GuidePedia

0

Τα χάλια με την ΕΑΣ τα έχουμε αναφέρει πολλάκις. Ποιος να το περίμενε όμως, ότι θα πατούσε φρένο ο περιώνυμος Θεός της Ελλάδας, που δεν λέει να πέσει για ύπνο και μας βγάζει τη μύτη έξω ταν βούρκο που διαρκώς πέφτουμε, έστω την τελευταία στιγμή; Όχι ότι σωζόμαστε, διότι είναι θέμα χρόνου να ξανακάνουμε μακροβούτι. Εδώ πανηγυρίζουμε για την υποστήριξη των αδελφών μας των Τούρκων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Ευρύτερα, τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά ανάμεσα στη Μόσχα και το Παρίσι και όλα δείχνουν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

ΕΑΣ: ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ IRIS-T
Την τρομακτική προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το θέμα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) αποκαλύπτει η πρόσφατη απόφαση για την αλλαγή του τόπου μετεγκατάστασης του παραγωγικού και λοιπού εξοπλισμού από τον Υμηττό από τη Μάνδρα στο Λαύριο, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί. Ερευνώντας το θέμα, διαπιστώθηκε ότι δυστυχώς ΔΕΝ πρόκειται για σκόπιμη τροποποίηση στο ολέθριο σχέδιο μετεγκατάστασης που προβλέπει και την πώληση ή εκποίηση με ή άνευ ανταλλάγματος του παραγωγικού εξοπλισμού των ΕΑΣ για τα μεγάλα και μεσαία διαμετρήματα πυρομαχικών. Δηλαδή οι «αρμόδιοι» και οι «υπεύθυνοι» δεν αντιλήφθηκαν το λάθος τους και άλλαξαν ρότα.

Είναι και τσαμπατζήδες…
Πρόκειται για «αλλαγή από σπόντα» ή, αν προτιμάτε, παρέμβαση του Θεού της Ελλάδας. Κατασκευαστικές εταιρίες που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στον διαγωνισμό «Μετεγκατάσταση Δραστηριοτήτων ΕΑΣ Υμηττού: Διαμόρφωση των χώρων στο ακίνητο της ΕΑΣ στη Μάνδρα Αττικής», εκτιμώμενης αξίας 5.736.262,21 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.24%) που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), εκτίμησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το κόστος αποξήλωσης των μηχανημάτων στο εργοστάσιο της Μάνδρας και των έργων διαμόρφωσης των είναι κατά πολύ μεγαλύτερο και ανέρχεται τουλάχιστον στο διπλάσιο της αξίας του διαγωνισμού.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν αστειεύονται
Ταυτόχρονα, τα ΕΑΣ έχουν κατάλληλα ειδοποιηθεί ή ακριβέστερα προειδοποιηθεί από τους βιομηχανικούς εταίρους τους στο πολυεθνικό πρόγραμμα ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε διαταραχή ή πολύ περισσότερο καθυστέρηση στη γραμμή παραγωγής του προγράμματος IRIS-T που λειτουργεί στον Υμηττό. Κατόπιν τούτου, η μόνη διαθέσιμη επιλογή για ταχεία μετεγκατάσταση και στη συνέχεια λειτουργία της γραμμής παραγωγής του IRIS-T είναι το Λαύριο. Οπότε το IRIS-T «παρέσυρε» και τη μετεγκατάσταση του λοιπού παραγωγικού εξοπλισμού των ΕΑΣ από τον Υμηττό στο Λαύριο, όπου υπάρχει επάρκεια χώρου ακόμα και την αποθήκευση του εξοπλισμού σε υπαίθριες πρόχειρες κατασκευές. (ΖΝΡ)

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ
Αρκετά πονηρούληδες φάνηκαν οι Τούρκοι με την κίνηση για τα οθωμανικά φιρμάνια και την επιστροφή των Ελληνικών γλυπτών του κλέφτη λόρδου, του Έλγιν, σύμφωνα με φίλο του DP που διάβασε την ανάλυση που δημοσιεύτηκε και μας έστειλε τη δική του ενδιαφέρουσα διάσταση: Με αυτή την κίνηση κι αν οι τουρκικές δηλώσεις διαβαστούν πίσω από τις γραμμές (σ.σ. να μας δείξουν οι Βρετανοί αν υπάρχει – άρα αν προσκομίσουν κάτι έχει σημασία!) οι Τούρκοι προσπαθούν να θυμίσουν τη δύναμη/αξία των Οθωμανικών φιρμανιών ακόμη και 200 χρόνια μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Άσε που με τους εγχώριους πανηγυρισμούς, εμφανιζόμαστε να επιχαίρουμε για την επίκληση των Οθωμανικών φιρμανιών. Μήπως έτσι έμμεσα παρουσιαζόμαστε έμμεσα ως… Οθωμανική επαρχία;

Ο αγοραστής Κόμης Αχβαχτσουλόγλου
Επίσης, αν υπήρχε τέτοιο φιρμάνι, εμείς θα ήμασταν άραγε υποχρεωμένοι ως Ελληνικό Κράτος να δεχτούμε τη νομιμότητα του; Δηλαδή, αν τα αδέλφια μας οι Τούρκοι (sic), εμφανίσουν ξαφνικά κάποιο ψυχεδελικό, αλαμπουρνέζικο φιρμάνι ότι ακόμη τους ανήκει δήθεν η Ακρόπολη ή ότι την πούλησαν στον Κόμη Αχβαχτσουλόγλου επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας θα σημαίνει ότι θα το αποδεχτούμε; Ή μήπως και την Κρήτη; Προσοχή στη μαθηματική – λογική πράξη: Αν δεχτούμε ως βάση στο παίγνιο τον κανόνα ενός τρίτου άσχετου παίκτη-εισβολέα πως «η μη ύπαρξη ενός φιρμανιού οδηγεί στη μη νομιμοποίηση μιας κατάστασης», θα ισχύει και το αντίθετο, όπου «η ύπαρξη ενός φιρμανιού νομιμοποιεί οποιαδήποτε άλλη κατάσταση»!

«Yeah, right, nice try man, but we ain’t buy that»
Ας το δούνε αυτό το σκεπτικό στο ΥΠΕΞ, ώστε εάν δεν υπάρχει σοβαρός αντίλογος, να μην τσιμπήσουμε το νεο-Οθωμανικό δόλωμα. Πρόκειται περί μιας διαμάχης, ενός παιγνίου ας πούμε, μεταξύ δύο παικτών (Ελλάδα και Βρετανία), όπου ξαφνικά ένας τρίτος παίκτης είδε ευκαιρία παρέμβασης στο παίγνιο, με στόχο να αποκομίσει αθέατα κάποια οφέλη, με μια ενέργεια η οποία μάλιστα αντιμετωπίζεται ως παραχώρηση από έναν βασικό αντίπαλο. Μήπως το δέον γενέσθαι περιγράφεται από τον τίτλο της παραγράφου…

ΑΓΡΙΕΥΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΩΝ
Ρώσος 26 ετών, γεννημένος στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας -έχει διατηρήσει και τις δυο υπηκοότητες- που πλέον ελέγχεται από το 2014 τα ρωσικά στρατεύματα, συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος, όταν εξερράγησαν εκρηκτικά μέσα στο δωμάτιο πανσιόν όπου διέμενε λίγο έξω από το Παρίσι. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες αντικατασκοπείας, αντιτρομοκρατίας και εσωτερικής ασφάλειας της Γαλλίας πραγματοποιούν έρευνα για το παρελθόν του συλληφθέντα, καθώς τα εκρηκτικά και άλλα υλικά που είχε στο δωμάτιο, χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τέτοιων μηχανισμών. Στο δωμάτιο βρέθηκαν επίσης πλαστά διαβατήρια και αριθμός φορητών όπλων. Η δε προέλευσή του, εγείρει εύλογη ανησυχία για το ενδεχόμενο οργανωμένης δράσης των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη Γαλλία…

Σε έξαρση και η δημόσια διπλωματική ρητορική
Τα επεισόδια με τα φέρετρα μπροστά στον Πύργο του Άιφελ και διάφορα άλλα περιστατικά που παραπέμπουν σε οργανωμένες ψυχολογικές επιχειρήσεις, έχουν θέσει τη Γαλλία σε συναγερμό. Καλά πηγαίνουμε γενικώς… φαίνεται εξάλλου και από τα λόγια του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος ξιφούλκησε εναντίον της Ρωσίας, καταλογίζοντας ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις ξένων κρατών, κάνοντας λόγο για «ένα δηλητήριο που επιδιώκει να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη» και ότι για τη χώρα του αυτό μπορεί να είναι «ο νέος μας παγκόσμιος πόλεμος»!

Ξένος δάκτυλος
Η σύγκρουση αυτή έχει έντονη αίσθηση ότι συνδέεται με τον εξοβελισμό των Γάλλων από χώρες που ανήκαν παραδοσιακά στη γαλλική σφαίρα επιρροής στην Αφρική και έκτοτε η σχέση διαρκώς κλιμακώνεται. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, αναφέρθηκε και στα περίεργα περιστατικά στο Παρίσι: «Είδαμε αυτά τα κόκκινα χέρια πάνω στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, είδαμε αυτά τα άστρα του Δαβίδ σχεδιασμένα πάνω σε τοίχους… Είδαμε ακόμα πρόσφατα τα φέρετρα που είχαν τοποθετηθεί κάτω από τον Πύργο του Άιφελ», απαρίθμησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό. Κατέληξε, ότι για τις υποθέσεις αυτές στη Γαλλία, πλανώνται υποψίες για εξωτερική χειραγώγηση. Ας το επαναλάβουμε: Καλά πάμε…


πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top