχι μόνο το Donbass αλλά και η Κριμαία και άλλες ρωσικές περιοχές είχαν προσδιοριστεί ως στόχοι.
Η περαιτέρω εξέλιξη των γεγονότων επιβεβαίωσε πλήρως την αναγκαιότητα και την εγκυρότητα μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, τον πραγματικά απελευθερωτικό της χαρακτήρα» υποστήριξε ο Putin, ο οποίος εξέφρασε την περηφάνια του για τους ήρωες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
«Οι Ρώσοι πολίτες υπερασπίζονται τώρα ένα ασφαλές και ευημερούν μέλλον, την πίστη στις παραδόσεις και προστατεύουν τη μνήμη των επιτευγμάτων και των νικών των μεγάλων προγόνων τους.
Αυτά τα συναισθήματα δίνουν δύναμη σε όσους συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Αυτοί που πολεμούν στο Donbass και στη Novorossiya, αυτοί που υπερασπίζονται τα σύνορα του Kursk, του Belgorod, του Bryansk, υπερασπίζονται ολόκληρη την τεράστια, όμορφη Ρωσία.
Είμαστε περήφανοι για τους ήρωες μας και θα κάνουμε τα πάντα για να τους στηρίξουμε», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Friedrich Merz (Πρόεδρος CDU): Η Ουκρανία δεν είναι ικανή να κερδίσει την Ρωσία στην σύγκρουση, οι Ρώσοι έχουν υπεροχή

Η Ουκρανία δεν είναι ικανή να νικήσει τη Ρωσία στη σύγκρουση, δήλωσε ο Friedrich Merz, υποψήφιος για γερμανός καγκελάριος από το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό μπλοκ των Χριστιανοδημοκρατικών και Χριστιανοκοινωνικών Ενώσεων (CDU/CSU), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag. Ωστόσο, αυτό, σύμφωνα με τον Friedrich Merz, δεν ήταν ο βασικός στόχος.
«Αλλά για μένα, νίκη σημαίνει ότι πρέπει να αποκαταστήσει την κυριαρχία στην επικράτειά της», είπε ο Friedrich Merz.
Οι γερμανικές αρχές, είπε, πρέπει να κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι η Ρωσία να θεωρήσει ότι η συνέχιση της αντιπαράθεσης είναι «κακή ιδέα».
Ωστόσο, η Γερμανία απέχει «αρκετά» από αυτό.
Ο Friedrich Merz χαρακτήρισε επίσης την τρέχουσα ισορροπία δυνάμεων στην Ουκρανία «καταθλιπτική».
Ενεργήσαμε πολύ αργά και κάναμε πολύ λίγα», κατέληξε ο Friedrich Merz.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Biden θα μεταβεί στη Γερμανία στις 10-12 Οκτωβρίου 2024.
Οι ηγέτες σκοπεύουν να συζητήσουν από κοινού την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

National Interest: Ο Biden έχει καλούς λόγους να μην επιτρέψει στους Ουκρανούς να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσία

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden έχει καλούς λόγους να μην χορηγήσει στην Ουκρανία την άδεια να εξαπολύσει επιθέσεις βαθιά στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα, γράφει το National Interest.
«Η Ουάσιγκτον ανησυχεί για την ευρύτερη εικόνα.
Γνωρίζουν ότι η έγκριση χτυπημάτων βαθιά στη Ρωσία θα μπορούσε όχι μόνο να υπονομεύσει τις πιθανότητες ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων αλλά επίσης να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας με δραματική κλιμάκωση.
Ακόμα κι αν εγκριθούν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, η Ουάσιγκτον θα φροντίσει ώστε να εφαρμοστούν πολύ αργά και να είναι πολύ ασήμαντες σε κλίμακα για να βοηθήσουν την Ουκρανία με οποιονδήποτε τρόπο», εξηγεί το National Interest
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έλαβαν υπόψη το γεγονός ότι η εκτόξευση επιθέσεων μεγάλου βεληνεκούς σε ρωσικό έδαφος με τη χρήση πυραύλων Storm Shadow και Atacms θα είναι χαμηλής αποτελεσματικότητας.
«Πώς αυτά τα χτυπήματα θα σταματήσουν τη συνεχιζόμενη καταστροφή του ηλεκτρικού δικτύου της Ουκρανίας και την ανθρωπιστική κρίση;
Πώς θα λύσουν το πρόβλημα του μειούμενου πληθυσμού της Ουκρανίας ή την έλλειψη βασικού στρατιωτικού υλικού για να εξοπλίσουν τις ταξιαρχίες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και να κρατήσουν την πρώτη γραμμή;» τονίσει το National Interest.
Ο Zelensky έχει επανειλημμένα ζητήσει να επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία με δυτικά όπλα.
Ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου υποτίθεται ότι θα συζητούσε αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Biden, αλλά ο Λευκός Οίκος δεν ανακοίνωσε αλλαγή προσέγγισης στην απαγόρευση της χρήσης όπλων μεγάλης εμβέλειας.

Wall Street Journal: Τρέμουν νίκη Trump – Ως πρόεδρος ΗΠΑ θα τραβήξει την πρίζα στήριξης της Ουκρανίας

Αξιωματούχοι στην Ουκρανία και την Ευρώπη φοβούνται ότι εάν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump επικρατήσει στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, θα αποσύρει άμεσα την υποστήριξη στο Κίεβο προκειμένου να πιέσει για μια συμφωνία με τη Ρωσία.
Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα της Wall Street Journal, βάσει του οποίου ο Trump θα σταματήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία σε μια προσπάθεια να την αναγκάσει να συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι αυτό μπορεί να είναι δυσμενές για το Κίεβο.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ο Trump έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι προτεραιότητά του είναι η γρήγορη παύση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία και η σύναψη μιας «δίκαιης συμφωνίας».
Μάλιστα ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Trump, JD Vance έχει πει ότι το σχέδιο Trump για ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης προβλέπει τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης κατά μήκος της σημερινής οριοθέτησης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς και ότι θα δοθούν εγγυήσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία για το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας.
Ο Trump έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τους Δημοκρατικούς ότι δεν κατάφεραν να επιλύσουν την ουκρανική σύγκρουση.
Σύμφωνα με τη WSJ o Zelensky απέτυχε να επιτύχει τους στόχους του κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σε αυτήν την αποτυχία συμπεριλαμβάνεται και το «σχέδιο νίκης».,
Όπως αναφέρει η WSJ, η κυβέρνηση Biden αρνήθηκε να εγκρίνει το «σχέδιο νίκης» του Zelensky, φοβούμενη περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.
Η WSJ υποστηρίζει ότι αξιωματούχοι της διοίκησης «εξέφρασαν σκεπτικισμό» για το σχέδιο και είπαν ότι ήθελαν περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η «χλιαρή υποδοχή» του Ουκρανού ηγέτη στις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνει ότι ο αριθμός των επιλογών που του απομένουν, μειώνεται.

Bloomberg: Κόπωση στη Δύση για Ουκρανία - Η Γερμανία μειώνει τη βοήθεια της το 2025

Πολλά κράτη της Δύσης αναζητούν λόγους και αιτίες προκειμένου να ανακατευθύνουν τα κονδύλια που προορίζονται για την Ουκρανία προς δικές τους, εσωτερικές ανάγκες.
Δημοσίευμα του Bloomberg υποστηρίζει ότι για παράδειγμα η Γερμανία, η οποία μετά τις ΗΠΑ έχει παράσχει τη μεγαλύτερη οικονομική και στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία, σχεδιάζει σημαντική μείωση της βοήθειας που θα χορηγήσει στο Κίεβο το 2025.
Την ίδια στιγμή, το Bloomberg επισημαίνει ότι οι δυτικές χώρες ενδέχεται να επωφεληθούν από την παύση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία για να αναστείλουν τις προμήθειες και τη βοήθειά τους.
Από την πλευρά του ο Economist επικαλούνταν αναλυτές, σύμφωνα με τους οποίους, τα «αφεντικά» της Ουκρανίας και οι αρχές του Κιέβου πρέπει να παραδεχθούν ότι η Ουκρανία ηττάται στη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα εφιστά την προσοχή στο ότι η κούραση από τη σύγκρουση αρχίζει να γίνεται αισθητή στη Δύση, αναφέροντας ως παράδειγμα τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στη Γερμανία και τη Γαλλία, καθώς και τη θέση του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump.

Ο Ρωσικός στρατός επιτέθηκε στις εφεδρείες 10 ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Sumy

Τα ρωσικά στρατεύματα, ενώ απέκρουσαν μια απόπειρα εισβολής από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή Kursk, έπληξαν Ουκρανικές εφεδρείες 10 Ταξιαρχιών στην περιοχή Sumy της Ουκρανίας, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.
«Οι επιχειρησιακές-τακτικές δυνάμεις αεροπορίας και πυραύλων πραγματοποίησαν επιθέσεις σε περιοχές συγκέντρωσης στην περιοχή Sumy και στις εφεδρείες της 21ης, 41ης, 47ης και 115ης μηχανοκίνητης, 80ης και 95ης ταξιαρχίας αεροπορικής επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, 1-Ω ταξιαρχία της Εθνοφρουρά, καθώς και η 101η, η 103η και η 107η ταξιαρχία εδαφικής άμυνας».
Συνολικά, κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή του Kursk ο Ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερους από 18.900 στρατιώτες και 133 άρματα μάχης

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.
Next
This is the most recent post.
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δημοσίευση σχολίου

 
Top