GuidePedia

0


Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο διεύθυνση Υγιεινής της περιφέρειας Ηπείρου θα πρέπει να ελέγξει τα τρόφιμα και ποτά που θα παρασχεθούν στον πρωθυπουργό

Σε κινήσεις που προκαλούν την κοινή γνώμη και παραπέμπουν σε άλλες εποχές, προβαίνει το Μέγαρο Μαξίμου.
Λίγες ώρες μετά την περιοδεία του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα (όπου δεν έτυχε… θερμής υποδοχής), ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα έγγραφο με… οδηγίες όσον αφορά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα. Μία, λοιπόν, από αυτές τις… οδηγίες είναι ότι η διεύθυνση Υγιεινής της περιφέρειας Ηπείρου θα πρέπει να ελέγξει τα τρόφιμα και ποτά που θα παρασχεθούν στον πρωθυπουργό.

Φαίνεται πως η προσπάθεια της ομάδας που πλαισιώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να αποδείξει ότι ο πρωθυπουργός είναι προσητός και κοντά στο λαό... πέφτει στο κενό...
Εντύπωση, δε, προκαλεί το γεγονός ότι όλα αυτά γίνονται λίγες ημέρες μετά τη δηλητηρίαση παιδιών στη Λαμία έπειτα από την κατανάλωση σχολικών γευμάτων.

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: «Την ώρα που 63 παιδιά δηλητηριάστηκαν από τα σχολικά γεύματα σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία της χώρας, δίνεται εντολή στον ΕΦΕΤ να ελεγχθούν τα ποτά και τα φαγητά που θα δοκιμάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στα Ιωάννινα.
Ως άλλος "Λουδοβίκος" βάζει να δοκιμάζουν τα φαγητά και τα ποτά που του δίνονται, μήπως κι έχει την ίδια τύχη των δεκάδων παιδιών που κατέληξαν στα νοσοκομεία. Μάλλον φοβάται πως θα του χορηγηθεί φαγητό από την εταιρία του κ. Γιαννίτση. Θα του λέγαμε όμως να μην ανησυχεί: Στη δική του περίπτωση ισχύει ο νόμος των λίγων κι εκλεκτών που η κυβέρνηση του έχει υποβάλει».

Η… επεισοδιακή περιοδεία Μητσοτάκη στην Κέρκυρα

Όσα συνέβησαν κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα αποκαλύπτουν πως η κοινή γνώμη δεν έχει πειστεί για τα μέτρα της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση της ακρίβειας ή την απόδοση Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είχε την εξής στιχομυθία με συνταξιούχο που του εκφράζει την απόγνωσή της, καθώς όπως λέει δεν μπορεί να τα βγάλει με τα 440 ευρώ.
«Αυτά είναι τα λεφτά που έχω να ζήσω», είπε η συνταξιούχος στον πρωθυπουργό δείχνοντας του την απόδειξη από το ΑΤΜ με την κίνηση λογαριασμού.
«Όσο αντέχουμε…», της απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Ναι, αλλά πρέπει να γίνει κάτι» του λέει και προσθέτει πως από τα «440 ευρώ πληρώνει 300 ευρώ για ενοίκιο»
«Αν είστε στο ενοίκιο δεν βγαίνει», απαντά ο κ. Μητσοτάκης.
«Αυτή τη στιγμή πεινάω», επιμένει η κυρία ενώ ο πρωθυπουργός τη ρώτησε: «Σας στηρίζει η Εκκλησία;»
«Κανένας», απάντησε η γυναίκα και εκείνος περιορίστηκε να της πει «ευχαριστώ πολύ που ήρθατε».
Ωστόσο, επεισοδιακή ήταν και η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Κέρκυρα όταν μια νεαρή γυναίκα άρχισε να φωνάζει «δικαιοσύνη», αναφερόμενη στην τραγωδία των Τεμπών.
Αρχικά ο πρωθυπουργός κάλεσε τους άνδρες της ασφάλειας του να μην την εμποδίσουν να μιλήσει. «Αφήστε την, αφήστε την» είπε αλλά ο πολιτισμένος τρόπος αντίδρασης δεν κράτησε για πολύ καθώς η κοπέλα και οι φίλοι της που έκαναν την παρέμβαση εκδιώχθηκαν κακήν κακώς.
«Για όλα αυτά που έγιναν και μας πόνεσαν έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Αυτό μπορούμε να πούμε και για τα μεγάλα τραύματα από τραγωδίες όπως αυτή. Αν κάποιος από τους πολιτικούς μας αντιπάλους δεν έχει εμπιστοσύνη, να μας το πει. Εμείς έχουμε και αυτή θα αποδώσει ευθύνες. Δεν αποδίδω ευθύνες ούτε εγώ, ούτε εσείς. Η υπόθεση δικάζεται στο δικαστήριο με ρυθμούς πιο γρήγορους από άλλες υποθέσεις που μας πήγαν πίσω. Και για τα θέματα δικαιοσύνης είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας» απάντησε αρχικά ο πρωθυπουργός στην καθ’ όλα ειρηνική διαμαρτυρία.
Λίγο αργότερα όμως η πολιτισμένη ατμόσφαιρα ανατράπηκε...
Η κοπέλα έβγαλε από τη τσάντα της μία λευκή μπλούζα και τη φόρεσε, ενώ στο σημείο ήταν και άλλοι νέοι που έκαναν αντίστοιχη παρέμβαση για τα Τέμπη. Κάπου εκεί η «υπομονή» των ανδρών ασφαλείας του πρωθυπουργού εξαντλήθηκε και απώθησαν τους νεαρούς από το σημείο συγκέντρωσης. «Συγγνώμη, δημοκρατία δεν έχουμε;» ακούστηκε από τη νεαρή κοπέλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αυστηρούς τόνους να λέει: «Κοιτάξτε να δείτε κυρία μου, αν θέλετε να έρθετε και να κάνετε φασαρία είναι δικαίωμα σας. Αλλά το ίδιο δικαίωμα έχω και εγώ να μιλήσω σε αυτούς που θέλουν να με ακούσουν. Δημοκρατία το ένα, δημοκρατία και το άλλο. Δεν είναι α λα καρτ η δημοκρατία» εισπράττοντας χειροκροτήματα από τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας που παρακολουθούσαν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top