GuidePedia

0

Κύμα με 320.000 παράνομους μετανάστες έχει ξεσηκώσει το 35% των Αμερικανών πολιτών και η οργή τους μεγαλώνει καθημερινά

Η σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης Μπάιντεν και του κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ για τα νότια σύνορα έχει πυροδοτήσει ορισμένες ανησυχίες ακόμα και για εμφύλιο πόλεμο, αναφέρει το περιοδικό Newsweek.

Οι εντάσεις μεταξύ των πολιτικών κλιμακώθηκαν αυτή την εβδομάδα αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε υπέρ της απόφασης του Μπάιντεν να απαιτήσει από το Τέξας να αφαιρέσει ένα φράχτη και άλλα εμπόδια που κατασκευάστηκαν κατά μήκος των συνόρων για τον περιορισμό της μετανάστευσης.


Η αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξέφρασε περιβαλλοντικές και ανθρωπιστικές ανησυχίες σχετικά με τον αποτρεπτικό παράγοντα.
Ο Άμποτ αψήφησε την απόφαση με πολλές δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας ανάρτησης στο X, πρώην Twitter, που έγραψε: «Αυτό δεν τελείωσε».

"Ο φράχτης του Τέξας είναι αποτελεσματικός αποτρεπτικός παράγοντας για τις παράνομες διελεύσεις που ενθαρρύνει ο Μπάιντεν. Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τη συνταγματική εξουσία του Τέξας για την ασφάλεια των συνόρων και την αποτροπή του διαχειριστή Μπάιντεν από το να καταστρέψει την περιουσία μας".

Η προσωπικότητα του Διαδικτύου Τέρενς Ουίλιαμς είπε στους 1,7 εκατομμύρια οπαδούς του: «Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ».

«Προσπαθείτε να ξεκινήσετε έναν εμφύλιο πόλεμο», είπε ο Ουίλιαμς στον Αμερικανό πρόεδρο σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, προσθέτοντας: «Έχετε σκυμμένους όλους στην πολιτεία του Τέξας».

Η συντηρητική σχολιαστής Καμίν Σάμπια συμφώνησε, γράφοντας στο X, «Ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ξεκινήσει έναν Εμφύλιο πόλεμο για τον προδοτικό χειρισμό του στα σύνορα».

Ο ειδικός του YouTube Τιμ Πουλ είπε ότι "μοιάζει όλο αυτό με σενάριο τύπου Fort Sumter", αναφερόμενος στην πρώτη μάχη του αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου".

Ο Ρεπουμπλικανός εκπρόσωπος Κλέι Χίγκινς πρόσθεσε ότι «οι ομοσπονδιακοί οργανώνουν έναν εμφύλιο πόλεμο και το Τέξας θα πρέπει να σταθεί στη θέση του».

Μιλώντας στον Σύμβουλο του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, η Ρεπουμπλικάνα Γερουσιαστής από την Τζόρτζια Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν είπε: «Αυτή η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ελήφθη έβαλε τώρα την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε πόλεμο με την πολιτεία του Τέξας.

Χρηματοδοτούν έναν πόλεμο στην Ουκρανία όταν [ο Πρόεδρος Ζελένσκυ] υψώνει τη λευκή σημαία, ζητώντας ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ελβετία, και αποδυναμώνουν την συνοριακή μας πολιτική ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε πόλεμο με το Τέξας, αυτό είναι πραγματικά, πιθανώς η αρχή ενός εμφυλίου πολέμου σε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε η ίδια.

Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμα Κέβιν Στιτ και ο παρουσιαστής του Newsmax Carl Higbie συζήτησαν μια πιθανή «σύγκρουση».

"Ας πούμε για αυτή την αναμέτρηση, εννοώ, αυτό είναι. Είναι μια αναμέτρηση. Είναι μια αναμέτρηση εξουσίας και αφοσίωσης και συνταγματικότητας. Ας πούμε ότι ο [Μπάιντεν] το κάνει αυτό", είπε ο Χίγκμπι, προσθέτοντας,

"Πόσοι άνθρωποι λένε, "Όχι Και πόσοι άνθρωποι μένουν και μάχονται με το Τέξας εναντίον των ομοσπονδιακών και μήπως αυτό μας βάζει στην πορεία για μια σύγκρουση με τη βία;»

Σίγουρα στεκόμαστε υπέρ του Τέξας με το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τον εαυτό τους. Αλλά ο Μπάιντεν θα βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση. Έτσι, με άλλα λόγια, θα προσπαθήσει να πάρει τον έλεγχο από αυτά τα στρατεύματα, με άλλα λόγια, να τα βάλει σε ομοσπονδιακές εντολές, και η πίστη τους να μεταφερθεί τεχνικά στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών αντί για τον κυβερνήτη».
Τι συμβαίνει στις ΗΠΑ και γιατί αντιδρούν οι Τεξανοί

Οι ροές των μεταναστών έφθασαν στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών τον περασμένο μήνα, όταν καταγράφηκαν 302.000 περιστατικά.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι αρχές του Τέξας κατέλαβαν ένα δημόσιο πάρκο στις όχθες του Ρίο Γκράντε, το Eagle Pass και εμπόδισαν τους πράκτορες της Συνοριακής υπηρεσίας να έχουν πρόσβαση σε περίπου 2,3 μίλια από τα νότια σύνορα.

Μια δημοσκόπηση του Harvard CAPS-Harris που δημοσιεύτηκε δείχνει ότι η μετανάστευση ξεπερνά τον πληθωρισμό ως το κύριο μέλημα πολιτικής μεταξύ των ψηφοφόρων, με το 35 τοις εκατό των Αμερικανών να τον αναφέρουν ως το κορυφαίο θέμα τους, ακολουθούμενο από το 32 τοις εκατό που επέλεξε τον πληθωρισμό.
Όποιος λοιπόν δεν ακούσει τους Αμερικανούς πολίτες θα έχει σοβαρό πρόβλημα.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top