GuidePedia

0


Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Οι αμερικανικοί στρατιώτες δεν θα πάνε στην Ουκρανία... ο Zelensky δεν ζητάει στρατιώτες - Λιθουανικές μυστικές Υπηρεσίες: Οι Ρώσοι θα εντείνουν τις επιθετικές τους ενέργειες στην Ουκρανία – Έχουν δαπανήσει 119 δισ το 2023

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να χτυπούν Οδησσό και Kharkiv και να προελαύνουν στο μέτωπο 1.000 χιλιομέτρων της Ουκρανίας ενώ οι Ουκρανοί πανικόβλητοι αδειάζουν 50 χωριά και κωμοπόλεις στο Kupyansk στην Βόρεια Ουκρανία…
Και ενώ μέχρι και οι Λιθουανοί αναγνωρίζουν ότι ο ρωσικός στρατός θα εντείνει την επιθετική του προσπάθεια στην Ουκρανία, οι Financial Times αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν χώρες στην Ανατολική Ευρώπη που θέλουν να επιτεθούν στην Ρωσία… τα μικρά θέλουν να επιτεθούν στον μεγάλο… την Ρωσία… τα Πομεράνιαν θέλουν να δαγκώσουν το Καγκάλ
Εν τω μεταξύ ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος δηλώνει ότι αμερικανοί στρατιώτες δεν θα πάνε στην Ουκρανία ενώ οι New York Times αποκαλύπτουν ότι ο στις ΗΠΑ επικρατεί απογοήτευση με τις τακτικές Zelensky.
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Ρωσία δαπάνησε 119 δισεκ. δολάρια το 2023 για τις πολεμικές τις επιχειρήσεις...

Ισχυρές εκρήξεις στο Kharkiv και Οδησσό… οι ρώσοι ισοπεδώνουν στρατιωτικές υποδομές των Ουκρανών

Για τρεις νεκρούς από τις ισχυρές εκρήξεις που κατεγράφησαν νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Kharkiv κάνουν λόγο οι ουκρανικές αρχές.
Νωρίτερα, ανακοινώθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε αρκετές περιοχές της Ουκρανίας (Dnepropetrovsk, Kirovograd, Nikolaev, Poltava, Sumy), ενώ εκρήξεις σημειώθηκαν και στην Οδησσό.

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Οι αμερικανικοί στρατιώτες δεν θα πάνε στην Ουκρανία... ο Zelensky δεν ζητάει στρατιώτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden, κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο, επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία εξακολουθεί να μην ζητά να σταλούν Αμερικανοί στρατιώτες στο μέτωπο… αλλά χρειάζεται μόνο πρόσθετες προμήθειες όπλων.
«Δεν ζητούν Αμερικανούς στρατιώτες.
Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν αμερικανοί στρατιώτες στον πόλεμο στην Ουκρανία και δεσμεύομαι να το διατηρήσω» τόνισε ο Biden.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Biden δεν έχασε την ευκαιρία να κατηγορήσει τον προκάτοχό του, Ρεπουμπλικάνο Trump, ότι «υπέκυψε» στη ρωσική ηγεσία όταν μιλούσε για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Νομίζω ότι αυτό είναι εξωφρενικό, επικίνδυνο και απαράδεκτο», είπε ο Biden, σχολιάζοντας τα λόγια του πολιτικού του αντιπάλου.
Το Κογκρέσο, λόγω της θέσης της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δεν έχει υποστηρίξει ακόμη το αίτημα της κυβέρνησης να διαθέσει άλλα 60 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία.

Πυρά Medvedev σε Biden: Είναι τρελός, διανοητικά ανάπηρος - Είναι η ντροπή των ΗΠΑ

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden με αφορμή τα όσα υποστήριξε στην ομιλία του στην Κατάσταση της Ένωσης εξαπέλυσε ο Dmitry Medvedev, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
Σε ανάρτηση του στο twitter ο Medvedev υποστήριξε ότι ο Biden είναι ένας τρελός, διανοητικά ανάπηρος που το μόνο πράγμα που έχει στο μυαλό του είναι πως θα σύρει την ανθρωπότητα στην κόλαση.
«Στην ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης, ο Biden συνέκρινε τον εαυτό του με τον Franklin Delano Roosevelt.
Είναι μια σύγκριση που προφανώς δεν είναι υπέρ του.
Πρώτον, παρόλο που ο Roosevelt ήταν ένας ανάπηρος άνδρας σε αναπηρικό καροτσάκι, μεγάλωσε την Αμερική από την Ύφεση.
Ο Biden, από την άλλη, είναι ένα τρελό, διανοητικά ανάπηρο άτομο που είχε το μυαλό του να σύρει την ανθρωπότητα στην κόλαση.
Δεύτερον, ο Roosevelt μαζί με τους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της ΕΣΣΔ, πολεμούσε για την ειρήνη.
Αντιθέτως, ο Biden προσπαθεί ενεργά και επίμονα να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τρίτον, ο Roosevel πολεμούσε ενάντια στους φασίστες, ενώ ο Biden παλεύει για αυτούς.
Είναι η ντροπή των Ηνωμένων Πολιτειών!» αναφέρει στην ανάρτηση του στο Χ ο Medvedev.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει για την Ουκρανία στις 8 Μαρτίου… για το χτύπημα στην Οδησσό

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση για τα ουκρανικά ζητήματα την Παρασκευή 8 Μαρτίου.
Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 23:00 ώρα Μόσχας. Διπλωματική πηγή στον παγκόσμιο οργανισμό, η συνάντηση προγραμματίστηκε κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας με την υποστήριξη του Ισημερινού, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας σε σχέση με το χτύπημα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Οδησσό.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν υπόστεγο με όπλα ακριβείας σε βιομηχανική περιοχή της Οδησσού, όπου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις παράγουν μη επανδρωμένα σκάφη.
Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που έφτασε στην Ουκρανία για να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky, δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών.
Η αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού ηγέτη, που βρισκόταν σε απόσταση 150 μέτρων από την ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Μητσοτάκη, δέχτηκε επίθεση από drone.

Kim Dotcom (Γερμανός επιχειρηματίας): Η παραίτηση Nuland σημάδι ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία τελειώνει

Η παραίτηση της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Victoria Nuland υποδηλώνει το επικείμενο τέλος του πολέμου στην Ουκρανία αναφέρει ο Γερμανό-φιλανδός επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της Megaupload, Kim Dotcom.
«Αυτή η παραίτηση είναι ένα σαφές σημάδι ότι ο πόλεμος αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην Ουκρανία φτάνει στο τέλος του.
Η Ρωσία νίκησε.
Η Δύση έχασε» αναφέρει στην ανάρτηση του ο Dotcom, επισημαίνοντας ότι το ουκρανικό σχέδιο της Nuland απέτυχε καθώς προκάλεσε χιλιάδες θύματα και κατέστρεψε την Ουκρανία.
«Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα μείνει στη μνήμη όλων ως εκείνη που διοργάνωσε το πραξικόπημα στην Ουκρανία.
Ο αρουραίος φεύγει από το πλοίο που βυθίζεται…
Η Vicky και ο πολεμοχαρής σύζυγος της κέρδισαν εκατομμύρια από τον πόλεμο των αντιπροσώπων στην Ουκρανία» επισήμανε ο Dotcom.

Financial Times: Στην Ανατολική Ευρώπη υπάρχουν χώρες που εξετάζουν επίθεση στη Ρωσία

Στην Ανατολική Ευρώπη, σκέφτονται μια πιθανή επίθεση στη Ρωσία, υποστηρίζουν οι Financial Times, επικαλούμενες υψηλόβαθμο ανατολικοευρωπαίο πολιτικό.
Οι Financial Times αξιολογούν εάν ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte είναι κατάλληλος για το ρόλο του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.
Σημειώνεται ότι θα πρέπει διασφαλίσει ένα κατακερματισμένο συνασπισμό που θα περιλαμβάνει «χορτοφάγους Γερμανούς» και έναν υψηλόβαθμο πολιτικό από την Ανατολική Ευρώπη που θέλει η χώρα του να επιτεθεί στην Ρωσία….
«Αναρωτιόμαστε: «Γιατί να καθόμαστε και να περιμένουμε τη Ρωσία να μας επιτεθεί;.
Γιατί να μην επιτεθούμε εμείς στη Ρωσία;», τόνισε ένας ανατολικοευρωπαίος πολιτικός στους Financial Times.
Οι ιδέες για μια άμεση ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας εκφράζονται όλο και περισσότερο στη Δύση.
Το Κρεμλίνο σημείωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν αποτελεί απειλή, δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top