GuidePedia

0


Αναλυτές αποκαλούν την αμυντική συνεργασία μεταξύ του Ιράν, της Ρωσίας και της Κίνας μία από τις ισχυρότερες στρατιωτικές συμμαχίες στον κόσμο (και στρέφεται σαφώς κατά ΝΑΤΟ και Ισραήλ)

Η Ιρακινή Ισλαμική Αντίσταση, η οποία περιλαμβάνει σιιτικές πολιτοφυλακές τις οποίες ελέγχει το Ιράν, ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε drones για να επιτεθεί σε βάσεις των ΗΠΑ στη Συρία και το Ιράκ.

Η επίθεση ξεκίνησε αργά την Κυριακή, με πυραυλικές επιθέσεις στην αμερικανική βάση στην επαρχία Al-Hasakah στη βορειοανατολική Συρία και συνεχίστηκε.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν επιθυμούν κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.

«Σε απάντηση στα εγκλήματα που διαπράττει ο εχθρός εναντίον του λαού μας στη Γάζα, μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης του Ιράκ χρησιμοποίησαν drone για να επιτεθούν στη βάση Green Village των Αμερικανών στη Συρία, με άμεσο χτύπημα στον στόχο», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Σιιτών.

Επιπλέον, φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε UAV για να χτυπήσει την αμερικανική βάση Ain al-Assad στο δυτικό Ιράκ.

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σάιν (Sabrina Singh) δήλωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα στη Μέση Ανατολή έχουν δεχθεί επίθεση 74 φορές από τις 17 Οκτωβρίου.

Ο αμερικανικός στρατός ελέγχει εδάφη στα ανατολικά και βορειοανατολικά της Συρίας στις επαρχίες Deir ez-Zor, Al-Hasakah και Raqqa, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο άξονας Ρωσίας-Κίνας-Ιράν και Β.Κορέας και τι έρχεται στον Περσικό Κόλπο

Η κυβέρνηση Άσαντ θεωρεί την παρουσία του αμερικανικού στρατού ως κατοχική και κρατική πειρατεία με σκοπό την κατάφωρη κλοπή πετρελαίου, και σε συνεργασία με το Ιράν επιδιώκει να εκβιάσει τις ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Η αυξανόμενη πιθανότητα εμπλοκής των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Συρίας, της λιβανέζικης Χεζμπολάχ και πιθανώς του Ιράν πηγάζει από τις εντάσεις στο Ισραήλ. Βέβαια, εξαιτίας της παρουσίας στρατιωτικών υποδομών της Ρωσίας στην Συρία, η εμπλοκή της Μόσχας σε μία πιθανή ευρύτερη σύρραξη στην Μέση Ανατολή δεν γίνεται να απορριφθεί.

Το φετινό έτος, η κατάσταση στην Συρία κλιμακώθηκε απότομα μεταξύ των αμερικανικών και των ρωσικών δυνάμεων.
Την ίδια περίοδο έρχεται κοινή άσκηση του Ιράν, της Ρωσίας και της Κίνας στον Περσικό Κόλπο

Ιρανοί αναλυτές αποκαλούν την αμυντική συνεργασία μεταξύ του Ιράν, της Ρωσίας και της Κίνας μία από τις ισχυρότερες στρατιωτικές συμμαχίες στον κόσμο (και στρέφεται σαφώς κατά ΝΑΤΟ και Ισραήλ) .

Μετά τη δήλωση της κοινής ναυτικής ασκήσεως, στρατιωτικοί αναλυτές είπαν ότι σιγά σιγά σχηματίζεται ένας νέος αντιΝΑΤΟϊκός συνασπισμός.

Σε αυτές τις τέσσερις χώρες μπορεί να προστεθεί και η Βόρεια Κορέα.

"Θα είμαστε μάρτυρες μιας στρατιωτικής συμμαχίας στον κόσμο που είναι πολύ ισχυρή όσον αφορά τον αριθμό των όπλων, την προηγμένη τεχνολογία και τη στρατιωτική εμπειρία.

Η Κίνα και η Ρωσία έχουν ήδη συμφωνήσει να ιδρύσουν ένα κοινό επιστημονικό κέντρο για την ανάπτυξη στρατιωτικής τεχνολογίας.

Το Ιράν επιβεβαίωσε επίσης ότι θα παραλάβει το προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος «Sukhoi-35» από τη Ρωσία.
Η Βόρεια Κορέα έστειλε επίσης τον πρώτο της κατασκοπευτικό δορυφόρο σε τροχιά της Γης", ανέφεραν οι ίδιοι.

Εφημερίδα του Ιράν αναφέρθηκε στις ενέργειες των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν και ανέφερε:
"Παράλληλα με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που προκάλεσαν οι ΗΠΑ, οι στρατιωτικές βάσεις της Ουάσιγκτον στη Συρία και το Ιράκ έχουν γίνει στόχος περιφερειακών αντιστασιακών ομάδων.

Αυτές οι σιιτικές πολιτοφυλακές οργάνωσαν μια επιχείρηση κατά του αμερικανικού στρατού πριν από αρκετούς μήνες και ανακατέλαβαν επίσης τμήματα των συριακών εδαφών".

Η σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας-Κίνας-Ιράν και Β.Κορέας είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουν πολλοί.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top