GuidePedia

0

Ε και τι έγινε αν αγόρασε άλλο ένα σπιτάκι ο Μητσοτάκης; Κακό είναι;

Πριν μερικές ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για το δράμα του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Αναγκάστηκε να πουλήσει είπε περιουσιακά στοιχεία για να συντηρήσει τα παιδιά του. Την ίδια στιγμή, μια ανάσα από τις κάλπες των Ευρωεκλογών, η Νέα Δημοκρατία δεν ασχολείται με την σαρωτική ακρίβεια και τα Τέμπη, αλλά με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη και πώς έκανε την περιουσία του στην Αμερική ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά ο νεοφερμένος στην πολιτική Κασσελάκης, έδωσε αργοπορημένα στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του, με την πρεμούρα της ΝΔ να γυρνάει μπούμερανγκ στο κόμμα. Και αυτό γιατί τα περιουσιακά του στοιχεία, δεν συγκρίνονται με αυτά του Κυριάκου Μητσοτάκη, του πλουσιότερου πολιτικού στη χώρα, με τις μεγαλύτερες δανειακές υποχρεώσεις.

Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει φροντίσει με νομοθεσία να καταργήσει την υποχρέωση δήλωση των μετρητών που διατηρούνται εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων λίγο προτού αυξήσει σε 41 τα ακίνητά του, με δύο οικόπεδα στο Ζαγόρι, μια από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας μας.

Σημειώνεται ότι παράλληλα ο Μητσοτάκης διατηρεί σιγήν ιχθύος για το πώς κατάφερε να αποκτήσει 39 ακίνητα με μισθό βουλευτή, τι έχει απογίνει εκείνη η off-shore στα Νησιά Κέιμαν αλλά και για την επίμαχη αγορά του σπιτιού του Βολταίρου στο Παρίσι από γαλλική εταιρεία.

Τα δύο νέα ακίνητα που είναι στο όνομα του Μητσοτάκη, δεν έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες του καθώς αγοράστηκαν στις… 30 ∆εκεµβρίου του 2022. Σύντομα, ο ίδιος προανήγγειλε αναπτυξιακά έργα στην περιοχή και αμέσως μετά τα Ζαγοροχώρια εντάχθηκαν στον Κατάλογο Πολιτιστικών Τοπίων της UNESCO… Έγινε δηλαδή δουλίτσα για το νέο ησυχαστήριο του Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Μητσοτάκης αγόρασε ένα οικόπεδο έκτασης 412,70 τ.µ. στον Αγιο Μηνά, με αντικειμενική αξία 7.488,03 ευρώ. Ο ίδιος πλήρωσε 28.000 ευρώ. Την ίδια μέρα, ο πρωθυπουργός αγόρασε άλλο ένα μικρότερο οικόπεδο που συνορεύει με το προηγούμενο. Το οικόπεδο είναι μικρότερο (248,06 τ.µ.) ωστόσο ο ίδιος πλήρωσε 43.000.


«Έ και τι έγινε που αγόρασε ένα σπίτι;»

Και ενώ τα οικόπεδα αυτά δεν έχουν δηλωθεί στο Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού που χρωστάει εκατομμύρια αλλά εξακολουθεί να κάνει αγορές , στον ΣΚΑΙ όταν θίγονται αυτά τα θέματα ακούμε σχόλια τύπου «Έ και τι έγινε που αγόρασε ένα σπίτι ο πρωθυπουργός; Κακό είναι;».

«Νομιμοποίησε» το μαύρο χρήμα και αγόρασε τα οικόπεδα

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί πανικό στο Μαξίμου καταγγέλοντας ότι «νομιμοποίησε» το μαύρο χρήμα πολιτικών και έπειτα αγόρασε οικόπεδα στα Ζαγοροχώρια!

«Ο διάβολος, λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες. Και το επιτελικό (βλέπε βαθύ) κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να μην τις αξιοποιεί προς όφελος του, σε κάθε ευκαιρία.

Επειδή, λοιπόν, η ΝΔ επέλεξε προεκλογικά, μέσω της συζήτησης για το πόθεν έσχες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, να αποπροσανατολίσει από τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, καλό είναι να της θυμίσουμε μια, πιθανότατα καθόλου αθώα, “λεπτομέρεια”: Στον τελευταίο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το “πόθεν έσχες” (Ν. 5026/2023), απαλείφθηκε η διάταξη περί υποχρέωσης δήλωσης των μετρητών που διατηρούνται εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.



Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια τροποποίηση που «επιτρέπει σε κάποιον να κάνει ό,τι αγορά επιθυμεί, επικαλούμενος τα μετρητά που… έκρυβε κάτω από το πάπλωμά του και τα οποία, πλέον, δεν είναι υποχρεωμένος να τα δηλώσει!

Με τον προηγούμενο νόμο (Ν. 3213/2003 και τις τροποποιήσεις του) οι υπόχρεοι όφειλαν να δηλώνουν εκτός από τις τραπεζικές καταθέσεις τους και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και “το σύνολο των μετρητών άνω των 30.000 ευρώ” που διέθεταν εκτός τραπεζών, κάτι που αδικαιολόγητα δεν συμπεριλήφθηκε στον νόμο που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία».



Και διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ: «Γι’ αυτό δεν ανοίγουν την πλατφόρμα και δεν υποβάλουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου τις δηλώσεις πόθεν έσχες τους; Έχουν αγορές με “αδιευκρίνιστα”, που δεν θέλουν να εντοπιστούν;.

Ο κ. Μητσοτάκης ας καταλάβει ότι στο σπίτι του Βολταίρου καταντά χυδαία υποκρισία να μιλούν για πόθεν έσχες. Και ας πράξει το αυτονόητο, όπως ακριβώς τον κάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: να καταθέσει το “πόθεν έσχες” του για το 2022 και το 2023, ώστε να δούμε πόσα έχουν γίνει σήμερα τα ακίνητά του. Και να μάθουμε επιτέλους, αν περιλαμβάνονται στις δηλώσεις αυτές τα 2 ακίνητα στο Ζαγόρι και την πηγή προέλευσης των χρημάτων αγοράς τους, καθώς δεν είναι δηλωμένα στο τελευταίο «πόθεν έσχες» του Πρωθυπουργού, δεδομένου ότι αγοράστηκαν στις 30 ∆εκεµβρίου του 2022 (ηµέρα Παρασκευή) και μεταγράφηκαν στο υποθηκοφυλακείο το 2023» καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρεούται τώρα να καταθέσει πόθεν έσχες, για να μάθει ο ελληνικός λαός πως αγοράστηκαν τα συγκεκριμένα οικόπεδα. Εκτός από το αυτονόητο, τεράστιο θέμα ότι μετά την αγορά τους μπήκαν στην Unesco, πολλαπλασιάζοντας έτσι την αξία τους…

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top