GuidePedia

0

Με “Carpet Bombing” απαντούν οι Ρώσοι. Σφοδρές μάχες και μεγάλες απώλειες.

Μεγαλώνει η κρίση ασφαλείας στο Κουρσκ καθώς τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν παρά τις απώλειες τους.

Η Ουκρανία έθεσε υπό έλεγχο 27 οικισμούς στην περιφέρεια του Κουρσκ με το βάθος της ουκρανικής εισβολής να ανέρχεται σε κάποια σημεία ακόμη και στα 30 χλμ.

Η ουκρανική δύναμη εισβολής προσπαθεί πλέον κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο: Να θέσει υπό έλεγχο τον αυτοκινητόδρομο E38 που διέρχεται από την πόλη “κλειδί” Λγκοφ.

Η εκδίωξη των ουκρανικών δυνάμεων δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τους Ρώσους καθώς οι Ουκρανοί επανδρώνουν το τμήμα της οχυρής γραμμής “Σουροβίκιν” που κατέλαβαν και παράλληλα κατασκευάζουν ακόμη μία γραμμή άμυνας ενώ ελέγχουν και τα γύρω υψώματα.

Όσον αφορά τις δυνάμεις αντίδρασης, η Ρωσία, μέχρι τώρα, κινητοποίησε μόνο κάποιες Μονάδες από την Δύναμη “Βορράς. Ουκρανοί αναλυτές θεωρούν ότι η Μόσχα θα κινητοποιήσει εφεδρείες από τις περιφέρειες Μόσχας, Βορονέζ, Ροστόφ. Δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι αποσύρει δυνάμεις από το Ντονμπάς.

Πάντως, η απουσία ταχείας αντίδρασης δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις και οι Ρώσοι Στρατηγοί “πιάστηκαν στον ύπνο”.

Η Ρωσία απέτυχε να προσδιορίσει την ουκρανική επίθεση, απέτυχε να ερμηνεύσει τη συγκέντρωση των ουκρανικών δυνάμεων στο Σούμι ως επιθετικό ελιγμό.

Η κατάσταση στο Κουρσκ

Ο Rybar παραδέχεται ότι η κρίση βαθαίνει στην περιοχή του Κουρσκ. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “παρά τις προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων να σταματήσουν την προέλαση των ουκρανικών ομάδων, η κλίμακα της κρίσης μεγαλώνει: δυστυχώς, η τακτική των ουκρανικών δυνάμεων με έμφαση στις γρήγορες διεισδύσεις, την παράκαμψη οχυρωμένων περιοχών και τη μέγιστη επέκταση της ζώνης διάσπασης χωρίς εδραίωση στο πρώτο στάδιο ξεπερνά τις ικανότητες αντεπίθεσης του ρωσικού στρατού

Στην περιοχή Σούντζα η ζώνη ελέγχου των ουκρανικών σχηματισμών επεκτάθηκε σε 30 χλμ κατά μήκος του δρόμου Diakonovo — Σούντζα.

Σημεία αντίστασης του ρωσικού στρατού αποκόπτονται και παρακάμπτονται. Αφού κατέλαβαν την Kazachya Loknya στο βορρά, και τους οικισμούς Mirny και Bondarevka στο νότο, οι Ουκρανοί στρατιώτες μπήκαν στη Martynovka. Στη συνέχεια κατέλαβαν και τον οικισμό Κρούγκλικ.

Ταυτόχρονα, μια ομάδα Ουκρανών κινήθηκε περαιτέρω κατά μήκος της εθνικής οδού, φτάνοντας στο Bolshoye Soldatskoye. Υπάρχουν αναφορές ότι λαμβάνουν χώρα μάχες κατά μήκος της εθνικής οδού.

Επίσης, σφοδρές μάχες γίνονται στους γύρω οικισμούς 15 χιλιόμετρα νότια του Λγκοφ.

Στην περιοχή Korenevsky, οι Ουκρανοί προσπαθούν να καταλάβουν το διοικητικό κέντρο.

Μάχες διεξάγονται στην είσοδο του Korenevo ενώ ουκρανικές Μονάδες προσπαθούν να καταλάβουν τους οικισμούς Olgovka και Kremeny.

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να διαρρήξουν τον αυτοκινητόδρομο Rylsk – Lgov προκειμένου να επεκταθεί η κλίμακα της επιχειρησιακής κρίσης των ρωσικών ΕΔ.



Σφοδροί βομβαρδισμοί κατά ουκρανικών δυνάμεων

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε πως η ουκρανική επιδρομή στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ είναι μεγάλη πρόκληση.

«Το καθεστώς του Κιέβου ξεκίνησε άλλη μια μεγάλη πρόκληση» δήλωσε ο Πούτιν στα μέλη της ρωσικής κυβέρνησης σχετικά με την επίθεση στο Κουρσκ και έπειτα πρόσθεσε πως ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν «αδιακρίτως βομβαρδισμό πολιτικών» στόχων στην ρωσική περιφέρεια.

«Αεροπορικά πλήγματα, πυραυλικές δυνάμεις, πυρά πυροβολικού και ενέργειες μονάδων που καλύπτουν τα κρατικά σύνορα (…) απέτρεψαν τον εχθρό από το να προωθηθεί εις βάθος στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

«Η μάχη θα είναι σφοδρή», δήλωσε ο Γιούρι Ποντολιάκα, ένας επιδραστικός γεννημένος στην Ουκρανία φιλορώσος στρατιωτικός μπλόγκερ.

«Αναμφίβολα δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα. Ακόμη κι αν ο εχθρός δεν καταφέρει να σημειώσει πρόοδο (και κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί προς το παρόν), θα υπάρξουν επιθέσεις πυροβολικού και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones). Και σε μεγάλους αριθμούς», είπε ο Ποντολιάκα.

Μεγάλες ουκρανικές απώλειες

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ:
«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μονάδες συνοριακής άμυνας, σε συντονισμό με συνοριοφύλακες, μονάδες ενίσχυσης και εισερχόμενες εφεδρείες, απέτρεψαν επιτυχώς εχθρικές προελάσεις μέσω αεροπορικών επιδρομών, πυραυλικών δυνάμεων και πυρών πυροβολικού».

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ανιχνευμένες συγκεντρώσεις μαχητών και εξοπλισμού, εμποδίζοντας τις προσπάθειες μεμονωμένων μονάδων να διεισδύσουν βαθύτερα στην περιοχή του Κουρσκ.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές κατά των ουκρανικών εφεδρειών στην περιοχή Σούμι.

Από την έναρξη των εχθροπραξιών στην κατεύθυνση του Κουρσκ, το Κίεβο φέρεται να έχει χάσει 660 στρατιώτες και 82 τεθωρακισμένα , συμπεριλαμβανομένων οκτώ αρμάτων μάχης, 12 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, έξι οχημάτων μάχης πεζικού, 55 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και ενός οχήματος του μηχανικού.

Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, οι Ουκρανοί έχασαν έως και 400 άτομα προσωπικό και 32 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός άρματος μάχης, τεσσάρων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, τρία οχημάτων μάχης πεζικού και 24 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Kozak.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top