GuidePedia

0


Έφοδος στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα, έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη έγινε για πρώτη φορά, χθες, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν εντολής του ειδικού εφέτη ανακριτή Λάρισας, Σωτήρη Μπακαΐμη, ο οποίος χειρίζεται τη δικογραφία.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία», η αστυνομία, με την παρουσία εισαγγελέα, κατάσχεσε από τα γραφεία του ΟΣΕ σκληρούς δίσκους με ηχητικό και οπτικό υλικό και τις συνομιλίες του προφυλακισμένου σταθμάρχη και των μηχανοδηγών που δούλευαν το μοιραίο βράδυ. Πληροφορίες αναφέρουν πως το υλικό θα αποσταλεί στη Λάρισα, προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με αυτό που έχει αποσταλεί στον εφέτη ανακριτή, προκειμένου να διαπιστώσει εάν έχει γίνει αλλοίωση ή όχι.

Η έφοδος έρχεται μετά το πρόσφατο δημοσίευμα του «Βήματος» για την «μονταζιέρα», για να ενισχυθεί το αφήγημα περί «ανθρώπινου λάθους», η οποία προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση εντός και εκτός Βουλής, ενώ παραμένει το ερώτημα ποιος διέρρευσε το μονταρισμένο υλικό.
Έρευνα και για το μπάζωμα

Σημειώνεται πως εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γίνει εξέταση στο χώμα από το σημείο του δυστυχήματος, που μεταφέρθηκε με φορτηγά σε οικόπεδο εταιρείας, όπου πετάχτηκαν και υλικά από τον τόπο της τραγωδίας και όπου παραμένουν ακόμα.

Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστή η παραπάνω πληροφορία χάρη στις προσπάθειας μητέρας ενός εκ των 57 νεκρών. Και σε αυτή την περίπτωση δεν έχει γίνει κάποια έρευνα για ευρήματα. Κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας, γράφει η «Ελευθερία», από κοινού με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό θα προχωρήσει σε δειγματοληπτικό έλεγχο. Πρόκειται για συνέχεια του ελέγχου που είχε γίνει, πάλι καθυστερημένα, στον τόπο της τραγωδίας και στο Κουλούρι, όπου βρίσκονται τα συντρίμμια των βαγονιών.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top