GuidePedia

0


Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Εάν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν πόλεμο, τα Ρωσικά υποβρύχια θα βουλιάξουν τα αμερικανικά πλοία - Times: Η Ρωσία θα μπορεί να παρακολουθεί την αποστολή πυραύλων SCALP και Storm Shadow στην Ουκρανία

 Ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι διαρροές από τις παρακολουθήσεις Γερμανών στρατιωτικών για το πώς θα χτυπηθεί η Γέφυρα Κερτς στην Κριμαία… στο μέτωπο ο Ουκρανικός στρατός παραπαίει… στην κυριολεξία…
Η CIA σοκάρει με τις αναφορές ότι τελικά οι ΗΠΑ θα σκοτώσουν τον Zelensky γιατί δεν τους είναι χρήσιμος.
Ο αμερικανός συνταγματάρχης McGregor προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ δεν θα καταφέρουν να στείλουν στρατό στην Ουκρανία και να ήθελαν, τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια θα βουλιάξουν τα αμερικανικά μεταγωγικά…
Οι Βρετανοί πάντως κόντρα σε όλους επιμένουν, ο κύριος στόχος της Ουκρανίας πρέπει να είναι η καταστροφή της Γέφυρας της Κριμαίας… μια γέφυρα σύμβολο που ενώνει την Ρωσία με την Ρωσική Κριμαία.
Γερμανός στρατηγός προειδοποιεί, ότι το Kharkiv θα πέσει στα χέρια των Ρώσων αργά ή γρήγορα και οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για αυτή την μοιραία εξέλιξη.

Larry Johnson (πρώην CIA): Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θα εξοντώσουν τον Zelensky και τον Budanov της Διεύθυνσης Πληροφοριών

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky και ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας Kirill Budanov θα απομακρυνθούν σύντομα επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τους χρειάζονται πλέον, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μακρά ιστορία συμφωνιών με περιφρονημένους ανθρώπους.
Όταν γίνονται περιττοί, τους ξεφορτωόμαστε.
Σύντομα ο Zelensky και ο Budanov θα ανακαλύψουν ότι δεν χρειάζονται από τη Δύση.
Ναι, ο διευθυντής της CIA πήγε στην Ουκρανία και τους διαβεβαίωσε: «Είμαστε ακόμα φίλοι».
Αλλά, ξέρετε, όταν έρθει η ώρα να πατήσουν τη σκανδάλη, θα την τραβήξουν.
Ο Zelensky, αν είναι τυχερός, θα επιβιώσει και θα ξεφύγει.
Αλλά μου φαίνεται ότι πιο πιθανό είναι να σκοτωθεί», προέβλεψε ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, υπάρχουν σοβαρές δυνάμεις στο Κίεβο που συνδέονται με τον πρώην γενικό διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, ο οποίος θα ήθελε να κάνει πραξικόπημα και να απομακρύνει τον πρόεδρο Zelensky από την εξουσία.
Το Bloomberg ανέφερε προηγουμένως ότι ο Zelensky φοβάται μια νέα επανάσταση.
Κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προσπαθεί να «σπείρει χάος», να οργανώνει το «Μαϊντάν-3» και να τον απομακρύνει από τη θέση του.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, με τέτοιες δηλώσεις ο Zelensky προσπαθεί να ξανακερδίσει την προσοχή της Δύσης.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Εάν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν πόλεμο, τα Ρωσικά υποβρύχια θα βουλιάξουν τα αμερικανικά πλοία

Ο ρωσικός στόλος υποβρυχίων θα μπορούσε να βυθίσει πλοία που μεταφέρουν τον αμερικανικό στρατό στην Ευρώπη σε περίπτωση υποθετικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, δήλωσε ο Douglas McGregor αμερικανός Συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.
«Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία έχει έναν στόλο υποβρυχίων ικανό να βυθίσει όσα πλοία σταλούν κατά της Ρωσίας.
Απλώς δεν θα μπορέσουμε εμείς οι αμερικανοί να μεταφέρουμε τις χερσαίες δυνάμεις μας στην Ευρώπη, γιατί τα Ρωσικά υποβρύχια στον Ατλαντικό Ωκεανό θα μας βυθίσουν», είπε ο ειδικός.
Τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια σήμερα είναι πολύ πιο θανατηφόρα και αποτελεσματικά από τους προκατόχους τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σημείωσε ο συνταγματάρχης.
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, στη σύγχρονη ναυτική μάχη υπάρχουν μόνο δύο τύποι πλοίων - το υποβρύχιο και ο στρατιωτικός του στόχος.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει την απουσία επιθετικών προθέσεων προς άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των κρατών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Medvedev (Ρωσία): Η ΕΣΣΔ δεν θα αναβιώσει, αλλά θα επιστρέψουν ιστορικά εδάφη - Μέχρι την οριστική νίκη στην Ουκρανία

Η Σοβιετική Ένωση δεν μπορεί να αναβιώσει, αλλά ιστορικά εδάφη θα επιστρέψουν στη Ρωσία υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος υποστήριξε πως οι σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι κατά πολύ χειρότερες σήμερα από ότι ήταν με την κρίση του 1962, όταν η ΕΣΣΔ επιχείρησε να μεταφέρει πυρηνικούς πυραύλους στην Κούβα.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο Medvedev υποστήριξε πως είναι αδύνατο να αναβιώσει η ΕΣΣΔ στην προηγούμενη μορφή της
«Εσείς και εγώ καταλαβαίνουμε ότι είναι αδύνατο να μπούμε στο ίδιο νερό δύο φορές.
Είναι αδύνατο να αναβιώσει η Σοβιετική Ένωση με τη μορφή που ήταν» τόνισε ο Medvedev, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε πως ιστορικά τμήματα της χώρας πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα.
Ο Medvedev υποστήριξε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη, κάτι που όπως είπε, σημαίνει την παράδοση των νεοναζί, ενώ τόνισε ότι η Ουκρανία ανήκει στη Ρωσία.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων, ο Medvedev τόνισε ότι αυτό είναι αδύνατο με τη σημερινή ηγεσία της Ουκρανίας.
Επιπλέον, ο Medvedev είπε ότι οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ είναι κατά πολύ χειρότερες σήμερα ακόμα και σε σχέση με το 1962, όταν οι δύο χώρες είχαν φτάσει στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου, με αφορμή τη μεταφορά σοβιετικών πυραύλων στην Κούβα.
Όπως είπε ο Ρώσος πολιτικός, οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις και στρατιωτικοί σύμβουλοι ήδη διεξάγουν πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Mark Thies (Βέλγος αντιστράτηγος): Ανοχύρωτη στρατιωτικά η Ευρώπη - Εάν χρειαστεί, θα πολεμήσει… με πέτρες

Σε μια αν μη τι άλλο σοκαριστική παραδοχή για την ασφάλεια και την άμυνα της Ευρώπης προχώρησε ο απόστρατος αντιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων του Βελγίου, Mark Thies, ο οποίος υποστήριξε πως η Ευρώπη δεν θα έχει τίποτα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε περίπτωση που παρασυρθεί σε μια στρατιωτική σύγκρουση.
Σύμφωνα με τον Thies, είναι τόσο τεράστιο το έλλειμμα πυρομαχικών που εάν οι Ευρωπαίοι εμπλακούν σε πόλεμο, λίγο μετά την έναρξη του, το μόνο που θα έχουν να ρίξουν για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, θα είναι… πέτρες.
«Σε λίγες ώρες από την έναρξη του πολέμου, το μόνο που θα έχουμε να πετάξουμε… είναι πέτρες.
Είμαστε ήδη σε κακά χάλια.
Να είστε σίγουροι ότι οι αντίπαλοι μας, είτε βρίσκονται στη Μόσχα είτε στο Πεκίνο ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, γνωρίζουν για την έλλειψη πυρομαχικών» τόνισε ο Thies, αναφέροντας πως το βασικό πρόβλημα είναι τα μικρά αποθέματα πυρομαχικών υψηλής ποιότητας και ο μεγάλος χρόνος παράδοσης που απαιτείται για την αναπλήρωσή τους.
«Αν παραγγείλετε σήμερα, μπορεί να χρειαστούν έως και επτά χρόνια για να αναπληρωθούν» σημείωσε ο Thies, επισημαίνοντας ότι οι στρατοί της ΕΕ είναι σχεδιασμένοι για εκστρατευτικές επιχειρήσεις, με μικρά σώματα, ελάχιστη υλικοτεχνική υποστήριξη και πολύ μικρή έως μηδαμινή κατανάλωση πυρομαχικών.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top