GuidePedia

0


Κεμάλ στη Θράκη μας… Μια απαράδεκτη πρόκληση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 4/8/2024 στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, απ’ την Τουρκοκύπρια Isin Karaca σε εκδήλωση απ’ τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας.

Η συγκεκριμένη Τουρκοκύπρια τραγουδίστρια ανέβασε παιδάκια στην κεντρική σκηνή της συναυλίας, με όλους τους Εγκαθέτους να παρακολουθούν και να χειροκροτούν ζητωκραυγάζοντας “ΖΗΤΩ Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ” τραγουδώντας το “Εμβατήριο της Σμύρνης”, που είναι αφιερωμένο στην καταστροφή των Ελλήνων και της Σμύρνης από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Μια από τις πιο μαύρες στιγμές στην ιστορία του Ελληνισμού δηλαδή.



Όπως αποκαλύπτει ο Νίκος Αρβανίτης στο komotinipress.gr, απίστευτες σκηνές εξελίχθηκαν λοιπόν κατά την διάρκεια της συναυλίας της τουρκοκύπριας Işın Karaca στην Κομοτηνή, καθώς η ίδια συμπεριέλαβε στο ρεπερτόριό της το “Εμβατήριο της Σμύρνης” , τον ύμνο που εξυμνεί την είσοδο του Κεμάλ στη Σμύρνη το 1922.

Το τουρκικό παρακράτος έστειλε , προφανώς, το δικό του μήνυμα στην Αθήνα μέσω Κομοτηνής τόσο ως “αντίποινα” για την ματαιωθείσα συναυλία της Δέσποινας Βανδή στην Σμύρνη όσο και ως υπόμνηση για “το ποιός κάνει κουμάντο τελικά στην Θράκη.”

Σε έναν χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής , με συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (2.000 ευρώ) και την οικονομική ενίσχυση επιφανών επιχειρηματιών, ένας εκ των οποίων και ο Λεβέντ Σαδήκ, γιου του πρώην βουλευτή Αχμέντ Σαδίκ, το τουρκικό παρακράτος προσέβαλλε την ιστορική μνήμη των Ελλήνων και των Θρακιωτών!

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε ποιές είναι οι αντιδράσεις του τοπικού πολιτικού δυναμικού για την εκδήλωση αυτή που είχε τις… ευλογίες του τουρκικού παρακράτους που έχουν αλώσει τον άλλοτε κραταιό Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας. Η κ. Işın Karaca είναι γνωστό ότι επιβιώνει χάρη στις διασυνδέσεις της με το βαθυκρατικό σύστημα στην Τουρκία, αλλά διέπραξε μία απρέπεια εντός ελληνικού εδάφους προσβάλλοντας ακόμη και τους Έλληνες συγχρηματοδότες της.

Χορηγία 2.000 ευρώ της ΠΑΘ στην εκδήλωση, από την διοίκηση Τοψίδη
Η διοίκηση του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη χρηματοδότησε την συγκεκριμένη εκδήλωση με 2.000 ευρώ, όπως κάνει άλλωστε για πολλές εκδηλώσεις σε όλους τους νομούς. Προφανώς και δεν γνώριζε, ούτε μπορούσε να σκεφθεί ο Περιφερειάρχης κ.Τοψίδης ότι θα προέκυπτε αυτή η πρόκληση κατά του Ελληνισμού από την Τουρκοκύπρια τραγουδίστρια. Όμως οι συνεργάτες του δεν έπρεπε να είναι… υποψιασμένοι και δεν αναφερόμαστε μουσουλμάνους Αντιπεριφερειάρχες ή περιφερειακούς συμβούλους, που για τους γνωστούς λόγους δεν θα τον ενημέρωσαν.

Αναφερόμαστε στον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπαντζά, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Παναγιώτη Χαλβατζή ή τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη Νίκο Ευκαρπίδη, που vς πρώην συνεργάτες του υπουργού και βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη γνωρίζουν το “παίζεται” σε παρόμοιες εκδηλώσεις αλλά και στον Σύλλογο Επιστημόνων της μουσουλμανικής μειονότητας. Από αυτούς οφείλει άμεσα να ζητήσει διευκρινήσεις, ενώ η κοινή γνώμη πρέπει να ενημερωθεί για το αποψινό αίσχος που εξελίχθηκε στην έδρα της ΑΜΘ!!

Δείτε τι αναφέρει το «Εμβατήριο της Σμύρνης»

“Ανθίζουν τα λουλούδια στα βουνά της Σμύρνης
Ο χρυσός ήλιος ρίχνει τις πλεξούδες του
Σαν τον αέρα φεύγουν οι ηττημένοι εχθροί
Μπράβο Μουσταφά Κεμάλ Πασά μπράβο
Σε πολύτιμους λίθους θα γραφτεί το όνομα σου

“Στα βουνά της Σμύρνης έμεινα
Έγραψα στο βιβλίο αυτούς που θυσιάστηκαν
Αγκάλιασα τα ορφανά παιδάκια
Καημένη μάνα αυτή ήταν η μοίρα μου
Το αίμα μου να θυσιαστεί για την ωραία πατρίδα

“Μπράβο Μουσταφά Κεμάλ Πασά μπράβο
Σε πολύτιμους λίθους θα γραφτεί το όνομα σου

“Γιός Τούρκου είμαι θέλω να πεθάνω
Και από αγκάθια να είναι το χώμα δεν μασάω
Να ντραπούν από τον Θεό όσοι λιποψύχησαν
Μπράβο Μουσταφά Κεμάλ Πασά μπράβο
Σε πολύτιμους λίθους θα γραφτεί το όνομα σου

Εμρέ Κιαμήλ:”Να δείξουμε πόσο δυνατή κι αποφασιστική είναι η Τουρκική Νεολαία της Δυτ. Θράκης”
Κατά την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης ο πρόεδρος της GAT Emre Kamil απευθύνθηκε στο κοινό μιλώντας για τουρκική νεολαία της Δυτικής Θράκης, αναφέροντας τα εξής: «Καλωσορίσατε όλους σας στην υπέροχη συναυλία μας, που διοργανώσαμε για 12η φορά αυτή την όμορφη βραδιά, στην καρδιά της Κομοτηνής . Είμαστε πολύ χαρούμενοι και τιμή μας που σας βλέπουμε εδώ. Έφερες χαρά!

Σήμερα, μαζευτήκαμε εδώ όχι μόνο για μια συναυλία , αλλά και για να δείξουμε το καλύτερο παράδειγμα της ενότητας και της αλληλεγγύης μας. Μαζί με την καθολική γλώσσα της μουσικής στην ιστορική πλατεία της Κομοτηνής , θα δείξουμε τη δύναμη της αδελφοσύνης και της αλληλεγγύης μας σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το υπέροχο πλήθος που συγκεντρώθηκε εδώ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο δυνατή και αποφασιστική είναι η τουρκική νεολαία της Δυτικής Θράκης. Είναι πηγή απερίγραπτης ευτυχίας για εμάς που όλη η ενέργεια, η εργασία και η προσπάθεια που ξοδέψαμε έχει επιστρέψει εκθετικά με την ενθουσιώδη υποστήριξή σας. Η ενέργεια και η αγάπη σας μας εμπνέουν να πετύχουμε μεγαλύτερα πράγματα.

Ως Τούρκοι νέοι της Δυτικής Θράκης, ενεργούσαμε πάντα με ενότητα και αλληλεγγύη σε όλη την ιστορία. Δουλεύοντας χέρι με χέρι, ώμο με ώμο, καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολλές δυσκολίες. Σήμερα, βαδίζουμε προς το μέλλον με ελπίδα και την ίδια πίστη και αποφασιστικότητα. Ως GAT , εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να διατηρήσουμε τον πολιτισμό και τις αξίες μας ζωντανές και να τις μεταδώσουμε στις μελλοντικές γενιές, με τη δύναμη που λαμβάνουμε από το σωματείο μας .

Ως Κοινότητα Νέων Ακαδημαϊκών , θεωρούμε χρέος μας να είμαστε πάντα μαζί σας, να περπατάμε μαζί σας και να αναλαμβάνουμε έργα αντάξιά σας, έχοντας επίγνωση ότι είμαστε το κέντρο και η στέγη της νεολαίας. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βρεθούμε μαζί με τόσο σημαντικούς οργανισμούς κάτω από αυτή τη σημαντική στέγη, όπως μας αρμόζει.

Απόψε, δεν είμαστε απλώς μια συναυλία , αλλά επιδεικνύουμε επίσης το καλύτερο παράδειγμα της αδελφοσύνης και της αλληλεγγύης μας. Για άλλη μια φορά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους από τα βάθη της καρδιάς μου που ήσασταν κοντά μας σε κάθε εκδήλωση, μας στηρίζετε και κρατάτε ζωντανό αυτό το πνεύμα ενότητας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, Aykut Ünal , που είναι πάντα μαζί μας, τον Πρόεδρο της BTAYTD , τον Πρόεδρο του DEB, τους επικεφαλής ιδρυμάτων και τους χορηγούς που συνεισφέρουν.

Ελάτε να νιώσουμε μαζί την ενωτική δύναμη της μουσικής σε αυτή την όμορφη βραδιά. Ας ενισχύσουμε περαιτέρω την ενότητα και την αλληλεγγύη μας. Κοιτάζοντας το μέλλον με ελπίδα και αυτοπεποίθηση, σας χαιρετώ όλους με αγάπη και σεβασμό, με την πεποίθηση ότι θα φτάσουμε σε πολλές ακόμη όμορφες μέρες μαζί». Ακολούθησε η συναυλία της κ.Işın Karaca.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top