GuidePedia

0


Η Ουκρανία ζητάει νέα όπλα απεγνωσμένα – Η Δύση δεν θα εγκαταλείψει την Ουκρανία ένα βολικό μέσο κατά της Ρωσίας


Ενώ η Ουκρανία ξεμένει από χρήματα, όπλα και πυρομαχικά… ο ανεκδιήγητος υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν σαφές σχέδιο για την Ουκρανία αλλά χωρίς τα χρήματα που παρέχονταν έως πρότινος…
Για τους δυτικούς στρατιωτικούς, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί είναι ανίκανοι, ανεκπαίδευτοι και υπαίτιοι για την αποτυχία…
Ήταν δεδομένο ότι το ΝΑΤΟ θα κατηγορούσε όχι την δική του ανεπάρκεια, αλλά τους Ουκρανούς στρατιώτες…
Πάνω από 389.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί και ενώ εκπαιδεύτηκαν 11 Ταξιαρχίες από το ΝΑΤΟ και τους δόθηκαν εξολοκλήρου δυτικά όπλα…
Προφανώς η νίκη έχει πολλούς πατέρες αλλά ποτέ η ήττα…

Antony Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Έχουμε σαφές σχέδιο για την Ουκρανία για το 2024 χωρίς να στηρίζεται από την Δύση

Οι ΗΠΑ έχουν ένα «πολύ σαφές σχέδιο» για την ανάπτυξη της Ουκρανίας, στο οποίο δεν θα χρειαστεί την στήριξη της Δύσης όπως την τρέχουσα περίοδο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken.
«Έχουμε ένα πολύ σαφές σχέδιο που διασφαλίζει ότι η Ουκρανία μπορεί να σταθεί στα πόδια της οικονομικά, στρατιωτικά και δημοκρατικά, πράγμα που σημαίνει ότι η βοήθεια στο σημερινό επίπεδο δεν θα είναι απαραίτητη».
Σύμφωνα με τον Blinken, για να γίνει αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι πρέπει να βοηθήσουν το Κίεβο «να περάσει αυτόν τον χειμώνα, την άνοιξη και το καλοκαίρι».
Σημείωσε ότι αυτή η υποστήριξη θα επιτρέψει στην Ουκρανία να μπει στο στάδιο «όταν μπορέσει να σταθεί στα πόδια της».
Την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της δικής τους πολεμικής ετοιμότητας και της αποστολής όπλων στην Ουκρανία.

Διευκρίνισε ότι η Ουάσιγκτον έχει τώρα κεφάλαια ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει το Κίεβο και ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να αναπληρώσει τα δικά της αποθέματα.
Ο πρόεδρος Biden το φθινόπωρο ζήτησε περίπου 106 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ , καθώς και για ενέργειες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, αλλά δεν έλαβε ξεκάθαρη υποστήριξη στο Κογκρέσο.

Συμφωνούν οι αμερικάνοι με τον Putin μόνο σε ένα…

Η δυτική βοήθεια παίζει βασικό ρόλο στην ικανότητα της Ουκρανίας να συνεχίσει τις μάχες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
«Σε ένα και μόνο πράγμα, συμφωνώ με τον Putin: η συνεχής υποστήριξη των ΗΠΑ είναι κρίσιμης σημασίας για τη διατήρηση της μάχης του ουκρανικού στρατού», είπε ο Αμερικανός διπλωμάτης.
Νωρίτερα, ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι ο Ουκρανικός στρατός θα αντέξει μόλις μια εβδομάδα εάν η δύση σταματήσει να παρέχει όπλα στην Ουκρανία.
Ταυτόχρονα, η οικονομία της Ουκρανίας δεν θα μπορεί επίσης να υπάρξει χωρίς εξωτερική υποστήριξη - λειτουργεί μόνο λόγω μηνιαίων ενέσεων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων…

Kim Dotcom (Γερμανός Επιχειρηματίας): Σκοτώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ

Εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί έχασαν τη ζωή τους σε μια σύγκρουση με τη εμπλοκή των ΗΠΑ που δεν αφορούσε ποτέ την Ουκρανία, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο Kim Dotcom Γερμανο-Φινλανδός επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης υπηρεσίας φιλοξενίας αρχείων Megaupload.
Έτσι σχολίασε τα λόγια του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, του συντονιστή στρατηγικών επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου και του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι οποίοι χρησιμοποιώντας την ίδια έκφραση, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ένα «μαγικό δοχείο με χρήματα» για να βοηθήσουν την Ουκρανία.
«Συγγνώμη, Ουκρανία, δεν υπάρχει κανένα μαγικό δοχείο με χρήματα για σένα.
Μην εμπιστεύεσαι ποτέ την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί πέθαναν εξαιτίας του πολέμου αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο οποίος δεν αφορούσε ποτέ την Ουκρανία» τόνισε ο Dotcom.
Ο επιχειρηματίας πρόσθεσε ότι για να επιτύχουν τους στόχους τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχικά μίλησαν για «αταλάντευτη υποστήριξη» προς το Κίεβο και την ετοιμότητά τους να βοηθήσουν την Ουκρανία «όσο χρειάζεται».
Τώρα, σύμφωνα με τον ίδιο, η ρητορική των ΗΠΑ έχει μετατοπιστεί στις εκφράσεις «ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας» και «η Ουκρανία μπορεί να φροντίσει τον εαυτό της».
«Οι ΗΠΑ τσαλάκωσαν εντελώς την Ουκρανία», κατέληξε ο επιχειρηματίας, χρησιμοποιώντας πιο σκληρή γλώσσα.

Responsible Statecraft: Η Ουκρανία να αποδεχθεί απώλεια εδάφους για να τελειώσει ο πόλεμος με τη Ρωσία

Η Ουκρανία θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Φινλανδίας και να αποδεχθεί την απώλεια εδάφους έτσι ώστε να τελειώσει ο πόλεμος της με τη Ρωσία επισημαίνει το περιοδικό Responsible Statecraft, αναφερόμενο στην υποχώρηση των Φινλανδών κατά τη διάρκεια του πολέμου τους με το σοβιετικό στρατό.
«Το Κίεβο θα μπορούσε να μάθει ένα μάθημα από το παράδειγμα της Φινλανδίας.
Η παράδοση ορισμένων εδαφών, αν και είναι πολύ επώδυνη, αξίζει τον κόπο» υποστηρίζει το Responsible Statecraft.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, σήμερα η ουκρανική κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη στην πρόθεση της να πάρει πίσω όλα τα χαμένα εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, αλλά η στρατιωτική πραγματικότητα είναι τέτοια που οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία πιθανότητα να το επιτύχουν αυτό.
«Για αυτό το λόγο, είναι καλύτερα για το Κίεβο να σταματήσει την ένοπλη σύγκρουση τώρα, πριν καταρρεύσει η Ουκρανία» υποστηρίζει το δημοσίευμα.
«Από την άλλη πλευρά, εάν η σύγκρουση συνεχιστεί, το τεράστιο πλεονέκτημα της Ρωσίας στο ανθρώπινο δυναμικό, στη βιομηχανία και στην παραγωγή όπλων θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερες απώλειες για την Ουκρανία.
Η Ουάσιγκτον μπορεί να επιτελέσει το χρέος της με το να σταματήσει να ενθαρρύνει μη ρεαλιστικούς στρατιωτικούς στόχους και έτσι πιθανώς να σώσει την Ουκρανία από περαιτέρω καταστροφή» τονίζει το δημοσίευμα.

Foreign Policy: Καταστροφή για την Ουκρανία, εάν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ o Trump

Εάν ο Donald Trump επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές του 2024 και γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, αυτό θα ισοδυναμεί με καταστροφή για την Ουκρανία αναφέρει σε δημοσίευμα του το Foreign Policy.
«Μια δεύτερη προεδρική θητεία του Trump θα ήταν απειλή όχι μόνο για την αμερικανική Δημοκρατία, αλλά για ολόκληρη την παγκόσμια τάξη ενώ οι συνέπειες για την Ουκρανία θα ήταν καταστροφικές» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρει, εάν ο Trump επιστρέψει στην προεδρία, θα στερήσει - πιθανότατα – την Ουκρανία από την αναγκαία βοήθεια των ΗΠΑ που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει το Κίεβο.

Bryan (πρώην βοηθός υφ. Άμυνας ΗΠΑ): Μετά το φιάσκο με τα AMX-10RC, η Γαλλία δεν στέλνει τα τανκ Leclerc στην Ουκρανία

Μετά το φιάσκο με τα τεθωρακισμένα οχήματα AMX-10RC εξαιτίας της πλήρους αποτυχίας τους στο μέτωπο, η Γαλλία αρνείται να στείλει στην Ουκρανία τα τανκ Leclerc.
Σε άρθρο του στους Asia Times, o πρώην βοηθός υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Steven Bryan υποστηρίζει ότι η Γαλλία αρνήθηκε να προμηθεύσει την Ουκρανία με τα κύρια άρματα μάχης Leclerc λόγω της αποτυχίας των τεθωρακισμένων οχημάτων AMX-10RC στο πεδίο της μάχης.
«Το γαλλικό όχημα μάχης πεζικού AMX-10RC έχει αποδειχθεί παγίδα θανάτου για τους Ουκρανούς, οι οποίοι θεωρούν τη «λεπτή πανοπλία» του ακατάλληλη για χρήση στην πρώτη γραμμή.
Ο λεγόμενος «καταστροφέας τανκ» συχνά καταλήγει με καταστροφή για τον ίδιο» υποστηρίζει ο Bryan, ο οποίος τονίζει ότι απόφαση της Γαλλίας να μη στείλει τα Leclerc οφείλεται όχι μόνο στην καταστροφή του γαλλικού στρατιωτικού εξοπλισμού, αλλά και στην εξουδετέρωση και άλλων δυτικών όπλων, όπως τα γερμανικά Leopard και τα αμερικανικά Bradley.
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως από την έναρξη του πολέμου, έχουν καταστρέψει 2.300 τεθωρακισμένα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ανάμεσα τους και 747 τανκ, τόσο δυτικής όσο και σοβιετικής προέλευσης.

Matthew Ho (απόστρατος Αμερικάνος πλοίαρχος): Οι Ουκρανοί έπρεπε να είχαν διαβάσει καλύτερα… την Ιστορία

Σε μια ανύποπτη χρονική στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin είχε προειδοποιήσει τους Ουκρανούς ότι είναι πάγια τακτική των Αμερικάνων να εγκαταλείπουν τους συμμάχους τους, όταν πλέον δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τους.
Αυτόν τον… χρησμό του Putin επιβεβαίωσε ο Αμερικάνος απόστρατος πλοίαρχος του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Matthew Ho, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί θα έπρεπε να έχουν μάθει τα μαθήματα ιστορίας από τη στάση των Αμερικάνων.
«Το μάθημα για τους Ουκρανούς είναι ότι πρέπει να αντλήσουν διδάγματα από την Ιστορία.
Κοιτάξτε πως συμπεριφέρθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στους Αφγανούς, πώς συμπεριφέρθηκαν στους Κούρδους, τι έκαναν οι ΗΠΑ με την καταστροφή στη Λιβύη, και ακόμα νωρίτερα στο Βιετνάμ.
Ήταν σχεδόν προβλέψιμο ότι οι Ουκρανοί θα είχαν την ίδια τύχη» υποστήριξε ο Matthew Ho αναφέροντας πως η Ουκρανία αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα προβλήματα εξαιτίας των λανθασμένων κυβερνητικών πολιτικών.
«Η χώρα έχει χάσει έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων ενώ οι υποδομές και η παραγωγή της έχουν καταστραφεί.
Είναι ένα μάθημα για τον Zelensky και τον λαό του» υποστήριξε ο Ho.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top