GuidePedia

0

Για "εσχάτη προδοσία" του Μπάιντεν κάνουν λόγο 25 Πολιτείες - Τελεσίγραφο 24 ωρών από τον Μπάιντεν

Εδώ και 24 ώρες οι «Ηνωμένες» Πολιτείες της Αμερικής στέκονται στον γκρεμό ενός δεύτερου εμφύλιου πολέμου καθώς είκοσι πέντε από τις πενήντα πολιτείες τέθηκαν δημόσια στο πλευρό του Τέξας ενάντια στον “αδίστακτο και παράνομο χειρισμό της παράνομης μετανάστευσης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Οι 25 πολιτείες που υποστηρίζουν το Τέξας άρχισαν να στέλνουν ενισχύσεις από αέρος και ξηρά για να προστατεύσουν τα σύνορα του Τέξας και να αποτρέψουν πιθανή ομοσπονδιακή επέμβαση.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Gregg Abbot έθεσε σε εφαρμογή το άρθρο 1 και το άρθρο 10, ρήτρα 3 για να επικαλεστεί τη συνταγματική εξουσία του Τέξας και να υπερασπιστεί και να προστατεύσει την πολιτεία του.

Η ρήτρα δηλώνει ότι το δίκαιο της χώρας υπερισχύει κάθε ομοσπονδιακού νόμου για το αντίθετο.

Ο Κυβερνήτης του Τέξας προσθέτει περαιτέρω ότι «τα κράτη δεν πρέπει να αφεθούν στο έλεος ενός Άνομου Προέδρου που δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει την εξωτερική απειλή όπως τα καρτέλ που διακινούν λαθραία εκατομμύρια μετανάστες.

Ο Κυβερνήτης της Οκλαχόμα, Κέβιν Στιτ, δήλωσε ανοικτά ότι θα στείλει την Εθνική Φρουρά της Οκλαχόμα στα σύνορα Τέξας-Μεξικού για να υποστηρίξει τον Κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ ενώ η κυβερνήτης της Ν.Ντακότα τόνισε ότι το Τέξας “θα έχει ότι χρειαστεί”.

Πριν λίγο η Εθνική Φρουρά του Τέξας προχώρησε στις πρώτες συλλήψεις παράνομων μεταναστών αψηφώντας τον Μπάιντεν.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν διέπραξε «εσχάτη προδοσία» αποτυγχάνοντας να ελέγξει τη ροή των μεταναστών και να παραμελήσει την ασφάλεια των συνόρων.

▪️ Οι δυνάμεις ασφαλείας του Τέξας έχουν αναλάβει τον έλεγχο των συνόρων με το Μεξικό και δεν επιτρέπουν την είσοδο παράνομων μεταναστών στην πολιτεία, παρά το επίσημο διάταγμα του Μπάιντεν και την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

▪️Οι ομοσπονδιακές αρχές απαιτούν από την Εθνοφρουρά του Τέξας να αφαιρέσει τα συρματοπλέγματα που είναι αρματωμένα κατά μήκος των συνόρων, αλλά ο κυβερνήτης της πολιτείας αρνήθηκε να το κάνει, λέγοντας ότι η κυβέρνηση συγχωρεί μια «εισβολή μεταναστών».

▪️Η κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε στο Τέξας 24 ώρες για να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και να μεταβιβάσει θέσεις συνοριακής περιπολίας στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση., διαφορετικά «δεν θα βγει τίποτα καλό».

25 Πολιτείες των ΗΠΑ επικαλούνται το Σύνταγμα και το δικαίωμα αυτοάμυνας!

Χθες το απόγευμα, 25 Ιανουαρίου 2024, ο Κυβερνήτης της Αϊόβα, Κιμ Ρέινολντς και είκοσι τέσσερις επιπλέον κυβερνήτες πολιτειών, εξέδωσαν μια δήλωση σχετικά με το θέμα:

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και η κυβέρνησή του έχουν αφήσει τους Αμερικανούς και τη χώρα μας εντελώς ευάλωτη στην άνευ προηγουμένου λαθρομετανάστευση που ξεχύνεται στα νότια σύνορα.

Αντί να τηρεί το κράτος δικαίου και να διασφαλίζει τα σύνορα, η κυβέρνηση Μπάιντεν επιτέθηκε και μήνυσε το Τέξας για ενίσχυση για την προστασία των Αμερικανών πολιτών από ιστορικά επίπεδα παράνομων μεταναστών, θανατηφόρων ναρκωτικών όπως η φεντανύλη και τρομοκρατών που εισέρχονται στη χώρα μας.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον συνάδελφό μας Κυβερνήτη, Γκρεγκ Άμποτ, και την Πολιτεία του Τέξας στη χρήση κάθε εργαλείου και στρατηγικής, συμπεριλαμβανομένων των συρμάτινων περιφράξεων, για την ασφάλεια των συνόρων.

Το κάνουμε εν μέρει επειδή η κυβέρνηση Μπάιντεν αρνείται να επιβάλει νόμους για τη μετανάστευση που ήδη υπάρχουν και επιτρέπει παράνομα τη μαζική αναστολή σε όλη την Αμερική μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας.

Οι συντάκτες του Συντάγματος των ΗΠΑ κατέστησαν σαφές ότι σε περιόδους όπως αυτή, τα κράτη έχουν δικαίωμα αυτοάμυνας, σύμφωνα με το Άρθρο 4, Ενότητα 4 και το Άρθρο 1, Ενότητα 10, ρήτρα 3 του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Επειδή η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει παραιτηθεί από τις συνταγματικές της υποχρεώσεις προς τις πολιτείες, το Τέξας έχει κάθε νομική δικαιολογία για να προστατεύσει την κυριαρχία των πολιτειών μας και του έθνους μας».

Δείτε σε βίντεο το κλίμα που επικρατεί στο Τέξας


Ποιες είναι οι 25 Πολιτείες και οι κυβερνήτες τους

Οι υπογράφοντες είναι οι εξής:

Alabama Gov. Kay Ivey
Alaska Gov. Mike Dunleavy

Arkansas Gov. Sarah Huckabee Sanders
Florida Gov. Ron DeSantis
Georgia Gov. Brian Kemp
Idaho Gov. Brad Little
Indiana Gov. Eric Holcomb
Iowa Gov. Kim Reynolds
Louisiana Gov. Jeff Landry
Mississippi Gov. Tate Reeves
Missouri Gov. Mike Parson
Montana Gov. Greg Gianforte
Nebraska Gov. Jim Pillen
Nevada Gov. Joe Lombardo
New Hampshire Gov. Chris Sununu
North Dakota Gov. Doug Burgum
Ohio Gov. Mike DeWine
Oklahoma Gov. Kevin Stitt
South Carolina Gov. Henry McMaster
South Dakota Gov. Kristi Noem
Tennessee Gov. Bill Lee
Utah Gov. Spencer Cox
Virginia Gov. Glenn Youngkin
West Virginia Gov. Jim Justice
Wyoming Gov. Mark Gordon »
Να σημειωθεί ότι ο κυβερνήτης του Γουαϊόμινγκ Μαρκ Γκόρντον φωτογραφήθηκε δίπλα στον φράχτη του Τέξας με όπλο λέγοντας χαρακτηριστικά «Είμαστε όλοι συνοριακές Πολιτείες, το Τέξας χρησιμοποιεί κάθε εργαλείο για να προστατέψει τους Αμερικανούς πολίτες»!

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top