GuidePedia

0


Κατασχέθηκαν και άρματα MERKAVA από Χαμάς-Η τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ και κατ’ επέκταση στην Μέση Ανατολή είναι πιθανόν τουρκικής εμπνεύσεως σχέδιο που αφορά την διακοπή όλων των ενεργειακών σχεδίων του Ισραήλ σε Κύπρο και Ελλάδα, ενώ βάζει σοβαρά εμπόδια στο σχέδιο ενεργειακής διασύνδεσης Ινδίας και Ευρώπης

Πλήρης αιφνιδιασμός έχουμε από το πρωί με τρομερές επιθέσεις της σκληροτράχηλης Ταξιαρχίας Κασσέμ εντός ισραηλινού εδάφους στην πόλη Σντερότ, από τους φίλους του Ερντογάν (Χαμάς), ενώ ο ηγέτης της οργάνωσης καλεί για «ισλαμική αντίσταση» σε Λίβανο Ιράκ Συρία και Υεμένη για να συμμετάσχουν στις μάχες.

Ισραηλινοί στρατιώτες πιάστηκαν στον ύπνο και συνελήφθησαν ή σκοτώθηκαν στα κρεβάτια τους, ενώ μέρος ισραηλινής στρατιωτικής βάσης δέχθηκε εισβολή Παλαιστινίων μαχητών. Οι εικόνες που έρχονται από το Ισραήλ είναι πραγματικά τρομερές, αφού μιλάμε για επιθέσεις κατά αμάχων πολιτών και εγκλήματα πολέμου.

Κόλαση πυρός στο Ισραήλ, την ημέρα της επετείου της επίθεσης των Αιγυπτίων, με μια επιχείρηση με την ονομασία “καταιγίδα-Αλ Άκσα”, η οποία παραπέμπει στα νεο-οθωμανικά και ισλαμικά όνειρα που έχει εμποτίσει το καθεστώς Ερντογάν, και οι Ιρανοί τους Παλαιστίνιους.

Σε τουρκικούς λογαριασμούς στο διαδίκτυο έχουμε συγκλονιστικά βίντεο με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες Ισραηλινούς στρατιώτες, σε μια άκρως αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς, ενώ εκκενώνονται αεροπορικές και στρατιωτικές βάσεις των Ισραηλινών κοντά στην Λωρίδα της Γάζας.

Όλα δείχνουν ότι πάμε ολοταχώς σε πολεμική αναμέτρηση τεραστίων διαστάσεων, την οποία στηρίζουν Άγκυρα και Τεχεράνη.

Ο ηγέτης της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ πριν λίγο έκανε μια σπάνια δημόσια ομιλία ανακοινώνοντας την έναρξη της «Επιχείρησης καταιγίδα Αλ Άκσα», καλώντας για «ισλαμική αντίσταση» σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή , ώστε χιλιάδες μαχητές να συμμετάσχουν στις μάχες κατά του Ισραήλ.

Οι Παλαιστίνιοι μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσαν 5000 ρουκέτες στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ το πρωί του Σαββάτου, σε συνδυασμό με επίθεση δεκάδων ενόπλων που διείσδυσαν στη συνοριακή πόλη Σντερότ, ειδικά σε κοινότητες, συγκρουόμενοι με τα στρατεύματα του Ισραηλινού Στρατού.

Η άνευ προηγουμένου αιφνιδιαστική επίθεση των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν τις 7 το πρωί. με εκατοντάδες ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ, και ήρθε μια μέρα αφότου το Ισραήλ και ο αραβικός κόσμος τίμησαν την 50ή επέτειο από την αιφνιδιαστική επίθεση της Αιγύπτου Συρίας που ξεκίνησε τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.

Στο Ισραήλ, κηρύχθηκε «κατάσταση πολέμου». Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε με σειρήνες όλες τις νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας, καλώντας το κοινό να παραμείνει κοντά σε καταφύγια.

Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς ανακοίνωσε ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι οι μαχητές της είχαν εκτοξεύσει περισσότερους από 5.000 ρουκέτες.

«Αποφασίσαμε να βάλουμε ένα τέλος σε όλα τα εγκλήματα της κατοχής του (Ισραήλ), ο χρόνος τους για μανία χωρίς να λογοδοτήσουν έχει τελειώσει», ανακοίνωσε η οργάνωση.

Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και κατ’ επέκταση στην Μέση Ανατολή είναι πιθανότατα τουρκικής εμπνεύσεως σχέδιο που αφορά την διακοπή όλων των ενεργειακών σχεδίων του Ισραήλ σε Κύπρο και Ελλάδα, ενώ βάζει σοβαρά εμπόδια στο σχέδιο ενεργειακής διασύνδεσης Ινδίας και Ευρώπης δια μέσω Ισραήλ-Κύπρου και Ελλάδος.

Από αυτόν ωφελούνται κυρίως οι Τούρκοι αλλά και οι Ιρανοί που έχουν τα δικά τους σχέδια για έξοδο στο Λίβανο, με στόχο την παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top