GuidePedia

0


Γερμανός στρατηγός ξεκάθαρα τονίζει ότι πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια στην Δύση, η Ουκρανία ηττήθηκε και θα χάσει ακόμη περισσότερα εδάφη….

Το Ουκρανικό μέτωπο έχει καταρρεύσει από τα βόρεια στο Kupyansk έως στα νότια στην κατεύθυνση Zaporizhia η πρόοδος των ρωσικών δυνάμεων είναι εντυπωσιακή και ακόμη η αντεπίθεση δεν έχει ξεκινήσει…
Δυτικά του Bakhmut στόχος είναι το Chasiv Yar το οποίο εάν πέσει αλλάζει όλη την στρατηγική της περιοχής δραματικά, οι Ρώσοι θα το καταλάβουν.
Το κραχ στο μέτωπο προκαλεί ντελίριο πανικού στην Δύση που δεν ξέρουν τι να κάνουν για να αντιμετωπίσουν τις μοναδικά ετοιμοπόλεμες Ρωσικές δυνάμεις….
Γερμανός στρατηγός ξεκάθαρα τονίζει ότι πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια στην Δύση, η Ουκρανία ηττήθηκε και θα χάσει ακόμη περισσότερα εδάφη….
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η κλίκα που κυβερνάει το Κίεβο μετράει μέρες, η κινητοποίηση στην Ουκρανία έχει σχεδόν αποτύχει είναι μακριά από τον στόχο των 500.000 νέων στρατιωτών ενώ κανείς από αυτούς δεν είναι έτοιμος για μάχες με τις ρωσικές επίλεκτες δυνάμεις…

Ουκρανικό χτύπημα στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας με δεκάδες πυραύλους Storm-Shadow

Το βράδυ προς την 24η Μαρτίου, η μεγαλύτερη επίθεση με πυραύλους είχε στόχο την πόλη της Σεβαστούπολης στην Κριμαία.
Δεκάδες πύραυλοι του ΝΑΤΟ στόχευσαν το κέντρο της πόλης και τα περίχωρά της.
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε επίθεση δέκα ουκρανικών πυραύλων που είχαν στόχο την Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσάρτησε η Μόσχα το 2014.
Την ίδια ώρα, οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν τη δεύτερη επίθεση στη ρωσική πόλη Belgorod με σύστημα ΝΑΤΟ MLRS.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάνω από 10 πύραυλοι καταρρίφθηκαν", ανακοίνωσε ο διορισθείς από τη Ρωσία κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Mikhail Razvozayev με ανάρτησή του στο Telegram.
Τα μαζικά χτυπήματα ξεκίνησαν αφότου ο Zelensky απηύθυνε μια άλλη έκκληση προς τους Ουκρανούς, κατηγορώντας τον Putinh για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

Όλες οι ενέργειες, οι ισχυρισμοί και οι ενημερωτικές εκστρατείες επιβεβαιώνουν ότι οι τρομοκράτες του Κιέβου και οι πολεμοκάπηλοι του ΝΑΤΟ βρίσκονται πίσω από την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα και πρόκειται να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στους Ρώσους αμάχους.
Η πιο μαζική επίθεση με πυραύλους Storm-Shadow είχε στόχο τη ρωσική πόλη Σεβαστούπολη στη δυτική Κριμαία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα UAV χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την επίθεση.
Συναγερμός αέρα σήμανε στη Σεβαστούπολη για περίπου δύο ώρες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 10 πύραυλοι καταστράφηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας.
Ο ακριβής αριθμός των στόχων δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Στόχος των ουκρανικών επιθέσεων στην Σεβαστούπολη, ήταν τα δύο ρωσικά πλοία Yamal και Azov στην Κριμαία

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την Κυριακή 24/3 ότι έπληξαν δύο ρωσικά πλοία κατά την επίθεση στην Σεβαστούπολη, στην χερσόνησο της Κριμαίας που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.
"Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να πλήξουν τα αμφίβια πλοία Yamal και Azov, όπως και το κέντρο επικοινωνιών και άλλες υποδομές του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας", αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κέντρο επικοινωνιών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, αποκαλύπτοντας ότι στην ουσία αυτά τα σκάφη ήταν ο στόχος της μαζικής επίθεσης με Su-24/Storm Shadow-Scalp.
Η OSINT αναφέρει ότι τουλάχιστον τρεις πύραυλοι Storm Shadow έπληξαν το κύριο κέντρο επικοινωνιών του ρωσικού στόλου, όπου βρίσκονται επίσης στρατιωτικές μονάδες πυραύλων και FSB.
Συνολικά έχουν πληγεί ή/και καταστραφεί 7 από τα 13 μεγάλα αποβατικά του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Σειρήνες στο Κίεβο και στη Lviv

Λίγο αργότερα, κέντρα διοίκησης των Ουκρανών και των συμμάχων τους και χώρους όπου σύμφωνα με τις ρωσικές πληροφορίες διαμένουν δυτικοί μισθοφόροι και σύμβουλοι, τέθηκαν στο στόχαστρο πυραυλικής επίθεσης που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις στο Κίεβο και στην περιφέρεια της Lviv στη δυτική Ουκρανία.
«Εκρήξεις στην πρωτεύουσα.
Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας λειτουργεί.
Μην εγκαταλείπετε τα καταφύγια», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaly Klitchko.
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Lviv Maxim Kozitzki γνωστοποίησε επίσης, πυραυλικές επιθέσεις στην περιοχή Striy, στο νότιο τμήμα της πόλης Lviv όπου σταθμεύουν δυτικοί σύμβουλοι και εκπαιδευτές.

Ένας cruise στον αέρα της Πολωνίας

Εν τω μεταξύ, ρωσικός πύραυλος cruise που εξαπολύθηκε κατά στόχων στη δυτική Ουκρανία νωρίς το πρωί της Κυριακής 24 Μαρτίου παραβίασε τον εναέριο χώρο της Πολωνίας, ανακοίνωσαν οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις.

"Στις 24 Μαρτίου στις 04:23 πμ (05:23 ώρα Ελλάδος) υπήρξε παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου από έναν από τους πυραύλους cruise που εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από την αεροπορία μεγάλου βεληνεκούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας", ανακοίνωσαν οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις με ανάρτησή τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.
"Το αντικείμενο εισήλθε στον πολωνικό εναέριο χώρο κοντά στην πόλη Όσερντοβ (Λούμπλιν Βοϊβοντέσιπ) και παρέμεινε εκεί για 39 δευτερόλεπτα.
Στη διάρκεια όλης της πτήσης, παρακολουθείτο από στρατιωτικά συστήματα ραντάρ", πρόσθεσαν.
Harald Kujat (Γερμανός στρατηγός): Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει είναι ανοησία, θα υποστεί βαριά ήττα

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν το απαραίτητο στρατιωτικό δυναμικό για να επιτύχουν στόχους στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός της γερμανικής αεροπορίας Harald Kujat.
«Στη Γερμανία αντιμετωπίζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ρομαντικά.
Νομίζουν ότι μπορεί να κερδηθεί με ηθικά επιχειρήματα.
Αλλά απαιτεί στρατιωτικές δυνατότητες, δύναμη πυρός.
Και από αυτή την άποψη, στην πραγματικότητα, όλα εξελίσσονται αργά αλλά σταθερά προς όφελος της Ρωσίας» τόνισε ο Harald Kujat
Για να ενισχύσει τα επιχειρήματα του, ο Harald Kujat επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με τη στρατολόγηση εθελοντών στις ένοπλες δυνάμεις της, ενώ στην Ουκρανία το ζήτημα του προσωπικού είναι επί του παρόντος σοβαρότατο.
Αποκαλεί την ιδέα ότι η Ουκρανία μπορεί να επιτύχει τους στρατιωτικούς του στόχους λαμβάνοντας επαρκείς προμήθειες όπλων «πλήρη ανοησία».
«Δεν μπορέσαμε να το πετύχουμε αυτό με τανκς και δεν μπορούσαμε να το κάνουμε ούτε με τους Taurus», κατέληξε ο στρατηγός.
Ο γερμανός καγκελάριος έχει επανειλημμένα αντιταχθεί στην προμήθεια πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία, παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης και ακόμη και ορισμένων μελών του κυβερνώντος συνασπισμού.
H Ρωσία επανειλημμένα έχει επισημάνει ότι η διοχέτευση όπλων στην Ουκρανία από την Δύση, απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και δεν συμβάλλει στην έναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για τον τερματισμό της.
Τον Φεβρουάριο 2024, ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας τόνισε ότι σχεδόν 540.000 νέοι είχαν συμβατική στρατιωτική θητεία στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2023, γεγονός που επέτρεψε τη δημιουργία δύο εφεδρικών στρατών και έξι μεραρχιών, και από τις αρχές του 2024 προσελήφθησαν άλλοι 50.000.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Δύση ήταν τρομοκρατημένη μετά το τεράστιο χτύπημα της Ρωσίας – Η Ουκρανική αεράμυνα τελειώνει

Το μαζικό χτύπημα της Ρωσίας σε ουκρανικές στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις το πρωί της 22ας Μαρτίου 2024 έγινε το μεγαλύτερο και πιο τεχνικά εξελιγμένο από ολόκληρη την ειδική επιχείρηση, δήλωσε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Είδαμε αυτές που θεωρώ τις πιο μαζικές πυραυλικές επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ρωσία κατά της Ουκρανίας.
Και όλα αυτά ήταν πολύ σύνθετα οργανωμένα, πολύ πιο περίπλοκα από αυτό που συνέβη πέρυσι», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Τα πλήγματα της Ρωσίας περιελάμβαναν έναν έξυπνο συνδυασμό drones και επιδρομών πυραύλων.
Η μαζική χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών μπέρδεψε τα Ουκρανικά αντιαεροπορικά συστήματα, ενώ ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δέχτηκε τον πλήρη αντίκτυπο των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, περιέγραψε ο Μερκούρης.
Η γενική εξάντληση της ουκρανικής αεράμυνας είχε επίσης μεγάλη συμβολή στην επιτυχία των χτυπημάτων, σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Όπως σημείωσε, τις τελευταίες εβδομάδες ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε πολλά συστήματα αεράμυνας Patriot και S-300 στην πρώτη γραμμή.
«Η ουκρανική αεράμυνα πλησιάζει πλέον σε πλήρη κατάρρευση», εξέφρασε την άποψή του ο Μερκούρης.
Το πρωί της 22ας Μαρτίου, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μαζικές επιθέσεις σε στόχους στην Ουκρανία.
Χτυπήθηκαν θερμοηλεκτρικοί σταθμοί στο Kharkiv, στις τοποθεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή της Οδησσού, στο αεροδρόμιο Kolomyia στην περιοχή Ivano-Frankivsk, στο εργοστάσιο Motor Sich και στον υδροηλεκτρικό σταθμό Δνείπερου στο Zaporozhye.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top