GuidePedia

0

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κάλεσε την Παρασκευή το ναυτικό της χώρας να είναι έτοιμο για «άμεσες πολεμικές επιχειρήσεις».

Η εντολή έρχεται αφού οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας κυκλοφόρησαν πλάνα από μια κοινή άσκηση που προσομοίωσε την απομάκρυνση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο ναυπηγείο Nampo στην επαρχία της Νότιας Πιονγκάν, που βρίσκεται περίπου 40 μίλια νοτιοδυτικά της Πιονγκγιάνγκ, ο Κιμ ζήτησε την πλήρη εφαρμογή της πολιτικής του κόμματος για τη ναυπηγική βιομηχανία και τη θαλάσσια ανάπτυξη, ανέφερε την Παρασκευή το κρατικό Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).

«Η ενίσχυση των ναυτικών δυνάμεων είναι σήμερα το πιο σημαντικό ζήτημα για την αξιόπιστη υπεράσπιση της θαλάσσιας κυριαρχίας της χώρας και την εντατικοποίηση των πολεμικών προετοιμασιών», δήλωσε ο Κιμ, σύμφωνα με το KCNA.

"Ο Kim Jong-un σκοπεύει να τους κατευθύνει να κατασκευάσουν πυρηνικά υποβρύχια όπως έχει προγραμματιστεί, ακόμη και αν αυτό σημαίνει τη λειτουργία των ναυπηγείων Sinpo και Nampo ταυτόχρονα", δήλωσε ο Moon Geun-sik, καθηγητής στη σχολή δημόσιας πολιτικής του Πανεπιστημίου Hanyang.

«Ο στόχος είναι να αναπτυχθούν πυρηνικά υποβρύχια ικανά για προληπτικά χτυπήματα μέσω του συστήματος Kill Chain της Νότιας Κορέας και ικανά να τοποθετήσουν βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ που εκτοξεύονται από υποβρύχια», είπε. Στο ναυπηγείο, ο Κιμ διέταξε τα ναυπηγικά έργα να πραγματοποιηθούν πλήρως σύμφωνα με το πενταετές σχέδιο, σύμφωνα με το KCNA.

Ο Κιμ εθεάθη επίσης στο ναυπηγείο Sinpo South στις 28 Ιανουαρίου, επιβλέποντας τη δοκιμή ενός συνόλου πυραύλων κρουζ που ισχυρίζεται ότι εκτοξεύονται από υποβρύχια.



Οι Πράσινοι Μπερέδες και οι ειδικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας έκαναν πρόβα την εκκαθάρισή του;

Την Παρασκευή, μετά την κλιμάκωση των προκλήσεων από τη Βόρεια Κορέα, οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας κυκλοφόρησαν πλάνα από την κοινή τους εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων με στόχο την απομάκρυνση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ πραγματοποίησαν ειδική άσκηση αναγνώρισης στο συγκρότημα "Rodriguez Live Fire" στο Pocheon, 51 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σεούλ, στις 31 Ιανουαρίου.

Τα στρατεύματα ειδικών επιχειρήσεων του στρατού ολοκλήρωσαν σήμερα την πρώτη συνδυασμένη άσκηση του έτους με τους Πράσινους Μπερέδες των ΗΠΑ, δήλωσαν αξιωματούχοι, εν μέσω κοινών προσπαθειών για τη βελτίωση των δυνατοτήτων μάχης κατά των απειλών της Βόρειας Κορέας. Οι δύο πλευρές έχουν οργανώσει διάφορες ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για σκοποβολή μάχης και πρώτες βοήθειες, ειδική αναγνώριση και καθοδήγηση αεροπορικής υποστήριξης, ανέφερε η δήλωση.

Σχημάτισαν επίσης συνδυασμένες ομάδες για να διεξάγουν μια διήμερη άσκηση αναγνώρισης και διείσδυσης, χωρίς ύπνο, για τον εντοπισμό και την καταστροφή ενός στόχου κατευθύνοντας προσομοιωμένες αεροπορικές επιδρομές. «Διεξάγονται ασκήσεις για την ενίσχυση των ατομικών δεξιοτήτων μάχης, όπως η στοχευμένη δολοφονία», ανέφερε.

«Η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του στρατού θα αναλύσει προσεκτικά τα αποτελέσματα της άσκησης και θα ενισχύσει την εκπαίδευση και την κατάρτιση για τη βελτίωση των συνδυασμένων δυνατοτήτων ειδικών επιχειρήσεων», ανέφερε ο στρατός της Νότιας Κορέας σε δήλωση.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.



Δημοσίευση σχολίου

 
Top