GuidePedia

0

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Σύντομα θα διεξαχθεί η τελική αναμέτρηση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο Donbass, αναπόφευκτη η ήττα 
CNN: Ο Zelensky βλέπει το αδιέξοδο και τώρα εξετάζει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για να αποτρέψει την καταστροφή της Ουκρανίας

 Η τελική αναμέτρηση μεταξύ των Ρωσικών δυνάμεων στο Donbass και των Ουκρανικών Ταξιαρχιών που στην κυριολεξία παραπαίουν… πλησιάζει και πολύ σύντομα… μια μεγάλη μάχη θα δοθεί που θα καθορίσει την τελική ήττα του Ουκρανικού στρατού.
Οι Ουκρανοί χάνουν παντού, δεν έχουν στρατό και γνωρίζουν ότι έχουν δύο επιλογές, να αντέξουν έως ότου βγει ο Trump για να επιβάλλει ειρήνη ή να συνεχίσουν τις επιθέσεις μέχρι να καταρρεύσουν και να οδηγηθούν σε παράδοση άνευ όρων.
Οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν κερδίσει 1.300 τετραγωνικά χιλιόμετρα όλο αυτό το διάστημα των τελευταίων εβδομάδων ενώ η πιο εντυπωσιακή προέλαση λαμβάνει χώρα δυτικά της Avdiivka.
Αυτό που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι ο Ουκρανικός στρατός δεν μπορεί… και ο αρχιστράτηγος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky έχει αντιληφθεί ότι εξελίσσεται σε μοιραίο πρόσωπο… θα του φορτώσουν την ήττα ενώ ο εγκληματίας Zelensky θα αποποιείται των ευθυνών του.
Οι Ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα χτυπήματα ακριβείας καταστρέφοντας άλλους δύο Patriot, δύο πυραύλους ATACMS πάνω από την Kherson, ενώ κατάφεραν συντριπτικό χτύπημα στην 41η Ταξιαρχία των Ουκρανικών Δυνάμεων με μπαράζ Iskader καταστρέφοντας σημαντικό όγκο εξοπλισμού... δεν υπάρχει όπλο της Δύσης που δόθηκε στην Ουκρανία και δεν διαλύθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις...

Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Η Ουκρανική κρίση θα επιλυθεί πριν αναλάβω Πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump, στην πρώτη συγκέντρωση των υποστηρικτών του στο Μίσιγκαν μετά την απόπειρα δολοφονία, δήλωσε ότι εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, θα επιτύχει μια διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία ακόμη και πριν από την ορκωμοσία του.
Ο πολιτικός υποσχέθηκε επίσης στους συγκεντρωμένους ότι θα αποτρέψει το τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
«Ακόμη και πριν αναλάβω το Οβάλ Γραφείο, λίγο αφότου κερδίσουμε τις προεδρικές εκλογές, θα επιλύσω αυτόν τον τρομερό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Είμαι ο μόνος που μπορώ να κάνω μια δήλωση: Θα αποτρέψω τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» τόνισε ο Trump.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Να πει την αλήθεια η κυβέρνηση Biden για την απόπειρα δολοφονίας του Trump

Η επίσημη εκδοχή της απόπειρας δολοφονίας κατά του υποψηφίου για την προεδρία Trump είναι γεμάτη ελλείψεις, οι αρχές των ΗΠΑ πρέπει να πουν την αλήθεια για το τι συνέβη, έγραψε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, Συνταγματάρχης Douglas McGregor στο κοινωνικό δίκτυο X.
«Η εκδοχή της κυβέρνησης για απόπειρα δολοφονίας έχει περισσότερες τρύπες από μια φέτα ελβετικό τυρί», έγραψε ο συνταγματάρχης.
Σύμφωνα με τον McGregor, σοβαρές ελλείψεις στην επίσημη έκδοση οδήγησαν σε ακραία fake news σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας.
Ως παράδειγμα, αναφέρθηκε ότι ο Trump δέχθηκε επίθεση από πολλούς σκοπευτές ταυτόχρονα.
«Είναι καιρός να ακούσουμε την αλήθεια από την κυβέρνηση Biden όσο αποκρουστική κι αν είναι», προέτρεψε ο αξιωματικός.

CNN: Ο Zelensky βλέπει το αδιέξοδο και τώρα εξετάζει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για να αποτρέψει την καταστροφή της Ουκρανίας

Ο Vladimir Zelensky δείχνει ετοιμότητα για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία λόγω μεγάλων προβλημάτων τόσο στο εσωτερικό όπου ο στρατός βρίσκεται σε δύσκολη θέση όσο και στην εξωτερική πολιτική, γράφει το CNN.
«Το Κίεβο αντιμετωπίζει σήμερα ένα διπλό πλήγμα: μια δύσκολη κατάσταση στην πρώτη γραμμή και πολιτική αβεβαιότητα σχετικά με το επίπεδο μελλοντικής υποστήριξης από τους στενότερους συμμάχους της Ουκρανίας», αναφέρει το CNN
Όπως σημείωσε η αναλυτής Orysya Lutsevich, η δύσκολη κατάσταση αναγκάζει τον Vladimir Zelensky να υπαινίσσεται τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ρωσία.
«Αυτό είναι και ένα μήνυμα προς τη Ρωσία και ένα μήνυμα προς τον παγκόσμιο Νότο ότι η Ουκρανία, είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε το CNN.
Νωρίτερα, ο Vladimir Zelensky είπε ότι οι Ρώσοι εκπρόσωποι θα πρέπει να παραστούν στη δεύτερη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη για την Ουκρανία.
Στις 14 Ιουνίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin έκανε νέες ειρηνευτικές προτάσεις για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, προτρέποντας την Ουκρανία να παραδώσει όλες τις ρωσικές περιφέρειες Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson και να αναγνωρίσει ότι εγκαταλείπει τα σχέδια για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον Putin, αυτή η πρωτοβουλία παρέχει στην πραγματικότητα τη δυνατότητα να σταματήσει η σύγκρουση και να προχωρήσουμε στην πολιτική και διπλωματική διευθέτησή της.

Ο Zelensky επιμένει για όπλα μεγάλου βεληνεκούς και χτυπήματα σε ρωσικές βάσεις

Η Ουκρανία χρειάζεται όπλα μεγάλου βεληνεκούς προκειμένου να προστατεύσει τις πόλεις και τους στρατιώτες της στην πρώτη γραμμή από τις ρωσικές βόμβες και τα drones, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky μετά το νέο ρωσικό σφυροκόπημα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
«Μόνο στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας (21/7), ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε σχεδόν 40 drones Shahed εναντίον της Ουκρανίας.
Το πιο σημαντικό, τα περισσότερα από αυτά καταρρίφθηκαν από τους υπερασπιστές του ουρανού μας», δήλωσε ο Zelensky μέσω Telegram, αναφερόμενος στα drones.
Είπε πως πρέπει να καταστραφούν τα ρωσικά βομβαρδιστικά σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις προκειμένου να προστατευθεί η Ουκρανία από αεροπορικές επιδρομές.
«Οι επαρκείς ικανότητές μας μεγάλου βεληνεκούς θα πρέπει να είναι μια δίκαιη απάντηση στον ρωσικό τρόμο.
Όποιος μας υποστηρίζει σε αυτό υποστηρίζει την άμυνα απέναντι στον τρόμο», είπε ο Zelesnky
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε στις 19/7 την έκκλησή του από το Λονδίνο στους Δυτικούς συμμάχους να επιτρέψουν πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς στη Ρωσία, λέγοντας πως η Βρετανία θα πρέπει να προσπαθήσει να πείσει τους εταίρους της να αποσύρουν τους περιορισμούς στη χρήση τους.

Συντριπτικό ρωσικό χτύπημα με Iskander-M αποδεκατίζει την 41η Ταξιαρχία των Ουκρανικών Δυνάμεων

Με μια συντονισμένη πυραυλική επίθεση Iskander-M των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, εναντίον δύο στρατιωτικών μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR), είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 240 στρατιωτικών και την καταστροφή περισσότερων από 60 κομμάτια εξοπλισμού.
«Τα πληρώματα των επιχειρησιακών-τακτικών πυραυλικών συστημάτων Iskander-M πραγματοποίησαν ομαδική πυραυλική επίθεση σε δύο στρατιωτικές μονάδες (20 πλατφόρμες η καθεμία) με προσωπικό και στρατιωτικό εξοπλισμό μονάδων της 41ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του χωριού Barvenkovo στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk ως αποτέλεσμα των επιδρομών, καταστράφηκαν έως και 240 στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και περισσότερες από 60 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού», ανέφερε το υπουργείο.
Ο εξοπλισμός που καταστράφηκε περιελάμβανε: 14 τεθωρακισμένα οχήματα MaxxPro αμερικανικής κατασκευής, 10 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Senator καναδικής κατασκευής, 7 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 2 οχήματα αναγνώρισης μάχης, 5 τεθωρακισμένα οχήματα ανάκτησης και περισσότερα από 20 φορτηγά.

Saldo (Κυβερνήτης Kherson): Καταρρίφθηκαν ακόμη δύο πύραυλοι ATACMS

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο πυραύλους ATACMS που εκτοξεύθηκαν από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προς την Κριμαία, δήλωσε ο κυβερνήτης της Kherson Vladimir Saldo στο κανάλι του στο Telegram.
"Το πρωί η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε δύο πυραύλους υψηλής ακρίβειας ATACMS στον ουρανό πάνω από την περιοχή Kherson.
Ο εχθρός προσπάθησε να επιτεθεί στην Κριμαία.
Τα θραύσματα οβίδων έπεσαν μακριά από κατοικημένες περιοχές", είπε.
Δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί, ούτε ζημιές σε υποδομές.

Πρωτοφανές – Καταρρέει η παραγωγή πυραύλων Patriot σε ΗΠΑ και Ιαπωνία – Ανέτοιμες Mitsubishi, Lockheed Martin, Boeing

Έγινε φανερό από τη ρωσική εισβολή και τον πολυετή πόλεμο στην Ουκρανία ότι τα αποθέματα πυρομαχικών της Αμερικής, από οβίδες έως πυραύλους, έχουν εξαντληθεί επικίνδυνα και υπάρχει τεράστια ανάγκη για αναβάθμιση και επέκταση της ικανότητας παραγωγής όπλων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό σε συμμαχικές χώρες καθώς ο κόσμος γρήγορα οδεύει σε μια αβέβαιη και επικίνδυνη πολυπολική κατάσταση.
Αυτή η ανεπάρκεια πυρομαχικών θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα των ΗΠΑ να συμμετέχουν σε μελλοντικούς πολέμους και η αμερικανική κυριαρχία υπό τον ηλικιωμένο Πρόεδρο Biden δέχθηκε πολύ ισχυρό πλήγμα.
Εάν ο Trump γίνει πρόεδρος για δεύτερη φορά, πιθανότατα θα αποκαταστήσει την αίσθηση της αμερικανικής κυριαρχίας.
Αυτό σημαίνει εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Αμερικής και, το πιο σημαντικό, διασφάλιση της Δύσης με αρκετά πυρομαχικά και πολεμικές ικανότητες για μελλοντικούς πολέμους.

Εμπλοκή στην παραγωγή πυραύλων Patriot

Ωστόσο, μια νέα ανάλυση του Reuters αναδεικνύει ότι εμπόδια παραγωγής έχουν ήδη προκύψει στην Ιαπωνία η οποία έχει το δικαίωμα παραγωγής πυραύλων αεράμυνας Patriot.
Πηγές λένε ότι τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν καταστήσει πρόκληση για την Mitsubishi Heavy Industries της Ιαπωνίας να αυξήσει την παραγωγή Patriot από 30 σε 60 πυραύλους ετησίως βάσει άδειας από την αμυντική εταιρεία Lockheed Martin.
Αυτό θα μπορούσε να περιπλέξει το σχέδιο των ΗΠΑ για αύξηση της παραγωγής πυραύλων Patriot από περίπου 500 ετησίως σε περισσότερους από 750.
Πηγές λένε ότι η εμπλοκή στην Ιαπωνία οφείλεται στην έλλειψη ενός κρίσιμου εξαρτήματος που κατασκευάζεται από την Boeing που οδηγεί τον πύραυλο στον στόχο στον τελικό στάδια πτήσης.
«Μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι η Mitsubishi Heavy Industries να μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή» λόγω της έλλειψης, δήλωσε στο Reuters ένας από τους γνώστες του κλάδου.
Πέρυσι, η Boeing άρχισε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στις ΗΠΑ, με στόχο ετήσια αύξηση του κρίσιμου εξαρτήματος να φτάνει περίπου το 30%.
Ωστόσο, οι νέες γραμμές παραγωγής δεν θα λειτουργήσουν μέχρι το 2027.
«Το εμπόδιο παραγωγής στην Ιαπωνία δείχνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ απέναντι στις πολύπλοκες αλυσίδες εφοδιασμού», επεσήμανε το Reuters.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top