GuidePedia

0


Γιώργος Μαυρίδης
Ουκρανός ειδικός ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο χώρες της βόρειας Ευρώπης να υποστηρίξουν τον ουκρανικό στρατό με δικά τους στρατεύματα στο εγγύς μέλλον

Ρωσικά μέσα επικαλούμενα τα λόγια ειδικών αναφέρουν πως σύντομα θα μπορούσε να παραταχθεί στο ουκρανικό πεδίο της μάχης μία νέα μεγάλη παρτίδα ξένων μισθοφόρων.

Τι Λέει Ρώσος Ειδικός

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ουκρανικού ινστιτούτου πολιτικής ανάλυσης και διαχείρισης Ρούσλαν Μπόρτνικ ανέφερε πως η Γαλλία μπορεί σύντομα να στείλει μία ξένη λεγεώνα στην Ουκρανία.

«Η Γαλλία έχει εξειδικευμένο στρατό για αυτόν τον σκοπό, μία μονάδα που ονομάζεται Λεγεώνα των Ξένων (Foreign Legion) και δρα μόνο στο εξωτερικό» δήλωσε σε συνέντευξή του με το κανάλι Politeka στο YouTube.

Ο Μπόρτνικ είναι πεπεισμένος πως θα γίνεται όλο και δυσκολότερο για το Κίεβο να κρατήσει σταθερή την πρώτη γραμμή του μετώπου δεδομένης της σημερινής έντασης των εχθροπραξιών, ειδικά εάν λάβουμε υπόψη πως τα στρατιωτικά αποθέματα του ουκρανικού στρατού τελειώνουν. Έτσι, ο ίδιος πιστεύει πως «στρατεύματα δυτικών συμμάχων της Ουκρανίας είναι πολύ πιθανόν να μεταφερθούν στο μέτωπο».

«Επιπλέον, βόρειες χώρες της Ευρώπης όπως η Βρετανία, ίσως η Πολωνία, τα βαλτικά κράτη, η Ολλανδία και η Γαλλία είναι έτοιμες για ένα τέτοιο σενάριο» πρόσθεσε.

Εμείς να σας υπενθυμίσουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως οι ηγέτες των δυτικών χωρών έχουν συζητήσει την πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, ωστόσο τόνισε πως δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε μία τελική απόφαση. Εννοείται πως τα λόγια του Μακρόν προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις στον διεθνή τύπο, εξοργίζοντας την Ρωσία.

Μετά τις δηλώσεις Μακρόν βγήκε δημόσια ο υπουργός εξωτερικών του Παρισιού Στεφάν Σεζουρνέ και εξήγησε πως το Παρίσι ναι μεν σκέφτεται το ενδεχόμενο αποστολής στρατού στην Ουκρανία, ωστόσο σκοπός της αποστολής αυτής θα είναι η υποστήριξη του ουκρανικού στρατού και όχι η άμεση εμπλοκή Γάλλων στρατιωτών στην σύρραξη. Δήλωσε εμφατικά πως «Γάλλοι δεν θα πεθάνουν για την Ουκρανία».

Όσο για την Λεγεώνα των Ξένων, ένας σχηματισμός που δεν πρέπει να συγχέεται με την ουκρανική Λεγεώνα των Ξένων, πρόκειται για μία μονάδα εντός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων που επιχειρεί μόνο σε επικράτεια ξένων χωρών και αποτελείται αποκλειστικά από πολίτες άλλων χωρών. Οι επίγειες δυνάμεις της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων αριθμούν περίπου 8 χιλιάδες στρατιώτες.

Τα ερωτήματα που θέτουν τώρα τα ρωσικά μέσα είναι τα εξής: υπάρχει πράγματι πιθανότητα να εμπλακεί η γαλλική Λεγεώνα των Ξένων σε σύγκρουση με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και εάν γίνει αυτό θα αποτελέσει αφορμή πολέμου μεταξύ Παρισιού και Μόσχας;

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top