GuidePedia

0


Οι κομματικοί “σκυλοκαυγάδες” είναι σύνηθες φαινόμενο, ειδικά σε προεκλογικές περιόδους, αλλά αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες σπάει ρεκόρ. Ψηφίζουμε για την Ευρώπη και τσακώνονται για τα πόθεν έσχες! Το πολιτικό μας σύστημα έχει τρόπο πάντα να μας σπάει τα αρνητικά ρεκόρ! Σιγά που θα ασχοληθούν τα κόμματα με τα υπαρξιακά προβλήματα της ΕΕ!

Ας αφήσω, όμως, τα δεοντολογικά και ας ασχοληθώ με τον “σκυλοκαυγά”. Θα αρχίσω, λοιπόν, από το βασικό: Γιατί η Πολιτεία θεσμοθέτησε την υποβολή πόθεν έσχες σε πολιτικούς κρατικούς αξιωματούχους, ακόμα και σε δημοσιογράφους; Η απάντηση είναι προφανής: Για να εμποδίσει κατά το δυνατόν τη διαφθορά και τη λεηλασία του κρατικού χρήματος. Σύμφωνα με το πνεύμα του νομοθέτη, λοιπόν, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι από χέρι αθώος. Έχει κανά οχτάμηνο στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει προλάβει να διαχειριστεί ούτε ένα ευρώ δημόσιου χρήματος.

Μη με ρωτήσετε τι θα κάνει εάν ποτέ βρεθεί στην κυβέρνηση γιατί δεν έχω απάντηση. Ακόμα κι αν με ένα μαγικό τρόπο γνώριζα ότι προτίθεται να λεηλατήσει τα κρατικά ταμεία, σήμερα είναι αθώος με βάση το πνεύμα του νόμου. Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι έχει παραβιάσει το γράμμα του νόμου, αφού ήταν ιδιοκτήτης οφσόρ εταιρείας τους πρώτους μήνες της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι πρέπει να κάνει σε μία τέτοια περίπτωση μία ευνομούμενη Πολιτεία; Να του επιβάλει το προβλεπόμενο πρόστιμο αντί να γίνεται πολιτικός ντόρος.

Είναι επίσης αληθές ότι αυτό που παρουσίασε ο Κασσελάκης στη Θεσσαλονίκη δεν είναι ακριβώς πόθεν έσχες, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος, επιφυλασσόμενος να το καταθέσει όταν θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα. Κι αν δεν το καταθέσει στην προβλεπόμενη προθεσμία, να του επιβληθεί η προβλεπόμενη ποινή. Αυτά σε μία ευνομούμενη Πολιτεία, όχι δυστυχώς στην Ελλάδα…

Υπάρχει και το ζήτημα πώς ο Κασσελάκης απέκτησε την διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία του στις ΗΠΑ. Επειδή το IRS (αμερικανική εφορία) φημίζεται για την αυστηρότητα και των ελέγχων και των ποινών που επιβάλει σε παρανομούντες φορολογούμενους, δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω ότι η περιουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποκτήθηκε νόμιμα. Εάν στο Μαξίμου έχουν αντίθετες αποδείξεις ας τον καταγγείλουν στο IRS.

Πόθεν έσχες και κήνσορες

Άκουσα χτες τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει ότι ο Κασσελάκης διάγει βίο πολυτελή, ο οποίος δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά του. Πατώντας, μάλιστα, στον δικό του ισχυρισμό έριξε και τον δηλητηριώδη ισχυρισμό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κάτι κρύβει». Δεν είμαι λογιστής, αλλά από όσα βλέπω στον πίνακα που παρουσίασε ο ίδιος, ο Κασσελάκης είναι πλούσιος και δεν φαίνεται να διάγει τόσο πολυτελή βίο, που να μην μπορεί να δικαιολογήσει τις δαπάνες του. Ούτε κότερο, ούτε ιδιωτικό αεροπλάνο έχει! Άρα, ο δηλητηριώδης ισχυρισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου έγινε για να δημιουργήσει εντυπώσεις, ή πιο απλά “ρίξε λάσπη κι ό,τι κάτσει”!

Μπορεί να μην τον πάω τον Κασσελάκη, αλλά η πραγματικότητα με υποχρεώνει να γράψω όλα τα παραπάνω. Η πραγματικότητα με υποχρεώνει, επίσης, να πω και λίγα λόγια για τους κήνσορες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γόνος μίας από τις τρεις μεγαλύτερες πολιτικές δυναστείες της μεταπολεμικής Ελλάδας, για την ακρίβεια της πλουσιότερης από τις τρεις. Είναι, μάλιστα, γνωστό τοις πάσι ότι ούτε ο πατήρ Μητσοτάκης, ούτε τα τέκνα του που ασχολούνται επαγγελματικά με την πολιτική, έχουν εργαστεί ποτέ στην αγορά. Ήταν πάντα “υπηρέτες” του κράτους, αυτοί οι σημαιοφόροι της ελεύθερης αγοράς ήταν πάντα κρατικοδίαιτοι!

Τώρα πώς έγιναν πλούσιοι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ούτε θα υιοθετήσω το “κοινό μυστικό” ότι ο επίσημος πλούτος της οικογένειας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου κι ότι μεγάλο πάρτυ βρίσκεται σε εξέλιξη! Απαντώντας στην εναντίον του επίθεση, όμως, ο Κασσελάκης έθεσε ορισμένα ερωτήματα στον πρωθυπουργό, τα οποία χρήζουν συγκεκριμένων απαντήσεων. Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να τα προσπέρασε βολικά, αλλά οι σκεπτόμενοι πολίτες, όσοι τουλάχιστον δεν είναι τυφλωμένοι από κομματικό πάθος, δεν τα προσπερνούν. Μου άρεσε, πάντως, η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ελεγχθεί πολύ αυστηρά!

Θα κλείσω με την καταπληκτική θεωρία που πλασάρουν ότι “οι δεξιοί είναι θεμιτό να έχουν λεφτά, αλλά οι αριστεροί όχι”! Δεν ξέρω από που το βρήκαν, αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι πολλοί συμπολίτες μας αγοράζουν αυτή την προπαγανδιστική φτήνια. Το ζήτημα, όμως, δεν είναι εάν ένας δεξιός ή αριστερός πολιτικός είναι εύπορος ή όχι, αλλά εάν τον όποιο πλούτο του τον απέκτησε νόμιμα. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού… Άσε που ο Κασσελάκης δεν είναι δα και ο καραμπινάτος αριστερός! Φιλελεύθερος είναι ο άνθρωπος και δεν το έκρυψε. Το έμπειρο μάτι, μάλιστα, διακρίνει εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα σ’ αυτόν και στον Κυριάκο…

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top