GuidePedia

0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένας ανοϊκός υπερήλικας, που εκθέτει τον εαυτό του και τη χώρα του ευρισκόμενος διαρκώς σε σύγχυση. Χθες, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 80ή επέτειο από την Απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία, προσπάθησε, νιώθοντας αποκαμωμένος, να κάτσει σε καρέκλα που δεν υπήρχε!

Ο Τζο Μπάιντεν είχε σκύψει επικίνδυνα πολύ και η σύζυγός του έσωσε την κατάσταση ψιθυρίζοντάς του ότι δεν υπήρχε κάθισμα εκεί όπου εκείνος νόμιζε. Κι αυτό έγινε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ειδησεογραφικών δικτύων απ’ όλο τον κόσμο κι ακριβώς δίπλα από το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας.

Τούτος ο άνθρωπος υποτίθεται ότι ηγείται του «δυτικού» κόσμου. Ενέπλεξε την Ευρώπη σε μια ολέθρια και ανωφελή πολεμική αναμέτρηση με τη Ρωσία και έχει στη διάθεσή του τους κωδικούς για τα πυρηνικά όπλα της παρακμάζουσας υπερδύναμης. Ο Τζο Μπάιντεν όχι μόνο δεν εγκαταλείπει το αξίωμα, που είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει, αλλά φιλοδοξεί να επανεκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ! Κι ύστερα ορισμένοι αναρωτιούνται γιατί δυνάμεις εκτός του δυτικού κόσμου, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, ακόμα και η Τουρκία, φιλοδοξούν να πάρουν τη θέση των ΗΠΑ στο παγκόσμιο παίγνιο ισχύος και επιρροής.

Την ίδια στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν διασυρόταν για μια εισέτι φορά, ο καγκελάριος της Γερμανίας υποσχόταν στο «παρά ένα» των ευρωεκλογών «ταχεία απέλαση εγκληματιών, ακόμα και προς τη Συρία και το Αφγανιστάν». Ο κ. Σολτς, που επέτρεψε στις ορδές των Αφροασιατών εποίκων να πλημμυρίσουν τη χώρα του, θορυβημένος από τη δημοσκοπική (και οσονούπω εκλογική) άνοδο των αντισυστημικών κομμάτων, υποσχέθηκε κάτι που θα έπρεπε να έχει κάνει πράξη από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Σολτς υποχρεώθηκε να δεσμευτεί για το αυτονόητο και λόγω του πρόσφατου φονικού που έγινε στη Γερμανία από ισλαμιστή τρομοκράτη.

Μ’ αυτού του είδους τις ηγεσίες αναμένεται να δύσει οριστικά το «άστρο» της πάλαι ποτέ ισχυρής Δύσης.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top