GuidePedia

0


Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

•Η Τουρκία με ελληνική συγκατάθεση, αποσύνδεσε τελείως το αίτημα της για προμήθεια F-16, από όσα διαπράττει στο Αιγαίο. Διαπράττει ,γιατί μπορεί ο δείκτης παραβιάσεων στον αέρα να είναι μηδενικός, δεν μας ανακοινώνουν τι κάνουν οι Τούρκοι στη θάλασσα. Εκτός αν οι παραβιάσεις των χωρικών μας υδάτων δεν «μετράνε».

•Η Τουρκία «έδωσε» το πράσινο φως για την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Αναμενόμενο. Αυτό που αναμέναμε να μάθουμε είναι πόσο ακριβά θα πουλούσε το εισιτήριο. Απ΄ ότι φαίνεται παίρνει ότι θέλει. Και νέα F-16 και εκσυγχρονισμό παλαιότερων. Αυτοί που θα πρέπει να κλαίνε είναι οι Τούρκοι φορολογούμενοι που θα κληθούν να πληρώσουν 20 δις.

•Η Τουρκία έλαβε την απάντηση που ήθελε ,λίγες ώρες μετά από την έγκριση που έδωσε για τη Σουηδία.

•Η Τουρκία δεν απέσυρε ούτε τους S-400. Μπορεί να έχει δώσει διαβεβαιώσεις για μη χρησιμοποίηση τους, αλλά ποιος μπορεί να πιστέψει τον Ερντογάν;Η Τουρκία εξακολουθεί να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί στον πόλεμο της Ουκρανίας, μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. Πουλάει UAVs στην Ουκρανία που τα καταρρίπτει η Ρωσία, για να τα αντικαταστήσει η Τουρκία, που δεν άδειασε τις αποθήκες της για να στείλει όπλα στον Ζελένσκι.
Στη Μέση Ανατολή ο Ερντογάν παίζει το χαρτί του «πατερούλη» των Παλαιστινίων και κινείται στο «αντίθετο ρεύμα» από τη Δύση.

Η Ελλάδα από την άλλη:Έχει δώσει γη,ουρανό και θάλασσα σε ΗΠΑ και Ισραήλ.
Έσπευσε πρώτη απ΄ όλους να ανοίξει τις αποθήκες πυρομαχικών και να αποσύρει βαρέα όπλα από τα νησιά ,για να τα στείλει στην Ουκρανία. Μέχρι και Στίνγκερ στείλαμε.
Η Ελλάδα έσπευσε να τοποθετηθεί με απόλυτη μονομέρεια στην κρίση της Μέσης Ανατολής, χωρίς να έχει κανέναν λόγο. Στο Ισραήλ έχει δώσει τον εναέριο χώρο της για να εκπαιδεύεται η αεροπορία του αλλά και πολλά ακριβά συμβόλαια εξοπλισμών.
Η Ελλάδα εμφανίζεται υπάκουη σε κάθε διαταγή της Ουάσινγκτον. Σε κάποιες περιπτώσεις σπεύδει να εμπλακεί σε κρίσεις που μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν στη χώρα. Παράδειγμα η αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή της από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας. Ο κ.Όστιν στην ανακοίνωση του σχηματισμού ναυτικής δύναμης για την Ερυθρά Θάλασσα δεν είχε αναφέρει την Ελλάδα. Πάμε κι εκεί…
Η ελληνική κυβέρνηση κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα και κρέμεται από τα χείλη του Μπάιντεν για την έγκριση του αιτήματος αγοράς, μαχητικών αεροσκαφών F-35! Να πληρώσουμε περίπου 8 δις ζητάμε ,αλλά μήνες τώρα απάντηση δεν παίρνουμε. Ας περιμένουμε και τις επόμενες ημέρες για να διαπιστώσουμε αν θα απαντήσουν οι ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση ή αν θα πρέπει να αποδεχτούμε ένα ακόμη φιάσκο.

Χρειάζεται κάποιο σχόλιο για την στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης και τα αποτελέσματα της; Τα σχόλια δικά σας….

Το βίντεο από την εποχή που ο κ.Μητοτάκης έλεγε στη Βουλή ότι είναι ψέμα πως οι ΗΠΑ θα δώσουν F-16 στην Τουρκία.
Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top