GuidePedia

0


«Τα γεγονότα καταδεικνύουν ότι η αποφυγή της περιφερειακής σύγκρουσης γίνεται πιο δύσκολη ανεξάρτητα από τις επιθυμίες των ΗΠΑ»

Στοχευμένη και καλά μελετημένη ήταν η κίνηση του Ιράν να επιτεθεί με drone εναντίον βάσης των ΗΠΑ στη Συρία, σύμφωνα με τον Jonathan Panikoff, πρώην ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών και τώρα αναλυτής στο Atlantic Council.

Όπως εξήγησε, «το Ιράν πιθανώς υπολογίζει ότι οι ΗΠΑ είναι επιφυλακτικές να απαντήσουν και να εμπλακούν σε μια σύγκρουση σε ολόκληρη την περιοχή.
Κάτι για το οποίο ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει ρητά εδώ και μήνες».

«Τα γεγονότα καταδεικνύουν ότι η αποφυγή της περιφερειακής σύγκρουσης γίνεται πιο δύσκολη ανεξάρτητα από τις επιθυμίες των ΗΠΑ», ανέφερε ο Panikoff.
Κατά τον ίδιο, οι ΗΠΑ είναι πλέον πρωταρχικός στόχος.
Αυτό πρέπει να ωθήσει την κυβέρνηση Biden να επανεξετάσει τουλάχιστον πώς βλέπει τη φύση της τρέχουσας σύγκρουσης», πρόσθεσε.

Austin (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Υπόσχομαι αντίποινα για τη φονική επίθεση στους Αμερικανούς στρατιώτες

«Είμαι εξοργισμένος και βαθιά λυπημένος για τον θάνατο τριών μελών του αμερικανικού στρατού», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin δήλωσε ότι είναι εξοργισμένος από τη θανατηφόρα επίθεση κατά των αμερικανικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή, υποσχόμενος ότι τα αντίποινα θα έρθουν «σε χρόνο και τόπο της επιλογής μας».«Είμαι εξοργισμένος και βαθιά λυπημένος για τον θάνατο τριών μελών του αμερικανικού στρατού και τον τραυματισμό άλλων αμερικανικών στρατευμάτων σε επίθεση χθες (27/1) το βράδυ κατά των δυνάμεων των ΗΠΑ και του Συνασπισμού», είπε σε δήλωσή του.«Οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν είναι υπεύθυνες για αυτές τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στις δυνάμεις των ΗΠΑ και θα απαντήσουμε σε χρόνο και τόπο της επιλογής μας.Ο Πρόεδρος και εγώ δεν θα ανεχθούμε επιθέσεις στις αμερικανικές δυνάμεις και θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υπερασπιστούμε τις ΗΠΑ, τα στρατεύματά μας και τα συμφέροντά μας», πρόσθεσε.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top