GuidePedia

0


Παραδοχή ήττας από Charles Brown (Αρχηγός στρατού ΗΠΑ): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με διαπραγματεύσεις - Mikhail Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Υπάρχει ένταση και απογοήτευση στην Ουκρανική κοινωνία λόγω των στρατιωτικών αποτυχιών

Game over… τέλος παιχνιδιού στην Ουκρανία μετά μάλιστα την παραδοχή της ήττας τόσο από το ΝΑΤΟ όσο και από τον αρχηγό του αμερικανού στρατού στρατηγό Charles Brown ο οποίος δήλωσε ότι… τελικά το Ουκρανικό θα λυθεί όχι στρατιωτικά αλλά μέσω διαπραγματεύσεων…
Οι Ουκρανοί από την άλλη αυξάνουν τις διαμαρτυρίες, εντείνονται οι κοινωνικές διαδηλώσεις κατά του πολέμου που σκότωσε ή τραυμάτισε 500.000 Ουκρανούς και μόνο η αποτυχημένη αντεπίθεση κόστισε 125.000 στρατιώτες…
Από την πλευρά της η CIA και ο Scott Ritter προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει άμεσα ειρήνη η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει και την Οδησσό…
Η Ουκρανία θα υποχρεωθεί σύντομα να συρθεί σε συμφωνία ανακωχής αποδεχόμενη ότι θα χάσει εδάφη… οι 4 περιοχές της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας Luhansk, Donetsk, Zaporizhia και Kherson θα παραμείνουν ρωσικό έδαφος…
Η Ρωσία δεν θα χάσει αυτές τις περιοχές είναι πλέον 100% δεδομένο…

Απόγνωση: Λευκός Οίκος σε Κογκρέσο: Μας τελείωσαν τα χρήματα και ο χρόνος για την Ουκρανία

Η διευθύντρια προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, Shalanda Young, προειδοποίησε σε επιστολή της προς τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Johnson και άλλους ηγέτες του Κογκρέσου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεμένουν από χρόνο και χρήματα για να βοηθήσουν την Ουκρανία να πολεμήσει τη Ρωσία.
Η κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden ζήτησε τον Οκτώβριο από το Κογκρέσο σχεδόν 106 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση φιλόδοξων σχεδίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την ασφάλεια των αμερικανικών συνόρων.
Οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων με ισχνή πλειοψηφία.
Η Young ανέφερε σε επιστολή που κυκλοφόρησε από τον Λευκό Οίκο ότι η διακοπή της χρηματοδότησης και της ροής όπλων προς την Ουκρανία θα αύξανε την πιθανότητα ρωσικών νικών.
«Θέλω να είμαι σαφής: χωρίς δράση του Κογκρέσου, μέχρι το τέλος του έτους θα ξεμείνουμε από πόρους για την προμήθεια περισσότερων όπλων και εξοπλισμού για την Ουκρανία και για την παροχή εξοπλισμού από τα στρατιωτικά αποθέματα των ΗΠΑ.
Δεν υπάρχει κανένα μαγικό δοχείο χρηματοδότησης διαθέσιμο για να καλύψουμε αυτή τη στιγμή.
Μας τελείωσαν τα χρήματα - και σχεδόν τελείωσε ο χρόνος» τόνισε η Young.

Παραδοχή ήττας από Charles Brown (Αρχηγός στρατού ΗΠΑ): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με διαπραγματεύσεις

Σε μια ωμή παραδοχή ήττας προέβη ο αρχηγός του αμερικανικού στρατού.
Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τερματιστεί όχι μόνο με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Charles Brown, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Reagan Forum για την Εθνική Άμυνα.
«Καμία στρατιωτική σύγκρουση δεν μπορεί να επιλυθεί αποκλειστικά με στρατιωτικές μεθόδους, τελικά, βρίσκεται μια διπλωματική λύση», είπε ο στρατηγός Charles Brown.
Ταυτόχρονα, υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να διευκολύνουν μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει την ετοιμότητά της για διαπραγματεύσεις, αλλά οι αρχές του Κιέβου έχουν απαγορεύσει τον διάλογο με προεδρικό διάταγμα.

Seymour Hersh (Αμερικανός δημοσιογράφος): Ρώσοι και Ουκρανοί στρατηγοί ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις

Μια ακόμη αποκάλυψη έκανε ο Αμερικανός δημοσιογράφος ερευνητής Seymour Hersh.
Αναφερόμενος σε ανώνυμο αξιωματούχο στην Ουάσιγκτον, ο Seymour Hersh ανέφερε ότι «ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».
Σύμφωνα με τον Seymour Hersh, οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται από τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και της Ρωσίας Valery Zaluzhny και Valery Gerasimov.
Επιπλέον, ο Valery Zaluzhny φέρεται να διαπραγματεύεται με τη Ρωσία χωρίς τη συγκατάθεση του Προέδρου Zelensky.
Σύμφωνα με τον Seymour Hersh, η Δύση έχει καταστήσει σαφές στον Zelensky ότι εάν δεν συμφωνήσει να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα, τότε θα το κάνει κάποιος άλλος.
Οι διαπραγματεύσεις βασίζονται στην κατάσταση στο μέτωπο.
Ο Seymour Hersh δηλώνει ότι η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι το Κίεβο πρέπει να αναγνωρίσει την Κριμαία και τα ελεγχόμενα από τη Ρωσία εδάφη των περιοχών Donbass, Zaporizhia και Kherson ως μέρος της Ρωσίας.
Με τη σειρά του, η Ουκρανία ζητάει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά η συμμαχία θα αναλάβει την ευθύνη να μην αναπτύξει τα στρατεύματά της και επιθετικά όπλα στο ουκρανικό έδαφος.
Σύμφωνα με τον Hersh, ο Λευκός Οίκος είναι «εντελώς κατά της προτεινόμενης συμφωνίας».
Ένα άλλο εμπόδιο είναι η θέση του Zelensky, ο οποίος επιμένει στον πόλεμο μέχρι τέλους και νομοθετικά απαγορεύει κάθε διαπραγμάτευση με τη Ρωσία.

Ron Johnson (Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής): Δεν θα χάσει ο Putin - Με διαπραγματεύσεις το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Η ένοπλη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας θα τελειώσει με διαπραγματεύσεις εκτίμησε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ron Johnson.
«Ο μόνος τρόπος να τελειώσει αυτός ο πόλεμος είναι μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων…
Ακόμα περισσότερη Ουκρανία θα καταστραφεί.
Για αυτό το λόγο, κατά τη γνώμη μου, όσο νωρίτερα καταλήξουν σε μια διαπραγμάτευση, τόσο το καλύτερο» λέει ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, όπως αναφέρει η The Hill.
Όπως λέει ο Johnson, μπορεί να μην του αρέσει αυτή η προοπτική του τέλους του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά αντιλαμβάνεται ότι «αυτή είναι η πραγματικότητα».
Ωστόσο, ο Αμερικάνος γερουσιαστής αναφέρει πως δεν προτίθεται να εγκρίνει την αποστολή περαιτέρω οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία έως ότου ο πρόεδρος Biden αντιμετωπίσει το πρόβλημα της χρηματοδότησης του τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.
«Ο Putin δεν πρόκειται να χάσει αυτόν τον πόλεμο.
Αυτή η σύγκρουση πρέπει να τελειώσει.
Δεν θα μας αρέσει το αποτέλεσμα, αλλά κάθε ημέρα που θα περνά θα μας αρέσει όλο και λιγότερο» ανέφερε ο Αμερικάνος γερουσιαστής.

Viktor Nazarov (Ουκρανός στρατηγός): Εάν η Ρωσία κερδίσει, θα υπάρξουν προβλήματα στην Δύση… - Σήμα κινδύνου

Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα εάν η Δύση σταματήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία, δήλωσε ο στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Viktor Nazarov σε συνέντευξή του στο CNN.
«Αν δεν μπορέσουμε να κερδίσουμε, τότε στο μέλλον θα υπάρξουν πολλά περισσότερα προβλήματα, και όχι μόνο για τη χώρα μας, τη χώρα μου, τον πληθυσμό μας.
Και η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν προβλήματα», είπε ο στρατιωτικός Viktor Nazarov.
Ο Ουκρανός στρατηγός Viktor Nazarov σημείωσε επίσης ότι η δήλωση του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny για το αδιέξοδο αποτελεί σήμα κινδύνου για τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η στρατιωτική βοήθεια του ΝΑΤΟ δεν προοιωνίζεται καλά για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση, ενώ η μεταφορά όπλων είναι νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.
Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Οδησσός θα πέσει στα χέρια των ρώσων για να προστατεύσουν την Κριμαία

Ο ρωσικός στρατός θα απελευθερώσει την Οδησσό για να προστατεύσει τη χερσόνησο της Κριμαίας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
Νομίζω ότι οι Ρώσοι καταλαβαίνουν τώρα ότι ανεξάρτητα από το πώς θα τελειώσει αυτή η σύγκρουση, το θέμα είναι ότι εάν η Ουκρανία ελέγξει την Οδησσό, η Κριμαία δεν θα είναι ποτέ ασφαλής.
Επομένως, για να εγγυηθούν οι ρώσοι την ασφάλεια της Κριμαίας, πρέπει να πάρουν την Οδησσό» τόνισε ο Scott Ritter.
Ο εμπειρογνώμονας Scott Ritter σημείωσε ότι, εκτός από την Οδησσό, το καθεστώς του Κιέβου θα μπορούσε να χάσει πέντε περιοχές, καθώς και πλήρη πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τον Scott Ritter, οι ίδιοι οι Ουκρανοί υπέγραψαν μια τέτοια ετυμηγορία αρνούμενοι τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top