GuidePedia

0


Ο διοικητής της ελίτ αντιτρομοκρατικής μονάδας του Ισραήλ ήταν μοναδικός Ισραηλινός στρατιώτης που σκοτώθηκε στην επιχείρηση για τη διάσωση τεσσάρων ομήρων στη Γάζα

Η μονάδα του Arnon Zamora έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή επιστροφή των ομήρων Νόα Αργκαμάνι, 25 ετών, Αλμόγκ Μέιρ Ζον, 21 ετών, Αντρέι Κοζλόφ, 27 ετών και Σλόμι Ζιβ, 40 ετών. Και οι τέσσερις είχαν απαχθεί από τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου από τον χώρο του μουσικού φεστιβάλ Νόβα.


Μετά τον ηρωικό θάνατό του η μονάδα Yamam που υπηρετούσε πήρε προς τιμή του το όνομά του.

«Πίσω από κάθε αποστολή διάσωσης, βρίσκονται Ισραηλινοί άνδρες και γυναίκες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους. Είμαστε συντετριμμένοι που ότι ο Arnon Zamora, διοικητής και της Yamam (αντιτρομοκρατική μονάδα της εθνικής αστυνομίας), τραυματίστηκε σοβαρά στην επιχείρηση διάσωσης των ομήρων σήμερα το πρωί και υπέκυψε στα τραύματά του», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ σε ανακοίνωσή του στο Twitter.

Ο 36χρονος Zamora ζούσε στο χωριό Sde David, κοντά στην ισραηλινή πόλη Sderot – 15 μίλια από τα σύνορα με τη Γάζα. Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Michal, δύο παιδιά και τους γονείς του Reuven και Ruthi, ανέφερε η Haaretz.

Η Michal, η σύζυγος του εκλιπόντος στρατιώτη των IDF Arnon Zamora, αποχαιρετά τον σύζυγό της σε μια συγκινητική ανάρτηση:«Πολύ πριν γίνει μαχητής και ήρωας, ήταν ένας γλυκός και γοητευτικός άνθρωπος. Ένας καταπληκτικός σύντροφος, ένας τέλειος πατέρας. Ένας άνθρωπος που αγαπούσε και αγαπήθηκε. Έτσι θα τον θυμόμαστε εμείς και θα χαίρομαι κι εγώ».

Ο Zamora πολέμησε στις 7 Οκτωβρίου στη μάχη του Yad Mordechai, σταματώντας την προέλαση δεκάδων τρομοκρατών της Χαμάς που προσπαθούσαν να διεισδύσουν στη χώρα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Χαιρετίζω τον αρχιεπιθεωρητή Arnon Zamora, διοικητή της επίλεκτης μονάδας Yamam, ο οποίος έπεσε ενώ ηγείτο μιας τολμηρής επιχείρησης για τη διάσωση 4 ομήρων που κρατούσε η Χαμάς στη Γάζα. Έζησε και έπεσε ως ήρωας», ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ σε δήλωσή του στο Twitter.

Η αδελφή του Shlomi Ziv, ευχαρίστησε την οικογένεια του πεσόντος ήρωα για τη θυσία που έκανε για να σώσει τον αδελφό της.

«Λυπούμαστε πολύ για την απώλειά σας και θέλουμε απλώς να σας ευχαριστήσουμε», είπε η γυναίκα.

Η επανένωση

Συγκλονιστικές και συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν οι τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι που κρατούσε η Χαμάς εδώ και οκτώ μήνες σε καταυλισμό επανενώθηκαν με τις οικογένειές του.υ.

Και οι τέσσερις ανακουφισμένοι και με δάκρυα στα μάτια έπεσαν στις αγκαλιές των δικών τους ανθρώπων οι οποίοι όλους αυτούς τους μήνες δεν είχαν σταματήσει να ελπίζουν στο θαύμα.

Θαύμα το οποίο έγινε μετά από συντονισμένη επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top