GuidePedia

0


Γιώργος Μαυρίδης
Από το κακό στο χειρότερο οδεύει η κρίση στις ΗΠΑ, αφού οι πολιτείες που υποστηρίζουν το Τέξας φαίνεται να είναι αποφασισμένες να το πάνε μέχρι το τέλος για να καταπολεμήσουν τις παράνομες ροές μεταναστών στη χώρα

Με σύνθημα την φράση «Σταματήστε την Εισβολή», η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών Φλόριντα τάσσεται και αυτήν στην μάχη κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης Μπάιντεν και στέλνει την εθνοφρουρά της στο Τέξας για υποστήριξη.

Δύο Στρατόπεδα στις ΗΠΑ

Πιο συγκεκριμένα και βάσει άρθρου ξένης πύλης ειδήσεων, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις ανακοίνωσε νωρίτερα μία αναπάντεχη απόφαση που αφορά την αποστολή ενός τάγματος της εθνοφρουράς της πολιτείας στα σύνορα του Μεξικού με το Τέξας. Η μονάδα αυτή θα αποτελείται από περίπου 1.000 στρατιώτες.

Η κίνηση αυτή, όταν ολοκληρωθεί, θα σηματοδοτήσει την πρώτη επίσημη μεταφορά στρατευμάτων της εθνοφρουράς της Φλόριντα έξω από τα σύνορα της πολιτείας. Φυσικά αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά μέτρα που έχουν πάρει ρεπουμπλικανικές πολιτείες των ΗΠΑ με σκοπό να δείξουν στην κυβέρνηση Μπάιντεν ότι η τωρινή μεταναστευτική πολιτική δεν μπορεί να συνεχίζει να εφαρμόζεται.

Για όσους δεν το γνωρίζουν οι αμερικανικές πολιτείες που συνορεύουν στο νότο με το Μεξικό υποφέρουν από ροές αμέτρητων παράνομων μεταναστών που διασχίζουν τα σύνορα των δύο κρατών καθημερινά.

Σε μία συνέντευξη του κυβερνήτη της Φλόριντα που δημοσίευσε το κανάλι Fox News, ο ΝτεΣάντις εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Φλόριντα να υποστηρίξει στο Τέξας στην ενεργή διαμαρτυρία που ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες κατά της μεταναστευτικής κρίσης. Ο κυβερνήτης πρόσθεσε πως θεωρεί ότι η κρίση αυτή ήταν αποτέλεσμα ελλιπών αποτελεσματικών πολιτικών από την αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Κατηγόρησε συγκεκριμένα τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την απροθυμία του να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό και να διευθετήσει το πρόβλημα. Την ώρα της συνέντευξης ο ΝτεΣάντις βρίσκονταν πίσω από μία επιγραφή με την φράση «Σταματήστε την Εισβολή». Στο τέλος τόνισε για άλλη μία φορά την σοβαρότητα της κατάστασης και την αποφασιστικότητα της πολιτείας της Φλόριντα να διασφαλίσει την εθνική ασφάλεια.

Οι πολιτείες του Τέξας και της Φλόριντα δεν είναι μόνες τους. Η ανακοίνωση του ΝτεΣάντις αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου κινήματος 25 διαφορετικών ρεπουμπλικανών κυβερνητών που έχουν ήδη εκφράσει την υποστήριξή τους προς τον κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ του Τέξας, ο οποίος τα έβαλε δημόσια με τον Μπάιντεν. Οι 25 αυτές πολιτείες κατηγόρησαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση πως απέτυχε να εφαρμόσει μεταναστευτικούς νόμους και ανακοίνωσαν την ετοιμότητά τους να στείλουν μέλη των δυνάμεων επιβολής τους νόμους τους για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

Τέλος να αναφέρουμε πως ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Τέξας Νταν Πάτρικ απείλησε τον Αμερικανό πρόεδρο με πιθανή ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της εθνοφρουράς του Τέξας και του αμερικανικού στρατού.
πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top