GuidePedia

0


Αυξάνεται ώρα με την ώρα η ένταση μεταξύ Ισραήλ-ΗΠΑ και Ιράν, και η κλιμάκωση μεγαλώνει μετά την σύλληψη από Ιρανούς Φρουρούς, ενός εμπορικού πλοίου που ανήκει σε Ισραηλινό μεγιστάνα στα Στενά του Ορμούζ.

Την ίδια ώρα μεταφέρουμε μια σοβαρή είδηση με κάθε επιφύλαξη, η οποία διακινείται σε δεκάδες ιστοσελίδες στο κοινωνικό δίκτυο X, για την στάση της Τουρκίας, σχετικά με την χρήση των βάσεων Ιντσιρλίκ και Κιουρετσίκ.

Η πληροφορία ( μη επιβεβαιωμένη) αναφέρει ότι “ η Τουρκία ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο τους εναντίον του Ιράν”.

Δεν γνωρίζουμε κάτι από επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, αλλά πρόκειται για διαρροή πιθανόν από την τουρκική πλευρά.

Εφόσον επαληθευτεί η είδηση, θα πρόκειται για “ σφαλιάρα” περιωπής του Ερντογάν στις ΗΠΑ, λόγω της συμμαχίας τους με το Ισραήλ, και των δηλώσεων Αμερικανών ανωτάτων Αξιωματικών περί αναχαιτίσεως ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων προς το Ισραήλ.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top