GuidePedia

0


Sergei Naryshkin (Διευθυντής Εξωτερικών Πληροφοριών Ρωσίας): Η Δύση ηττάται στην Ουκρανία και ετοιμάζει άθλιες προκλήσεις - Jiri Shedivy (Πρώην αρχηγός στρατού Τσεχίας): Η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλη αντεπίθεση την άνοιξη, τελειώνοντας την Ουκρανία

 Μετά την σοκαριστική κατάρριψη του ρωσικού μεταγωγικού αεροπλάνου που μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου από την Ουκρανική αεράμυνα με δύο πυραύλους Patriot… η μοίρα της Ουκρανίας θα αλλάξει πολύ προς το χειρότερο.
Ο πρώην αρχηγός του Τσεχικού στρατού αποκαλύπτει ότι η Ρωσία σχεδιάζει μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση μέσα στους επόμενους δύο μήνες τελειώνοντας την Ουκρανία…
Ήδη ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε πρωτοφανή προετοιμασία, το Kharkiv και η Οδησσός θα πέσουν στα χέρια των Ρώσων και όταν συμβεί αυτό απλά ο Ουκρανικός στρατός θα παραδοθεί.
Εν τω μεταξύ οι μυστικές υπηρεσίες των Ρώσων αποκαλύπτουν ότι λόγω της ήττας της Δύσης στην Ουκρανία ετοιμάζουν κάτι μεγάλο, σαν σαμποτάζ ή κάποια πρόκληση…
Ο έμπειρος αμερικανός Συνταγματάρχης Douglas McGregor τόνισε ότι 400 αμερικανοί έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία και κατηγόρησε τον Zelensky ότι ενδιαφέρεται μόνο για το χρήμα, αδιαφορώντας για τους Ουκρανούς.
O Ρωσικός στρατός κατέστρεψε ένα γαλλικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας SAMP-T σε υπηρεσία με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Το σύστημα καταστράφηκε κατά τη διάρκεια χτυπημάτων από ρωσικό πυροβολικό, δυνάμεις πυραύλων και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Τα πλήγματα έπληξαν επίσης αποθήκες πυρομαχικών της Ουκρανικής 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και της 26ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού, σταθμό ραντάρ του συστήματος αεράμυνας S-300, 127 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, στρατιωτικούς και εξοπλισμό σε συνολικά 132 περιοχές.

Βρέθηκαν τα 2 μαύρα κουτιά του Il-76 που συνετρίβη στην περιοχή Belgorod

Τα 2 μαύρα κουτιά βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής του ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους Il-76 στην περιοχή Belgorod και τα οποία είναι σε καλή κατάσταση.
«Ανακαλύφθηκαν και τα δύο μαύρα κουτιά - μια συσκευή καταγραφής παραμέτρων πτήσης και μια συσκευή εγγραφής φωνής».
Σημείωσε ότι τα καταγραφικά πτήσης βρίσκονταν στο πίσω μέρος του αεροπλάνου και είχαν ήδη παραδοθεί στους ανακριτές.
Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 πάνω από την περιοχή του Belgorod, το οποίο μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους για ανταλλαγή.
Στο μεταγωγικό επέβαιναν επίσης έξι μέλη του πληρώματος και τρεις συνοδοί, κανένας δεν επέζησε.
Πριν από τη συντριβή, ο ρωσικός στρατός κατέγραψε την εκτόξευση δύο αντιαεροπορικών πυραύλων από το έδαφος της περιοχής του Kharkiv
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας τόνισε ότι το Κίεβο γνώριζε για τη μεταφορά ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού για την επικείμενη ανταλλαγή, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 24 Ιανουαρίου 2024 στα σύνορα των περιοχών Belgorod και Sumy.
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τερατώδες τη δολοφονία των Ουκρανών από Ουκρανούς, οι οποίοι υποτίθεται ότι θα επέστρεφαν στο σπίτι τους σε λίγες ώρες.


Στο Kaliningrad ο Putin – Ρωσία: Δεν αποτελεί κανένα μήνυμα στη Δύση

Επίσκεψη στο Kaliningrad, στη ρωσική επαρχία που βρίσκεται μεταξύ της Λιθουανίας και της Πολωνίας και που δεν έχει άμεση σύνδεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 25/1 ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Putin θα έχει συνάντηση με φοιτητές στο πανεπιστήμιο Kant ενώ θα ακολουθήσουν επαφές του Ρώσου προέδρου με τον επικεφαλής του Kaliningrad, Anton Alikhanov αλλά και με αξιωματούχους για την ανάπτυξη της ρωσικής επαρχίας.
Ερωτηθείς για το εάν αυτή η επίσκεψη του Putin αποτελεί μήνυμα στο ΝΑΤΟ, ο Peskov ήταν ξεκάθαρος.
«Δεν αποτελεί κανένα μήνυμα στο ΝΑΤΟ.
Όταν ο πρόεδρος επισκέπτεται τις περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτό δεν είναι μήνυμα προς τις χώρες του ΝΑΤΟ.
Αυτή είναι η βασική αποστολή του προέδρου.
Και το κύριο πράγμα είναι να μην στέλνει μηνύματα, αλλά να κάνει αυτό που κάνει εδώ και πολλά χρόνια, να δουλεύει για την ανάπτυξη των επαρχιών και των περιοχών μας, να αναπτύσσει την οικονομία, να κάνει έργα για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη μεμονωμένων περιοχών», επισήμανε ο Peskov, επισημαίνοντας πως δεν έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα ασφαλείας από αυτά που συνήθως λαμβάνονται για τις επισκέψεις του Ρώσου προέδρου.

Sergei Naryshkin (Διευθυντής Εξωτερικών Πληροφοριών Ρωσίας): Η Δύση ηττάται στην Ουκρανία και ετοιμάζει άθλιες προκλήσεις

Η πιθανότητα νέων αντιρωσικών προκλήσεων λόγω των δυτικών ήττων στην Ουκρανία είναι πολύ υψηλή, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε μακροπρόθεσμες επιπτώσεις από αυτές, δήλωσε ο Sergei Naryshkin, διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.
«Σήμερα, όταν η Δύση ηττάται στο έδαφος της Ουκρανίας, η πιθανότητα να πραγματοποιήσει μια ποικιλία προκλήσεων είναι πολύ υψηλή.
Ωστόσο, θα ήθελα να τονίσω ότι το αποτέλεσμα τέτοιων προκλήσεων και η διάρκειά τους είναι πολύ βραχύβια, ειδικά επειδή στον σύγχρονο κόσμο μας κάθε μυστική πληροφορία, συμπεριλαμβανομένων των ψευδών ειδήσεων, γίνεται πολύ γρήγορα προφανής», τόνισε ο Sergei Naryshkin.
Η κρίση στην Ουκρανία που προκλήθηκε από το δυτικό μπλοκ «παρέχει πολλά παραδείγματα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες , η Μεγάλη Βρετανία και οι σύμμαχοί τους είναι έτοιμοι να καταφύγουν στις πιο άθλιες προκλήσεις για να αλλάξουν την πορεία των γεγονότων προς όφελός τους», σημείωσε ο Sergei Naryshkin.
«Ας θυμηθούμε απλώς την κατάρριψη ενός Μαλαισιανού Boeing από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ή την αποκρουστική πρόκληση στη Boucha, για την οποία προσπάθησαν να κατηγορήσουν τη Ρωσία.
Ας θυμηθούμε τον Απρίλιο του 2022, όταν πραγματοποιήθηκε μια πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Kramatorsk και η Δύση κατηγόρησε αμέσως τη Ρωσία γι' αυτό, αν και πολύ γρήγορα έγινε σαφές ότι αυτός ο πύραυλος ανήκε στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας».

Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει τους στόχους της στην Ουκρανία

Η Δύση, δηλώνοντας «τα σχέδια της Ρωσίας να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ», προσπαθεί να αναγκάσει τη Ρωσία να εγκαταλείψει τους στόχους της ειδικής επιχείρησης, αλλά αυτό δεν θα συμβεί, δήλωσε ο Sergei Naryshkin.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών εξήγησε τέτοιες δηλώσεις ως πόλεμο πληροφοριών για να δικαιολογήσει την τρέχουσα υβριδική επίθεση της Δύσης εναντίον της Ρωσίας και την επιθυμία να την εκφοβίσει με την προοπτική μιας άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ.
«Οι Δυτικοί τονίζουν την πολεμική τους ετοιμότητα, την ετοιμότητά τους για κινητοποίηση με την ελπίδα να επηρεάσουν τη Ρωσία, ώστε η Ρωσία, η πολιτική ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να εγκαταλείψει τα σχέδιά της, τα σχέδια και τους στόχους μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Αλλά ούτε η Ρωσία ούτε η ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας Οι ομοσπονδίες δεν θα εγκαταλείψουν τους στόχους τους», σημείωσε ο Sergei Naryshkin.
Στις αρχές Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Rob Bauer, δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο RAP ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα επεξεργαστεί μια απάντηση σε μια πιθανή ρωσική «εισβολή» στην ανατολική πλευρά στις ασκήσεις Steadfast Defender στο 2024.
Τον Ιανουάριο 2024 η Γερμανική Bild, επικαλούμενη ένα συγκεκριμένο «μυστικό έγγραφο» της Bundeswehr, δημοσίευσε ένα «σχέδιο» για μια πιθανή επίθεση της Ρωσίας στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ.
Επίσης ο αρχηγός του Βρετανικού στρατού δήλωσε ότι ο Βρετανικός λαός πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο με την Ρωσία.

Jiri Shedivy (Πρώην αρχηγός στρατού Τσεχίας): Η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλη αντεπίθεση την άνοιξη, τελειώνοντας την Ουκρανία

Θα είναι πολύ δύσκολο για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να αποκρούσουν την επίθεση της Ρωσίας την άνοιξη, δήλωσε ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τσεχίας, απόστρατος στρατηγός Jiri Shedivy, σε συνέντευξή του στο Forum24.
«Πιστεύω ότι το 2024 θα αποδειχθεί μια πολύ δύσκολη χρονιά.
Μπορείτε να δείτε πώς οι Ρώσοι προετοιμάζουν το μέτωπο. Προετοιμάζουν συνεχώς τα πεδία των μαχών για να ξεκινήσουν μια μεγάλη επίθεση τη βέλτιστη στιγμή», σημείωσε ο στρατηγός Jiri Shedivy.
Ο στρατηγός Jiri Shedivy επέστησε ιδιαίτερη προσοχή στις ισχυρές επιθέσεις του ρωσικού στρατού στα αντικείμενα του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας.
Η Ρωσία στερεί συστηματικά από την Ουκρανία τη δυνατότητα παραγωγής πυρομαχικών και επισκευής εξοπλισμού, σημείωσε ο στρατηγός.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Τσεχίας, η μαζική κινητοποίηση στην Ουκρανία απλώς επιδεινώνει τα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Οι μη εκπαιδευμένοι Ουκρανοί στρατεύσιμοι θα αντιμετωπίσουν έμπειρους στρατιώτες.
Σύμφωνα με τον στρατηγό, το πλεονέκτημα του ρωσικού στρατού στην προετοιμασία θα φέρει «μεγάλα προβλήματα» στην Ουκρανία όταν ξεκινήσουν την μεγάλη τους αντεπίθεση.
Πρόσφατα, οι Ουκρανοί άρχισαν να χτίζουν μια άμυνα, αλλά η διαδικασία είναι αργή και έρχεται καθυστερημένα.
Κατά τη γνώμη μου, η Άνοιξη θα είναι πολύ δύσκολη για την Ουκρανία», προειδοποίησε ο στρατηγός Jiri Shedivy.
Μετά τη μεγάλη αποτυχία της καλοκαιρινής αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα ρωσικά στρατεύματα πέτυχαν σημαντική επιτυχία στη Βόρεια Στρατιωτική Περιοχή.

MDR: Αμυντικό σχέδιο Γερμανίας για τη Ρωσία - Το πρώτο μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Τον απόλυτο πανικό φαίνεται πως βιώνουν οι Γερμανοί, οι οποίοι διά στόματος του υπουργού Άμυνας, Boris Pistorius δήλωναν πρόσφατα πως μέσα στα επόμενα 5 με 8 χρόνια περιμένουν μια σύγκρουση της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ… και για αυτό θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται.
Μέρος αυτής της προετοιμασίας φαίνεται πως είναι και το αμυντικό σχέδιο, το πρώτο από τον Ψυχρό Πόλεμο, που εκπονεί η Γερμανία για τον «περιορισμό» της Ρωσίας.
Πληροφορίες από το γερμανικό MDR που επικαλείται το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας αναφέρουν πως το σχέδιο αυτό αναμένεται να είναι έτοιμο τον Μάρτιο του 2024.
«Η Γερμανία, «ως αντίδραση» στα γεγονότα στην Ουκρανία, αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο αμυντικό σχέδιο για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο» αναφέρει το δημοσίευμα.
Το νέο γερμανικό επιχειρησιακό σχέδιο (OPLAN) δίνει έμφαση στον περιορισμό της Ρωσίας.
Όπως επισημαίνεται, το νέο σχέδιο λαμβάνει υπόψη τις νέες προόδους στον τομέα του πολέμου και δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην αντιμετώπιση ενεργειών δολιοφθοράς σε ζωτικές υποδομές, στο πεδίο της παραπληροφόρησης και στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top