GuidePedia

0


Ο Γάλλος πρόεδρος Macron θα επισκεφθεί την Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες, επιμένει για αποστολή στρατιωτών του ΝΑΤΟ - Scott Ritter (Πρώην CIA): Ο Macron στην τελευταία θητεία ως Πρόεδρος προσπαθεί να σύρει τις ΗΠΑ σε πόλεμο με τη Ρωσία – Είναι ηλίθιος

Έχοντας την πλήρη πρωτοβουλία κινήσεων σε ένα μέτωπο 1.200 χιλιομέτρων οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται για την μεγάλη αντεπίθεση που θα ξεκινήσει τον Μάιο 2024.
Εν τω μεταξύ είναι ξεκάθαρο ο Trump εάν εκλεγεί θα διακόψει την χρηματοδότηση στην Ουκρανία… και θα την σύρει σε διαπραγματεύσεις με την Ρωσία.
Ο Γάλλος Πρόεδρος Macron θα επισκεφθεί την Ουκρανία αλλά η Γαλλία είναι τόσο μικρή μπροστά την Ρωσία που δεν μπορεί να αναπληρώσει την απώλεια των αμερικανών.
Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ βρίσκονται στην Ουκρανία, το αποκάλυψαν οι Πολωνοί αλλά η αλήθεια είναι ότι οι Ρώσοι το υποστηρίζουν από τις αρχές του 2023…
Με στρατιωτικούς όρους τα Abrams απλά διαλύονται έχουν καταστραφεί 4 μέσα σε 2 εβδομάδες, όσα δεν καταστράφηκαν ποτέ στις προηγούμενες 10ετίες.
Τα βρετανικά Challenger που παρουσιάζονται ως θεϊκά… κόλλησαν στην λάσπη και χρειάστηκε να βρουν άλλο Challenger για να το ξεκολλήσει…
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να χτυπούν με βόμβες ολίσθησης τους Ουκρανούς που τις θεωρούν κόλαση στην Γη…
Οι ρώσοι μεταξύ άλλων περιοχών ξαναχτύπησαν την Οδησσό..

AFP: Ο Γάλλος πρόεδρος Macron θα επισκεφθεί την Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες, επιμένει για αποστολή στρατιωτών του ΝΑΤΟ

Ο Γάλλος πρόεδρος Macron θα επισκεφθεί την Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Νωρίτερα, ο Zelensky, μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ηγέτη, είπε ότι ο Macron, ο οποίος στο παρελθόν είχε προτείνει την αποστολή στρατευμάτων από τις δυτικές χώρες για να βοηθήσουν το Κίεβο , θα επισκεφθεί σύντομα την Ουκρανία.
«(Οι αρχηγοί κρατών) συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή, ιδίως όσον αφορά την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλίας στην Ουκρανία, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε το AFP.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Zelensky, ο Macron επιβεβαίωσε επίσης την πρόθεσή του να συνεχίσει τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός «συνασπισμού βαθιάς κρούσης», καθώς και να υποστηρίξει την πρωτοβουλία για πυρομαχικά της Τσεχίας.
Νωρίτερα, ο Macron είπε ότι η ΕΕ συμφώνησε να δημιουργήσει έναν «ένατο συνασπισμό για βαθιά χτυπήματα» - προμηθεύοντας την Ουκρανία με πυραύλους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Macron είπε ότι η Γαλλία θα έκανε τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».
Σύμφωνα με τον Macron, οι ηγέτες των δυτικών χωρών έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συναίνεση.
Σχολιάζοντας τα λόγια του Γάλλου Προέδρου, το Κρεμλίνο είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

RIA Novosti: Δυσαρεστημένοι Ουκρανοί στρατιωτικοί και διοικητές καλούν σε… ανατροπή Zelensky

Ακόμα και το σενάριο της ανατροπής του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky συζητούν διοικητές και μαχητές των επίλεκτων μονάδων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων καθώς εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με τις αλλαγές που έγιναν στην κορυφή της στρατιωτικής ηγεσίας με την απομάκρυνση του Valery Zaluzhny.
Αυτό υποστηρίζει ο εκπρόσωπος των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Οι ειδικοί μας έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε μια «πηγή», στην οποία επικοινωνούν εκπρόσωποι διαφόρων ελίτ μονάδων του εχθρού, όπως πεζοναύτες, ειδικές δυνάμεις, πληροφορίες, ειδικές δυνάμεις της SBU και διάφορα εθνικιστικά τάγματα.
Πρόκειται για στρατιωτικούς υψηλής ειδίκευσης που είναι σαφώς δυσαρεστημένοι με την αλλαγή της στρατιωτικής διοίκησης.

Συζητούν σοβαρά για την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης και της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας» υπογράμμισε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Όπως είπε, Ρώσοι ειδικοί έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ένα κλειστό κανάλι, στο Telegram που ονομάζεται «ParaBelum», και το οποίο αποτελείται από μαχητές από τις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Το RIA Novosti μεταδίδει πως βάσει του υλικού που έχει στη διάθεση του, ο ουκρανικός στρατός διατυπώνει τη δυσαρέσκειά του για τις ενέργειες του Zelensky και του νέου αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, ο οποίος διορίστηκε από αυτόν πριν από ένα μήνα αντί του Valery Zaluzhny.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως ο διοικητής της ομάδας αναγνώρισης της 80ης ξεχωριστής ταξιαρχίας αεροπορικής επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Maxim Shevtsov, με το διακριτικό «Winter», καλεί τα μέλη του «ParaBelum» να ανατρέψουν τον Zelensky.
«Αν ο κόσμος δεν υπερασπιστεί το Zaluzhny, αν ο στρατός δεν υπερασπιστεί τον Zaluzhny, τότε αυτός ο αρουραίος ο Zelensky, θα τορπιλίσει τους πάντες...
Ας γκρεμίσουμε αυτόν τον πράσινο αρουραίο και ας εγκαταστήσουμε το Zaluzhny! ..
Στην πραγματικότητα, είναι ο Zelensky που πρέπει να αλλάξει, όχι ο Zaluzhny.
Αυτός ο αρουραίος αισθάνεται ότι έχει μηδενική αποδοχή και ότι ο Zalyzhny είναι πιο δημοφιλής, και προσπαθεί να τον τορπιλίσει» λέει ο Shevtsov.

Διαψεύδει η Ρωσία: Δεν σκεφτήκαμε να επιτεθούμε με πυρηνικά στην Ουκρανία το 2022 – Προειδοποίηση σε Macron

Η Ρωσία δεν εξέτασε το σενάριο να επιτεθεί με πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία το 2022 υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα του CNN.
«Πρόκειται για εικασίες που τείνουν να δημοσιεύουν διάφορες εφημερίδες.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιο σχόλιο» υπογράμμισε ο Peskov.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN που επικαλείται Αμερικάνους αξιωματούχους, οι ΗΠΑ είχαν ετοιμαστεί για το σενάριο μιας ρωσικής πυρηνικής επίθεσης στην Ουκρανία στα τέλη του 2022.
Βάσει του δημοσιεύματος, οι πληροφορίες αυτές προέρχονταν από δυτικές υπηρεσίες, αλλά ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν ως αξιόπιστες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
Εν τω μεταξύ, ο Peskov προειδοποίησε τη Γαλλία πως ο σχηματισμός μιας συμμαχίας που θα μπορούσε να στείλει στρατό στην Ουκρανία, συνιστά μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη.
«Δεν είναι παρά μια ευθεία γραμμή για κλιμάκωση της έντασης.
Είναι μια επικίνδυνη, πολύ επικίνδυνη γραμμή» υποστήριξε ο Peskov, αναφέροντας πως το Κίεβο αρνείται πεισματικά τις εκκλήσεις για διαπραγματεύσεις.

Scott Ritter (Πρώην CIA): Ο Macron στην τελευταία θητεία ως Πρόεδρος προσπαθεί να σύρει τις ΗΠΑ σε πόλεμο με τη Ρωσία – Είναι ηλίθιος

Κάνοντας προκλητικές δηλώσεις για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron προσπαθεί να σύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε ο συνταξιούχος αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και στρατιωτικός αναλυτής Scott Ritter.
Αυτό είναι το ηλίθιο παιχνίδι του.
Πρώτον, η Γαλλία δεν έχει αρκετή στρατιωτική δύναμη για να αναπτύξει κάτι σημαντικό για την Ουκρανία.
Επομένως, η Γαλλία θα χρειαστεί τη βοήθεια άλλων χωρών του ΝΑΤΟ που θα ήθελαν να στείλουν στρατεύματα.
Τι θα συμβεί όταν μπουν στη μάχη με τη Ρωσία
Τι θα συμβεί όταν η Ρωσία καταστρέψει αυτά τα στρατεύματα;
Τότε η Γαλλία θα φωνάξει: «ΝΑΤΟ, έλα να μας βοηθήσεις!» είπε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, τέτοιες ενέργειες της Γαλλίας θα δημιουργήσουν μια «παγίδα» για την Ουάσιγκτον, η οποία θα αναγκαστεί να έρθει σε βοήθεια των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ.
«Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί μια κατάσταση όπου ένας Ευρωπαίος ηγέτης λαμβάνει αποφάσεις που θα οδηγήσουν τελικά τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πόλεμο με τη Ρωσία», τόνισε ο Scott Ritter.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top