GuidePedia

0



Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Πλησιάζει η Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος με πανστρατιά στελεχών της τουρκικής κυβέρνησης, συμβούλων, επιχειρηματιών, κι εν γένει την αφρόκρεμα δια της οποίας τελεί σε πλήρη έκπτυξη ο στρατηγικός σχεδιασμός βάθους της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας υπό τα κατευναστικά βλέμματα των ελλαδικών πολιτικών ελίτ.

Ενόψει λοιπόν αυτού του κατά πολλούς αχρείαστου γεγονότος, θεωρούμε ως απόλυτη πράξη ευθύνης έναντι του ελληνικού λαού, να γνωστοποιήσουμε σήμερα ορισμένες καίριες παραμέτρους της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής όσον αφορά την άρτια δομημένη τουρκική στρατηγική στη Θράκη.

Δεν επιτρέπεται σήμερα ο Έλληνας πολίτης να έχει άγνοια για τα όσα επικίνδυνα μεθοδεύονται. Αλλά οφείλει να γνωρίζει ότι πίσω από την φαινομενικά αθώα ρητορική του κατευνασμού που προωθείται ως μόνιμη επωδός των ελληνικών πολιτικών ελίτ, η Τουρκία αφενός εργάζεται μεθοδικά στη Θράκη αδιαφορώντας για τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου που αφορά και ρυθμίζει την προστασία των Μειονοτήτων.

Αφετέρου, παραγράφει εμπράκτως και ουσιωδώς τις βασικές παραμέτρους των σχετικών άρθρων της Συνθήκης της Λωζάνης με βάση τα οποία η Ελλάδα επί έναν αιώνα πλέον διασφαλίζει στους Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη την ευημερία, τη μακροημέρευση και όλα τα αγαθά που ένα δυτικό δημοκρατικό κράτος αρχών και αξιών οφείλει να παρέχει στους πολίτες του, αδιακρίτως θρησκεύματος ή άλλων στοιχείων αυτοπροσδιορισμού.

Ακολούθως λοιπόν, φέρουμε για πρώτη φορά σήμερα στη δημοσιότητα κομβικά σημεία non paper που έχουμε στη διάθεσή μας από τον καιρό της ενεργού ενασχόλησής μας -ως μέλος της ομάδας συνεργατών του οργανισμού «Ταμιείον Θράκης»- με τη στήριξη των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, μεταφρασμένα στα ελληνικά, με καίρια αποσπάσματα από τα πρακτικά κομβικής σημασίας συνεδρίου των αποκαλούμενων «Τούρκων Δυτικής Θράκης», το οποίο είχε λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, τον Σεπτέμβριο του 2006.

Όσοι γνωρίζουν τί ακριβώς συμβαίνει στη Θράκη, είναι σε θέση άμεσα να αντιληφθούν:

α). ποιοί από τους κατωτέρω άξονες τελούν υπό πλήρη υλοποίηση,

β). ποιοί έχουν ήδη αποδώσει καρπούς ιδιαίτερα δηλητηριώδεις για την Ελλάδα στην ακριτική μας γη, αλλά και

γ). να ερμηνεύσουν με βάση αυτούς, πού αποσκοπούν ενέργειες της τουρκικής νεοθωμανικής αναθεωρητικής πολιτικής όπως αυτές που έφερε στη δημοσιότητα η Εστία της Κυριακής 26/11/2023, η οποία δυστυχώς παρουσιάζεται απολύτως παραπλανητικά από κύκλους στην Ελλάδα ως ήσσονος σημασίας και πεπερασμένης ισχύος και αποτυπώματος.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top