GuidePedia

0

 Ρωσία: Πόλεμος μέχρι να ηττηθεί το ΝΑΤΟ. Zelensky βγάλε τα χακί.

McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η Ρωσία προετοιμάζεται για μια εντυπωσιακή αντεπίθεση στην Ουκρανία - Jeffrey Sachs (Columbia University): Η Ουκρανία δεν θα αποφύγει την ταπεινωτική συνθήκη ειρήνης

Αυτό που δεν θα διαβάσετε στα περισσότερα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας… έχει μετατραπεί σε άμυνα…
Στην κύρια κατεύθυνση της αντεπίθεσης στην Zaporizhia ο Ουκρανικός στρατός υπέστη πανωλεθρία έχασε τις 9 από τις 11 μάχιμες Ταξιαρχίες και το έχει γυρίσει στην άμυνα…
Επίσης ενώ ο διεθνής τύπος αναφέρει ότι οι Ουκρανοί κέρδισαν το χωριό Robotyne… στην πράξη οι ρώσοι ανακαταλαμβάνουν στρατηγικές τοποθεσίες σε υψώματα και τάφρους…
Και ενώ στο μέτωπο η Ουκρανία δεν έχει απλά ηττηθεί αλλά συντριβεί… η ταπεινωτική συνθήκη ειρήνης είναι αναπόφευκτη για την Ουκρανία και θα συμβεί μετά την νέα σχεδιαζόμενη αντεπίθεση των Ρώσων.
Η μεγάλη εξέλιξη έρχεται από τις ΗΠΑ οι οποίες σταμάτησαν την χρηματοδότηση της Ουκρανίας… τέλος τα χρήματα…
Ποτέ στην ιστορία δεν δαπανήθηκαν 200 δισεκ. από ΗΠΑ και Ευρώπη για την υποστήριξη της Ουκρανίας που αποδείχθηκε ματαιότητα... χωρίς κανένα αποτέλεσμα…

Shoigu: Καμία άλλη κινητοποίηση στρατιωτών - Δεν κατάφεραν τίποτα οι Ουκρανοί

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για νέα κινητοποίηση στρατιωτών για την Ουκρανία υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, τονίζοντας ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να αποδυναμώσουν σε μεγάλο βαθμό τον ουκρανικό στρατό.
«Τα ρωσικά στρατεύματα που επιχειρούν στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχουν αποδυναμώσει σημαντικά το μαχητικό δυναμικό του εχθρού.
Του έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές» είπε ο Shoigu, αναφέροντας πως οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να επιτύχουν κάποια στρατιωτική επιτυχία στο πλαίσιο της αντεπίθεσης τους.
«Οι προσπάθειες τους να σπάσουν τις άμυνες μας στις περιοχές Verbovoe και Rabotino στην κατεύθυνση Zaporozhia απέτυχαν» υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, τονίζοντας ότι το ίδιο συνέβη και με τις επιθέσεις των Ουκρανών στην κατεύθυνση του Soledar – Bakhmut.
Επιπλέον, ο Shoigu τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία άλλη κινητοποίηση Ρώσων στρατιωτών για το μέτωπο στην Ουκρανία.
Όπως είπε, από τις αρχές του 2023 περισσότεροι από 335.000 Ρώσοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία με σύμβαση με το ρωσικό στρατό, εκ των οποίων πάνω από 50.000 υπέγραψαν εθελοντικά συμβόλαια μόνο τον Σεπτέμβριο.

ΗΠΑ: Έτοιμοι να στείλουμε ATACMS στην Ουκρανία – Περιμένουμε τον Biden…

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στείλουν τους πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία και το μόνο που απομένει είναι η σχετική απόφαση του προέδρου Joe Biden.
Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιος για τα εξοπλιστικά του στρατού, Douglas Bush, ο οποίος υποστήριξε πως ο στρατός έχει ήδη αποφασίσει και ποιους πυραύλους θα στείλει στο Κίεβο.
«Είμαστε έτοιμοι, όταν και εάν ο πρόεδρος Biden αποφασίσει να το κάνει» είπε ο υφυπουργός Άμυνας, τονίζοντας πως οι Ουκρανοί διαθέτουν τους κατάλληλους εκτοξευτήρες για τους πυραύλους ATACMS, αν και όπως είπε, μπορεί να χρειαστεί να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις.

Politico: Σε κίνδυνο η Ευρώπη, εάν δώσει όπλα στην Ουκρανία - Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα

Τα κράτη της ΕΕ δεν μπορούν να προμηθεύσουν με άλλα όπλα την Ουκρανία από τα αποθέματά τους διότι, εάν το πράξουν, σε αυτήν την περίπτωση θα θέσουν σε κίνδυνο τη δική τους ασφάλεια.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Politico που επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο.
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δίνουμε από τα αποθέματά μας» φέρεται να υποστηρίζει ανώνυμα ο Ευρωπαίος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αξιωματούχος πρόσθεσε πως «υπάρχει ακόμα ισχυρή δημόσια και πολιτική στήριξη στον αγώνα της Ουκρανίας», αλλά όπως ισχυρίστηκε, «δώσαμε ότι είχαμε» υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα κινδυνεύσει η ασφάλεια μας.
Οι παραδοχές αυτές έρχονται περίπου ένα 24ωρο ύστερα από τις διαβεβαιώσεις του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Josep Borrell στην άτυπη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στο Κίεβο, ότι η Ευρώπη δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί, ανεξάρτητα από το τι πράττουν οι ΗΠΑ, η απόφαση των οποίων να μην εντάξουν πρόβλεψη για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, στο νομοσχέδιο για την παράταση της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους, προκάλεσε μεγάλους κλυδωνισμούς και ρωγμές στη Συμμαχία της Δύσης όσον αφορά τη στήριξη του Κιέβου.
Υπενθυμίζεται πως οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν με τουλάχιστον άλλα 50 δισεκατομμύρια ευρώ την Ουκρανία στον πόλεμο της με τη Ρωσία, αν και η Ουγγαρία υποστηρίζει πως δεν πρόκειται να στηρίξει μια τέτοια απόφαση, η οποία για να τεθεί σε ισχύ, πρέπει να περάσει με ομοφωνία.

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν υπάρχει έλλειψη κεφαλαίων για μακροπρόθεσμη στήριξη στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν χρήματα για μακροπρόθεσμη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού.
«Τα υπάρχοντα κεφάλαια είναι αρκετά για να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης, αλλά αυτή δεν είναι μια μακροπρόθεσμη λύση».
Ο Λευκός Οίκος παραμένει βέβαιος ότι η Ουκρανία θα λάβει την απαραίτητη βοήθεια, δεδομένης της υπόσχεσης του προέδρου της Βουλής.
Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε το πάγωμα των μακροπρόθεσμων συμβάσεων έργων με το Κίεβο.
«Ενώ έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ικανότητα της Ουκρανίας να αμυνθεί άμεσα, έχουμε ήδη εξαντλήσει μεγάλο μέρος της υπάρχουσας χρηματοδότησης για την ασφάλεια».
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να εκτελέσουν «προγράμματα συμβάσεων που μας επιτρέπουν να συνάπτουμε συμβάσεις για την Ουκρανία μακροπρόθεσμα»
«Η χρηματοδότηση έχει ανασταλεί», κατέληξε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Η Ουκρανία… έχασε οικονομική βοήθεια για τους επόμενους 8 μήνες

Η Ουκρανία έχασε 24 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της άρνησης των ΗΠΑ να συμπεριλάβουν νέα βοήθεια προς το Κίεβο στον ενδιάμεσο προϋπολογισμό τους…
Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από τη Γερουσία των ΗΠΑ 24 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία για το οικονομικό έτος 2024, δηλαδή από την 1η Οκτωβρίου 2023 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.
Ωστόσο, η Γερουσία πρότεινε να συμφωνηθεί μια βοήθεια 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και 1,65 δισεκατομμύρια από το Υπουργείο Εξωτερικών.
Ο προϋπολογισμός της Ουκρανίας για το 2023 περιλαμβάνει έσοδα περίπου 1,33 τρισεκατομμυρίων εθνικού νομίσματος, ή περίπου 36 δισεκατομμύρια δολάρια.
Έτσι, η χαμένη χρηματοδότηση ανέρχεται στα δύο τρίτα των εσόδων της χώρας για το τρέχον έτος ή όσο κερδίζει η Ουκρανία σε 8 μήνες και τρεις ημέρες.

Larry Johnson (πρώην CIA): Ήττα Ουκρανίας και ΝΑΤΟ – Καμία διαπραγμάτευση από Ρωσία, μόνο πλήρης παράδοση Κιέβου

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει με την ήττα του Κιέβου και του ΝΑΤΟ υποστηρίζει ο πρώην αναλυτής της CIA, Larry Johnson, αναφέροντας πως η Ρωσία έχει λάβει τις οριστικές της αποφάσεις και ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν διαπραγματεύσεις.
«Δεν υπάρχει καμία αβεβαιότητα πλέον.
Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις.
Νομίζω ότι η Ρωσία το έχει αποφασίσει, και πλέον το αναγνωρίζει, ότι ο μόνος τρόπος για να τελειώσει αυτή η σύγκρουση είναι να επικρατήσει της Ουκρανίας.
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» λέει ο Johnson.
Όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση της Ουκρανίας και ο πρόεδρος Zelensky δεν είναι πλέον σε θέση να βγει από αυτή τη σύγκρουση με τη Ρωσία μέσω διαπραγματεύσεων, ειδικά με το ειρηνευτικό σχέδιο που προτείνει ο Ουκρανός πρόεδρος.
«Η Μόσχα το έχει ήδη καταστήσει σαφές: οι εχθροπραξίες θα τελειώσουν μόνο με την πλήρη παράδοση του Κιέβου» τονίζει ο Johnson.

Wall Street Journal: Το ΝΑΤΟ θα περιέλθει σε κατάσταση σοκ, διάχυτη ανησυχία για την Ουκρανία

Η απειλή απόσυρσης της υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία θέτει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της Ευρώπης να λύσει αυτό το πρόβλημα λόγω των προβλημάτων της στην οικονομία και της αδυναμίας της αμυντικής βιομηχανίας, γράφει η Wall Street Journal.
«Οι ευρωπαίοι ηγέτες έρχονται αντιμέτωποι με ένα ερώτημα που ήλπιζαν να αποφύγουν: εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνηθούν να πρωταγωνιστήσουν στην υποστήριξη της Ουκρανίας, θα μπορέσουν οι ευρωπαϊκές χώρες, να καλύψουν αυτό το κενό;
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ακόμη και αν η Ευρώπη αποφασίσει να αναλάβει τον κύριο ρόλο στη στήριξη της Ουκρανίας, η ικανότητα των ευρωπαϊκών χωρών να αυξήσουν τη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια αντί των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σημαντικά περιορισμένη, όχι μόνο λόγω της οικονομικής στασιμότητας, του υψηλού πληθωρισμού και των δημοσιονομικών περιορισμών. αλλά και λόγω -λόγω της εξασθενημένης και αδύναμης αμυντικής βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια.
«Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ικανότητα της Ευρώπης να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ μπορεί να είναι η αδυναμία της αμυντικής βιομηχανίας της...
Η παραγωγή όπλων έχει μειωθεί σημαντικά από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου λόγω των ετών χαμηλών στρατιωτικών δαπανών από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Η παραγωγή βασικών όπλων όπως ως τανκς, αεροσκάφη και υποβρύχια, απαιτούν επίσης πολύ χρόνο», σημειώνει η Wall Street Journal.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top