GuidePedia

0


Kyrylo Budanov (GUR Ουκρανίας): Οι Ρώσοι ετοιμάζουν μεγάλη αντεπίθεση – Θα χτυπήσουν Chasiv Yar και Pokrovsk 43 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka

Στο μέτωπο η κατάσταση είναι τραγική για τους Ουκρανούς…
Έχουν φθάσει να ψάχνουν στους βάλτους για πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί για να τα επαναχρησιμοποιήσουν… τραγωδία…
Ο αρχηγός της κύριας διεύθυνσης στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov προειδοποιεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζουν μεγάλη αντεπίθεση τέλη Μαίου ή αρχές Ιουνίου 2024 με 650.000 στρατιώτες θα είναι το τελικό χτύπημα…
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει πάντως η στάση των ΗΠΑ… διαμήνυσαν στην Γαλλία ότι το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί εάν η Γαλλία στείλει 2.000 στρατιώτες και εάν σκοτωθούν… δεν θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 5 της Συμμαχίας που ενεργοποιεί την συλλογική δράση…
Στο μέτωπο οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν δυτικά του Bakhmut προς Chasiv Yar μια κρίσιμη στρατηγικά πόλη που τελικά θα καταλάβουν οι ρώσοι, όπως και δυτικά της Avdiivka όπου η προέλαση των Ρώσων είναι τουλάχιστον εκπληκτική.
Η χρήση βομβών ολίσθησης έχει αλλάξει ριζικά υπέρ των Ρώσων τις ισορροπίες στο μέτωπο... αποδεικνύονται όπλο στρατηγικής σημασίας...
Ως προς τις πυραυλικές επιθέσεις ειδικά η Οδησσός και το Kharkiv παραμένουν στο επίκεντρο.
Μια εγκατάσταση επιμελητείας και μεταφοράς υπέστη ζημιές στην περιοχή της Οδησσού, δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής.

Kyrylo Budanov (GUR Ουκρανίας): Οι Ρώσοι ετοιμάζουν μεγάλη αντεπίθεση – Θα χτυπήσουν Chasiv Yar και Pokrovsk 43 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka

Ο αρχηγός της κύριας διεύθυνσης στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov ανέφερε ότι η Ουκρανία αναμένει ότι οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις θα ενταθούν στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού 2024.
Ο Kyrylo Budanov δήλωσε σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD που δημοσιεύθηκε στις 7 Απριλίου ότι η Ουκρανία αναμένει ότι οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις θα ενταθούν ιδιαίτερα στο Donbass….
Ο Kyrylo Budanov ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα επιχειρήσουν να προχωρήσουν στο Chasiv Yar (δυτικά του Bakhmut) και προς την κατεύθυνση του Pokrovsk (περίπου 43 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka).
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε προηγουμένως σε συνέντευξη στο CBS News που δημοσιεύθηκε στις 28 Μαρτίου ότι η μεγάλη ρωσική επιθετική προσπάθεια μπορεί να ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου ή τον Ιούνιο…
Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν τον ρυθμό των επιθετικών τους επιχειρήσεων σε όλο το θέατρο, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής μιας κατά προσέγγιση ενισχυμένης μηχανοκίνητης επίθεσης προς το Chasiv Yar στις 4 Απριλίου.
Ο Zelensky και ανώτεροι ουκρανοί στρατιωτικοί προειδοποίησαν πρόσφατα ότι οι καθυστερήσεις στη βοήθεια ασφαλείας ανάγκασαν την Ουκρανία να παραχωρήσει την πρωτοβουλία του πεδίου μάχης στη Ρωσία και ότι ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να σχεδιάσει μια επιτυχημένη αντεπίθεση ή αμυντική προσπάθεια χωρίς να γνωρίζει πότε και τι είδους βοήθεια θα λάβει η Ουκρανία. Οι καθυστερήσεις στη δυτική στρατιωτική βοήθεια θα υποχρεώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να λάβουν δύσκολες αποφάσεις δίνοντας προτεραιότητα σε ορισμένες πτυχές της άμυνάς του σε βάρος της αμφισβήτησης της πρωτοβουλίας για περιορισμό των ρωσικών στρατιωτικών δυνατοτήτων ή του σχεδίου για μελλοντική αντεπίθεση

Ο πυρηνικός σταθμός Zaporozhia γίνεται και πάλι στόχος ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη εστίασε στην επανάληψη των άμεσων επιθέσεων στον πυρηνικό σταθμό της Zaporozhia από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Από τις 20 Νοεμβρίου 2022, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απέφυγαν από επιθέσεις στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhia εντός της περιμέτρου του.
Οι επιθέσεις είχαν στόχο την κοντινή βιομηχανική ζώνη και την πόλη Energodar, όπου ζουν οι υπάλληλοι του ZNPP και οι οικογένειές τους.
Στις 7 Απριλίου 2024, το ίδιο το ZNPP έγινε ξανά στόχος», έγραψε ο διπλωμάτης.
Τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποίησαν μια σειρά από άνευ προηγουμένου χτυπήματα στις εγκαταστάσεις του ZNPP, τραυματίζοντας τρεις υπαλλήλους και χτυπώντας τον θόλο μιας από τις μονάδες ισχύος.
Η υπηρεσία Τύπου της εγκατάστασης διευκρίνισε ότι το υπόβαθρο ακτινοβολίας στον πυρηνικό σταθμό παραμένει εντός κανονικών ορίων.
Η πυρηνική εγκατάσταση του Zaporozhye, βρίσκεται στο Energodar, με χωρητικότητα περίπου 6 GW, είναι η μεγαλύτερη του είδους της στην Ευρώπη.
Η Ρωσία ανέλαβε τον έλεγχο του εργοστασίου στις 28 Φεβρουαρίου 2022, τις πρώτες ημέρες της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ρωσία: Επικίνδυνη πρόκληση η επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia

Για επικίνδυνη προβοκάτσια των Ουκρανών κάνει λόγο η Ρωσία, η οποία κατηγορεί το Κίεβο ότι αυτό βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις κατά του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhia.
«Οι επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhia είναι μια πολύ επικίνδυνη πρόκληση.
Οι υπάλληλοι της ΙΑΕΑ που βρίσκονται στο έδαφος είχαν την ευκαιρία να γίνουν μάρτυρες αυτών των επιθέσεων.
Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη τακτική που έχει πολύ άσχημες συνέπειες μακροπρόθεσμα.
Το καθεστώς του Κιέβου, δυστυχώς, συνεχίζει τις τρομοκρατικές του δραστηριότητες» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι επιτέθηκε τρεις φορές κατά του πυρηνικού σταθμού και ζήτησε από τη Δύση να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Από την πλευρά του το Κίεβο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με τις επιθέσεις αυτές.
Σε δηλώσεις του ο Andrii Yusov, εκπρόσωπος των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, αρνήθηκε οποιαδήποτε επίθεση στον πυρηνικό σταθμό, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι κατασκευάζει γεγονότα.
Πάντως, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Rafael Mariano Grossi επιβεβαίωσε ότι έγιναν τρεις επιθέσεις κατά του πυρηνικού σταθμού, σημειώνοντας πως κανείς δεν μπορεί να επωφεληθεί στρατιωτικά ή πολιτικά από αυτές τις επιθέσεις.

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο Macron ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα υποστήριζαν την ανάπτυξη ευρωπαϊκού στρατεύματος στην Ουκρανία, αποκάλυψε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Νομίζω ότι ο Blinken ενημέρωσε τον Macron ότι θα ήταν μόνος του, δεν θα είχε προστασία βάσει του άρθρου 5, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν ότι δεν θα τον ακολουθούσαν.
Οι ΗΠΑ είπαν πάρτε τα Τσιουάουα αλλά μην περιμένετε βοήθεια», πιστεύει ο Scott Ritter
Ο Scott Ritter πρόσθεσε ότι ο Blinken πιθανότατα είχε επίσης προειδοποιήσει τον Macron για τις τρομερές συνέπειες που θα αντιμετωπίσει η Γαλλία μετά την παρέμβαση στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με πρώην αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter, ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να κάνει τον εαυτό του να φαίνεται πιο δυνατός από ότι πραγματικά είναι.
Το όλο σχέδιο του Macron βασίζεται στο να δημιουργήσει μια ισχυρή δύναμη από πολλές αδύναμες χώρες για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ritter, ακόμη και οι συνδυασμένες δυνάμεις της Γαλλίας, των κρατών της Βαλτικής και της Πολωνίας δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν καθοριστική επιρροή στο πεδίο της μάχης.
Νομίζω ότι ο Blinken αντιμετώπισε τον Macron με την πραγματικότητα και τον επέπληξε.
O Macron ζει με την ψευδαίσθηση ότι οποιαδήποτε επέμβαση στην Ουκρανία είναι δυνατή χωρίς την αμερικανική υποστήριξη» τόνισε ο Ritter.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισκέφθηκε το Παρίσι για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Macron.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα μέρη επιβεβαίωσαν την ισχυρή υποστήριξή τους στο Κίεβο και τη σημασία της αποτροπής μιας κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Blinken δήλωσε αργότερα σε συνέντευξή του στο LCI ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αποφύγουν την άμεση ανάμειξη στη σύγκρουση στην Ουκρανία και δεν θα στείλουν ποτέ αμερικανούς στρατιώτες στην Ουκρανία.

Η Ρωσία προειδοποιεί: Πολύ επικίνδυνη εξέλιξη εάν Γερμανοί στρατιώτες πάνε στη Λιθουανία

Για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που θα κλιμακώσει την ένταση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ κάνει λόγο το Κρεμλίνο αναφερόμενο στην πρόθεση της Γερμανίας να αναπτύξει στρατιωτική δύναμη στην Λιθουανία, η οποία συνορεύει τόσο με τη Ρωσία όσο και με τη Λευκορωσία.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Γερμανία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση στη Λιθουανία έως το 2027, με τον υπουργό Άμυνας της Λιθουανίας, Laurynas Kasciunas να λέει ότι οι πρώτοι 20 Γερμανοί στρατιώτες αναμένονται σήμερα Δευτέρα 8/4 στο λιθουανικό έδαφος.
Η γερμανική δύναμη των 5.000 στρατιωτών αναμένεται να έχει αναπτυχθεί πλήρως έως το 2027, με το συνολικό κόστος αυτής της στρατιωτικής κίνησης να υπολογίζεται στα 800 εκατομμύρια ευρώ.
«Είναι μια αρνητική εξέλιξη.
Είναι μια συνέχεια στην κλιμάκωση της έντασης που δημιουργεί εστίες κινδύνου για εμάς στα σύνορα μας.
Γεγονός που με τη σειρά του μας αναγκάζει να λαμβάνουμε ειδικά μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλειας μας» τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας, η Γερμανία σκοπεύει να αναπτύξει μια βαριά ταξιαρχία με τρία τάγματα ελιγμών και τις απαραίτητες μονάδες υποστήριξης μάχης και ανεφοδιασμού στη Λιθουανία.
Πρόκειται για το 203ο τάγμα αρμάτων μάχης, το οποίο θα αναπτυχθεί από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, για το 122ο Τάγμα Τεθωρακισμένων Πεζικού από τη Βαυαρία και για ένα πολυεθνικό τάγμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Λιθουανία.

Dmitry Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Οι ηγέτες ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας και Βρετανίας είναι συνεργοί στην τρομοκρατία στο Crocus

Ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο X αποκάλεσε τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας συνεργούς της τρομοκρατικής επίθεσης στο συνεδριακό κέντρο Crocus και τους «Ουκρανούς Μπαντεραϊτές» ως πραγματικούς πελάτες της τρομοκρατικής επίθεσης.
«Λοιπόν, αγαπητοί ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και των ευρωπαϊκών χωρών!
Οι δηλώσεις των τρομοκρατών ότι τους υποσχέθηκαν ένα εκατομμύριο ρούβλια στο Κίεβο και ότι έπρεπε να περάσουν από μια δίοδο στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα δεν είναι αρκετές για εσάς; Η τρομοκρατική επίθεση διατάχθηκε από το ISIS, όχι τόσο» τόνισε ο Dmitry Medvedev.
Την προηγούμενη μέρα, το πρόγραμμα Vesti Nedeli στο κανάλι Rossiya 1 έδειξε πλάνα από την ανάκριση των κατηγορουμένων για την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Crocus.
Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση κατονόμασαν κάποιον Saifullo ως συντονιστή, ο οποίος υπέδειξε την τοποθεσία της επίθεσης, την οδό διαφυγής στα σύνορα με την Ουκρανία και υποσχέθηκε χρηματική ανταμοιβή.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top