GuidePedia

0


O υποψήφιος ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρώην υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, σχολιάζει την καθυστέρηση που υπάρχει στις έρευνες για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Σημειώνει ότι ενώ θεσμικό πλαίσιο είναι έτοιμο εδώ και χρόνια υπάρχουν αλλεπάλληλες καθυστερήσεις από διαδοχικές κυβερνήσεις με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που δεν αξιοποιεί τα διαπιστωμένα κοιτάσματα της. Αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια σε έσοδα παραμένουν αδρανοποιημένα με κίνδυνο να χαθούν λόγω της άρνησης των κυβερνήσεων να ασχοληθούν σοβαρά και να πιέσουν τις καταστάσεις για να εξελιχθούν οι διαδικασίες.

Στην διαφαινόμενη απροθυμία του πολιτικού συστήματος να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων προστίθενται οι πρόσφυγες διαφόρων ομάδων οι οποίες επιδεινώνουν την κωλυσιεργία. Αυτά όλα ενώ το φυσικό αέριο θα αποτελέσει το αναγκαίο μεταβατικό καύσιμο για πολλές δεκαετίες ακόμα. Γι’ αυτό και μεγάλες ενεργειακές εταιρείες συνεχίζουν να κάνουν συμφωνίες για εξαγορές, συγχωνεύσεις και επέκτασης προκειμένου να διευρύνουν το μερίδιο τους σε μία αγορά η οποία τουλάχιστον μέχρι το 2060 θα έχει μεγάλη ζήτηση και αποτελεί πηγή σημαντικών εσόδων για τις χώρες παραγωγούς. Ταυτόχρονα καταρρίπτει τα ψευδοεπιχειρήματα περί δήθεν περιβαλλοντικού κινδύνου.




Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top