GuidePedia

0


Ακόμη και οι πιο καλοπροαίρετοι έναντι της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν αρχίσει να υποψιάζονται ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στα ελληνοτουρκικά…Η προσωπική πολιτική Μητσοτάκη φαίνεται ότι μας έχει οδηγήσει σε δρόμο αδιέξοδο, από τον οποίο μπορούμε να «λοξοδρομήσουμε», μόνο με αποφασιστικές κινήσεις. Κάτι που είναι προφανές ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν επιθυμεί. Την απροθυμία της ενισχύει η αντιπολίτευση και ειδικά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που έχουν κρυφτεί πίσω από τα εσωκομματικά τους «πανηγύρια» και δεν πιέζουν αφόρητα -όπως έχουν υποχρέωση- την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για το τι έχει πράξει ή ακόμη χειρότερα, συμφωνήσει στα ελληνοτουρκικά.

Τελευταία ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά, τα όσα έγραψε χθες στην Κυριακάτικη Δημοκρατία η Κύρα Αδάμ για τα καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που πόντισε η Τουρκία σε μη οριοθετημένη περιοχή ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας – Κύπρου. Η Τουρκία «πάτησε» πάνω στην ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε παρουσιάσει ως «μεγάλη επιτυχία»! Έχουμε εκτενώς και πολλαπλώς υποστηρίξει ότι η συμφωνία μόνο συμφέρουσα για την Ελλάδα δεν ήταν.

Απόψε στις 19:30 στο Πολεμικό Μουσείο δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της ΝΔ, οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, θα μιλήσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή».

Οι απόψεις και των δύο για τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη αποτυπώνεται και στη φωτογραφία που έχουμε δημοσιεύσει. Δεν είναι δα και κανένα κρατικό μυστικό, ότι οι Καραμανλικοί αλλά και οι Σαμαρικοί θεωρούν την οικογένεια Μητσοτάκη «νοικάρη» της «γαλάζιας πολυκατοικίας». Αυτά βέβαια από το 2019 και μετά είναι πλέον θεωρίες, γιατί όπως φαίνεται …ο «νοικάρης» έχει κάνει κατάσχεση του «γαλάζιου» οικοδομήματος.

Επίσης γνωστό ότι Καραμανλής-Σαμαράς εστιάζουν την κριτική τους στον Μητσοτάκη στους χειρισμούς του στα εθνικά θέματα και ειδικά στα ελληνοτουρκικά. Συνεπώς οι ομιλίες τους απόψε αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Θα μιλήσουν ανοιχτά ή θα φλυαρήσουν; Το ερώτημα είναι βάσιμο ,γιατί υπήρξαν αυτά τα 5 χρόνια κι άλλες πολυαναμενόμενες δημόσιες παρεμβάσεις των δύο πρωθυπουργών. Σε όλες «κάτι είπαν» χωρίς όμως να προκαλέσουν αυτό που αναμενόταν. Δυο ,τρεις μέρες τα όσα είπαν έγιναν θέμα σε κάποια μέσα ενημέρωσης.

Υπάρχει βέβαια διαφορετικό κλίμα σήμερα. Όταν Καραμανλής και Σαμαράς μίλησαν έστω με «χρησμούς» για εθνικά θέματα ή για τις υποκλοπές, ο κ.Μητσοτάκης ήταν και αισθανόταν πανίσχυρος. Σήμερα παρά το γεγονός ότι παραμένει μόνος στο γήπεδο δείχνει να είναι εξαιρετικά πιεσμένος και ανασφαλής. Αρκεί να δει κάποιος τον ανασχηματισμό παρωδία που έκανε.

Όπως έχουμε ξαναγράψει κανείς δεν περιμένει από τους Καραμανλή-Σαμαρά να ρίξουν την κυβέρνηση. Μπορούν όμως να απαιτήσουν από τον νυν πρωθυπουργό να δεσμευτεί με τρόπο εκκωφαντικό ότι τα όσα συζητά με την Τουρκία δεν θα επηρεάσουν την τήρηση των λεγόμενων «κόκκινων γραμμών». Να ζητήσουν εξηγήσεις για τις ανεξήγητα χλιαρές αντιδράσεις στην επιθετικότητα που επιδεικνύει με πράξεις η Τουρκία, ακόμη και μετά από την περιβόητη Διακήρυξη των Αθηνών. Να τον προτρέψουν να ενημερώσει και να «βάλει στο παιχνίδι» τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πρωτίστως ,γιατί πρόκειται για θέμα τεράστιας εθνικής σημασίας αλλά και επειδή είναι απολύτως βέβαιο ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί από μόνο του να το διαχειριστεί. Ούτε η ΝΔ ακόμη και με 41%, πόσο μάλλον τώρα που έχει κατρακυλήσει στο 28%.

Για να ακριβολογούμε οι δύο πρώην πρωθυπουργοί είναι υποχρεωμένοι να θέσουν προ των ευθυνών του τον κ.Μητσοτάκη, ο οποίος εκτός όλων των άλλων ,με αφορμή τα ελληνοτουρκικά προχώρησε σε ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο εξοπλσιτικό πρόγραμμα δισεκατομμυρίων. Εξοπλιστικό πρόγραμμα που ξεκίνησε καλά και εξελίσσεται σε έναν πανάκριβο «αχταρμά» που μόνο προβλήματα θα προκαλέσει στις ΕΔ και στη χώρα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το Πολεμικό Μουσείο θα είναι γεμάτο το βράδυ στις 19:30 ,όπου ο Μανώλης Κοττάκης θα παρουσιάσει το βιβλίο του.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ηλίας Λιβάνης και για το βιβλίο θα μιλήοουν ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης ,ο Γιάννης Βαληνάκης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top