GuidePedia

0

“Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ εμφυλίου και δικτατορίας του Μπάιντεν” τονίζει αμερικανικό ΜΜΕ

Ηαπειλή του εμφυλίου διχασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται ισχυρότερη, ενώ δεν υπάρχει επιστροφή στο θέμα των μεταναστών, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών της χώρας είναι αντίθετο με την αθρόα εισβολή χιλιάδων μεταναστών στην χώρα.

Η κόντρα Μπάιντεν και Τέξας φτάνει σε απίστευτα πλέον σενάρια

Ο Γερουσιαστής της Βουλής των Αντιπροσώπων Marjorie Taylor Greene ζήτησε ένα «εθνικό διαζύγιο» μεταξύ των Ρεπουμπλικανών (νότια) και των Δημοκρατικών (βόρεια) πολιτειών, σε μια πρωτόγνωρη δήλωση για το ζήτημα αυτό, που έχει διχάσει σοβαρά τις ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα μια διάσπαση στη χώρα, όπως συνέβη ήδη κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου.
Την ίδια περίοδο η εκστρατεία οπαδών προς το Τέξας με την ονομασία Take Our Border Back αναμένεται να έχει 700.000 άτομα για να διαμαρτυρηθούν για την κρίση στα σύνορα

«Είμαστε απλοί πολίτες. Έχουμε Καναδούς οδηγούς φορτηγών, μαμάδες και μπαμπάδες. Έχουμε μοτοσυκλετιστές. Αν οι άνθρωποι μπορούσαν να φέρουν άλογα θα έφερναν άλογα. Ξέρω ότι οι αριθμοί έχουν φτάσει τους 700.000. Νομίζω ότι θα είναι ίσως έχουμε μεγαλύτερο νούμερο από αυτό», αναφέρει διοργανωτής της διαμαρτυρίας.

Ο ίδιος ανέφερε για μια δεύτερη συνοδεία που φεύγει από την Καλιφόρνια προς τη Γιούμα της Αριζόνα, μια άλλη περιοχή όπου οι μετανάστες κατακλύζουν συνεχώς τα σύνορα και όπου για μήνες αυτοί οι άνθρωποι μπορούσαν απλώς να περάσουν από ανοιχτές πύλες στο Λούκεβιλ.

Μια αυτοκινητοπομπή των ένοπλων εθελοντών θα ταξιδέψει στα μισά της χώρας από την πόλη της Βιρτζίνια Μπιτς της Ανατολικής Ακτής μέχρι το Eagle Pass κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Οι συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία αυτή θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στην Αριζόνα, την Καλιφόρνια και το Τέξας και οποιοσδήποτε έχει προσωπικό όπλο μπορεί να συμμετάσχει σε αυτούς.

Οι διαδηλωτές θέλουν έτσι να επιστήσουν την προσοχή της Ουάσιγκτον και του Τζο Μπάιντεν προσωπικά στην καταστροφική κατάσταση στα σύνορα.
Οι απλοί Αμερικανοί απαιτούν να κλείσουν εντελώς τα σύνορα και να απελαθούν αμέσως όλοι οι παράνομοι μετανάστες

Η Ουάσιγκτον όμως σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, έχει επιδείξει πλήρη αδυναμία.

Η κυβέρνηση του Τέξας, με επικεφαλής τον πρώην εισαγγελέα και Ρεπουμπλικανό Γκρεγκ Άμποτ, προσπάθησε να αντιμετωπίσει μόνη της τη μεταναστευτική κρίση.

Επέτρεψε στους αστυνομικούς του να συλλάβουν παράνομους μετανάστες. Εθνοφύλακες τοποθέτησαν συρματοπλέγματα στα σύνορα.

Φοβισμένος από τη θέληση του δημοφιλούς κυβερνήτη, ο Τζο Μπάιντεν άσκησε έφεση κατά του νόμου του Άμποτ στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο απροσδόκητα τάχθηκε στο πλευρό των παράνομων μεταναστών, και απαγόρευσε στις αρχές του Τέξας να κλείσουν τα σύνορα.

Σε απάντηση, ο Άμμποτ έδωσε εντολή στις δυνάμεις της Εθνοφρουράς του να κλείσουν τα σύνορα (στις Ηνωμένες Πολιτείες η εθνοφρουρά δεν υπάγεται στις ομοσπονδιακές αρχές, αλλά σε κάθε κυβερνήτη).

Προχθές, 25 Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες εξέδωσαν κοινή δήλωση για την υποστήριξη του Άμποτ, επαινώντας τον για την «προστασία των Αμερικανών πολιτών από παράνομους μετανάστες, ναρκωτικά και τρομοκράτες που διεισδύουν στη χώρα».

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ, αλλά το σενάριο ενός εμφυλίου που αναφέρουν πολλοί δεν είναι ορατό, αλλά πλέον είναι πασιφανές ότι ενόψει των προεδρικών εκλογών η κόντρα των δύο κομμάτων θα μεγαλώσει πάρα πολύ.

Η επίθεση των ΗΠΑ στους Χούθι δεν είχε την έγκριση του Κογκρέσου

Η θέση του Μπάιντεν υπονομεύεται όχι μόνο από την υποχώρησή του από την επίθεση των παράνομων μεταναστών, αλλά και από την επαίσχυντη απώλεια του στον πόλεμο με τους Χούτι, γράφει το Defense News.

Όλο και περισσότερα μέλη του Κογκρέσου (όχι μόνο Ρεπουμπλικάνοι, αλλά και Δημοκρατικοί) αμφισβητούν την εξουσία του προέδρου να αποφασίζει για χτυπήματα κατά των Χούτι.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τιμ Κέιν έγραψε μια σκληρή επιστολή στον Μπάιντεν, απαιτώντας να δικαιολογήσει την ανάγκη έναρξης πολέμου με την Υεμένη.

“Ο Πρόεδρος ξεκίνησε την επέμβαση χωρίς να λάβει στρατιωτική άδεια από το Κογκρέσο. Στην αρχή κάποιοι κατάπιαν αυτή την αυθαιρεσία. Αλλά τώρα υπάρχουν όλο και περισσότεροι δυσαρεστημένοι, επειδή ο Μπάιντεν προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο και, πιθανώς, σχεδιάζει μια χερσαία εισβολή. Όταν τα φέρετρα ψευδάργυρου φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Μέση Ανατολή, ο Αμερικανός ψηφοφόρος θα ρωτήσει τόσο τον Μπάιντεν όσο και τους βουλευτές.

Τα εμπορικά συμφέροντα του Ισραήλ εξυπηρετούνται σε βάρος των Αμερικανών φορολογουμένων, αναφέρουν αγανακτισμένοι βουλευτές σε επιστολή τους προς τον Μπάιντεν.

Επιπλέον, η αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση δεν οδήγησε σε κανένα αποτέλεσμα", τονίζει το άρθρο.

Οι αεροπορικές επιδρομές δεν πτόησαν τους Χούτι, αφήνοντας ανέγγιχτη ολόκληρη τη στρατιωτική τους υποδομή. Επιπλέον, οι αντάρτες ενίσχυσαν ακόμη και τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Χούτι άρχισαν να βομβαρδίζουν εμπορικά πλοία τον Οκτώβριο για να απαιτήσουν τον τερματισμό των ισραηλινών βομβαρδισμών των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε απάντηση, το Πεντάγωνο ξεκίνησε την Επιχείρηση Prosperity Sentinel, στην οποία προσχώρησαν το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες χώρες.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί ξεκινούν πολέμους στη Μέση Ανατολή κατά παράβαση του νόμου. Το 2019, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη.

Ο 45ος πρόεδρος δεν ζήτησε άδεια από το Κογκρέσο, το οποίο ως αντίποινα ενέκρινε ψήφισμα που απαιτούσε από το Πεντάγωνο να σταματήσει τις εχθροπραξίες.

Ο Τραμπ άσκησε βέτο στο ψήφισμα και η επιχείρηση συνεχίστηκε.

Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού της Σαουδικής Αραβίας, της οποίας οι πληροφορίες παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σκοτώθηκαν σχεδόν 15 χιλιάδες άμαχοι, υπενθυμίζει το Defense News.Το πόσες απώλειες στην Υεμένη έχει καταλογίσει το Πεντάγωνο αυτή τη φορά είναι ακόμα άγνωστο.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top