GuidePedia

0

Ισραηλινοί στρατιώτες κατέλαβαν τζαμί στη Δυτική όχθη και έψαλαν από το μεγάφωνο εβραϊκή προσευχή!

Στα ύψη η κόντρα Ισραήλ-ΗΠΑ για δημιουργία Παλαιστινιακου κράτους, την οποία σύσσωμη απορρίπτει η κυβέρνηση Νετανιάχου και η αντοπίτευση της χώρας του, παρά την εμμονή του Αμερικανού Προέδρου

Οπόλεμος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στη Λωρίδα της Γάζας, με τις Ισραηλινές δυνάμεις να επιτίθενται από ξηρά και αέρα συνεχώς κατά των τρομοκρατών της Χαμάς, σε μια προσπάθεια να εκμηδενίσουν την αντίστασή τους, καταστρέφοντάς την ολοκληρωτικά.
Φονικές αεροπορικές και επίγειες επιθέσεις των Ισραηλινών σκορπούν το θάνατο στη Γάζα

Παλαιστινιακές εταιρείες τηλεπικοινωνιών λένε ότι οι υπηρεσίες διακόπηκαν για άλλη μια φορά στη Γάζα λόγω των ισραηλινών επιθέσεων, γεγονός που εμποδίζει τις προσπάθειες διάσωσης.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) από την πλευρά τους αναφέρουν ότι τα στρατεύματα της 188ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας κατέλαβαν και κατέστρεψαν το αρχηγείο του τάγματος Shejaiya της Χαμάς.
Παράλληλα το Ισραήλ ολοκλήρωσε επιδρομή 60 ωρών στη Τζενίν, σκοτώνοντας 11 Παλαιστίνιους, ενώ δυνάμεις του πραγματοποιούν ολονύχτιες επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με Παλαιστινιακές πηγές τουλάχιστον 18.787 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου. Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ ανέρχεται σε 1.147, μετά τον θάνατο ενός στρατιώτη κατά τη διάρκεια μαχών στη νότια Λωρίδα της Γάζας χθες.

Σάλος- Ισραηλινοί στρατιώτες κατέλαβαν τζαμί στη Τζενίν και έψαλαν από το μεγάφωνο εβραϊκή προσευχή!

Ο Ισραηλινός Στρατός ανακάλεσε στρατιώτες που έψαλαν τραγούδια Χανουκά και μια εβραϊκή προσευχή από το σύστημα μεγαφώνων ενός τζαμιού στην Τζενίν κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης εκεί, μια κίνηση που θεωρεί ντροπιαστική ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir .

Συγκεκριμένα ο Ben Gvir, κατηγορεί τον υπουργό Άμυνας Yoav Gallant λέγοντας ότι «φέρνει την πολιτική στο IDF» και ότι οι στρατιώτες είναι «ήρωες» που «ρίσκαραν τη ζωή τους για εμάς στην επιχείρηση Jenin».

Ο IDF είπε ότι οι ενέργειες των στρατιωτών ήταν «σοβαρές και εντελώς αντίθετες με τις αξίες του ».

Το παραπάνω περιστατικό θίγει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων και αναμένεται να έχει προεκτάσεις.

Ο επικεφαλής της Μοσάντ Μπαρνέα συναντά τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Σάλιβαν

Ο επικεφαλής της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα συναντήθηκε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν χθες στα κεντρικά γραφεία της Μοσάντ στο Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Ο Σάλιβαν βρίσκεται στο Ισραήλ για συναντήσεις με κορυφαίους Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Οι δυο τους συζήτησαν τις προσπάθειες επιστροφής των ομήρων στη Γάζα, την αυξημένη συνεργασία και τις περιφερειακές προκλήσεις που θέτει το Ιράν μέσω του πυρηνικού του προγράμματος, τον επεκτατισμό και την υποστήριξη της τρομοκρατίας, αναφέρει η δήλωση.

Το Ισραήλ προτρέπει τις ΗΠΑ να μην μιλήσουν δημόσια για λύση δύο κρατών

Οι Ισραηλινοί ηγέτες παροτρύνουν ιδιωτικά την κυβέρνηση Μπάιντεν να απόσχει να μιλήσει δημόσια για τη λύση των δύο κρατών , δήλωσαν τέσσερις Ισραηλινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι στους Times of Israel αυτή την εβδομάδα.

Το μήνυμα δεν εκφράζεται μόνο από τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, του οποίου η απήχηση είναι πιο περιορισμένη αφού η Ουάσιγκτον είναι πεπεισμένη ότι έχει εμπλακεί σε μια «εκστρατεία με πολιτικά κίνητρα» για το θέμα, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Άλλα μέλη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του Benny Gantz, ακόμη και του προέδρου της αντιπολίτευσης, Yair Lapid, εξέφρασαν επίσης τη δυσφορία τους για την αναβίωση της ρητορικής της κυβέρνησης Μπάιντεν σχετικά με την ανάγκη για λύση δύο κρατών από το ξέσπασμα του πολέμου, σύμφωνα με δύο Ισραηλινούς αξιωματούχους.
Οι Ισραηλινοί απορρίπτουν λύση 2 κρατών μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου

«Μια λύση δύο κρατών μετά από αυτό που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου είναι μια ανταμοιβή για τη Χαμάς», είπε ένας από τους Ισραηλινούς αξιωματούχους, αναφερόμενος στην επίθεση σοκ της τρομοκρατικής ομάδας, κατά την οποία 1.2000 σφαγιάστηκαν και περίπου 240 ελήφθησαν όμηροι στη Γάζα.

«Ο Νετανιάχου είναι αυτός που το λέει δυνατά και ωμά, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει καμία όρεξη αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ σε όλο το πολιτικό φάσμα για την ιδέα δύο κρατών», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ακόμη και πριν από τον πόλεμο, ο Gantz μίλησε για μια «λύση δύο οντοτήτων», αποφεύγοντας προσεκτικά τη χρήση του όρου «κράτος» για να χαρακτηρίσει την παλαιστινιακή οντότητα στην οποία θα συμφωνήσει.

«Είναι σαφές τόσο για εμάς όσο και για τους εταίρους μας ότι οι παλιές έννοιες και η πραγματικότητα των περασμένων δεκαετιών πρέπει να αλλάξουν και να είναι στραμμένες προς το μέλλον», είπε σε ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης.

Στα ύψη η κόντρα Νετανιάχου-Μπάϊντεν-Οι ΗΠΑ εμμένουν στη λύση 2 κρατών

Τον τελευταίο ενάμιση μήνα, ο Νετανιάχου έχει σταδιακά εντείνει τη ρητορική του εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής, λέγοντας στους βουλευτές την περασμένη εβδομάδα ότι η μόνη διαφορά μεταξύ αυτής και της Χαμάς είναι ότι η δεύτερη θέλει να καταστρέψει αμέσως το Ισραήλ ενώ η πρώτη θέλει απλώς να το κάνει σταδιακά.

Η εκστρατεία κατά της Ραμάλα έχει εξοργίσει την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία έχει παράσχει στο Ισραήλ τεράστια στρατιωτική και διπλωματική υποστήριξη από τον πόλεμο, ενώ υποστηρίζει ότι η προσπάθεια απομάκρυνσης της Χαμάς θα πρέπει να ανοίξει το δρόμο για μια τελική επιστροφή της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα ακολουθούμενη από μια νέα προσπάθεια να διαπραγματευτεί μια λύση δύο κρατών.

Ο Νετανιάχου είναι «ένας καλός φίλος, αλλά νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει», είπε ο Μπάιντεν σε μια προεκλογική συγκέντρωση την Τρίτη. «Δεν μπορείς να πεις ότι δεν θα υπάρχει καθόλου παλαιστινιακό κράτος στο μέλλον».

«Εξακολουθούμε να τηρούμε την υπόσχεση και το όραμα για μια λύση δύο κρατών», δήλωσε την Πέμπτη από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο εκπρόσωπος Ματ Μίλερ απηχούσε το μήνυμα, λέγοντας:

«Οι επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου θα έπρεπε να ήταν μια κλήση αφύπνισης για όλους, ότι πρέπει να υπάρξει μια λύση που να αντιμετωπίζει τις νόμιμες φιλοδοξίες του παλαιστινιακού λαού παρέχοντας παράλληλα ασφάλεια για τον ισραηλινό λαό.

Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι η ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε ιδιωτικά, το ξεκαθαρίζουμε δημόσια και είναι κάτι για το οποίο θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την ισραηλινή κυβέρνηση».

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στους Times of Israel ότι υπήρξε πράγματι μια πολυμέτωπη προσπάθεια να πειστεί η κυβέρνηση Μπάιντεν να μειώσει τη δημόσια ρητορική σχετικά με την ανάγκη για λύση δύο κρατών, αλλά είπε ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει καμία πρόθεση να υποχωρήσει .

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top