GuidePedia

0


Larry Johnson (πρώην CIA): Το σύστημα Patriot εξαφανίστηκε από την Ουκρανία, από τον Μάιο 2023… σιωπούν για την τύχη του - Washington Post: Οι Ουκρανοί έχασαν πολλά στρατιωτικά οχήματα στην περιοχή Robotyne και Verbove

 Όταν ο Ουκρανικός στρατός δηλώνει ότι οι μάχες διεξάγονται με το πεζικό χωρίς χρήση τεθωρακισμένων μέσων… αυτή είναι η στιγμή όχι ηρωισμού αλλά ανείπωτης βλακείας…
Οι Ουκρανοί μάχονται στο Verbove να διασπάσουν την πρώτη γραμμή άμυνας της Ρωσίας και εν μέρει το έχουν επιτύχει αλλά με καταστροφικές συνέπειες για τον Ουκρανικό στρατό…
Πέρασαν 15 εβδομάδες αντεπίθεσης και ακόμη να κερδίσουν το Robotyne ενώ δίνουν μάχες να διαπεράσουν την γραμμή άμυνας των ρώσων στο Verbove…
Η κατάσταση έχει ως εξής… η αντεπίθεση απέτυχε, σκοτώθηκαν 71.500 Ουκρανοί και χάθηκαν 18.000 όπλα κάθε μορφής για να φθάσουν σε ένα χωριό οι Ουκρανοί… ενώ οι αναφορές ότι νίκη θα είναι εάν φθάσουν στο Tokmak είναι ήττα αφού στόχος ήταν η θάλασσα του Azov και η Κριμαία…
Ενδεικτικό της σφαγής που συντελείται στο πεδίο της ειδικής επιχείρησης είναι το γεγονός πως μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν τουλάχιστον 340 στρατιώτες στις κατευθυνύσεις Donetsk και Zaporizhia.

Larry Johnson (πρώην CIA): Το σύστημα Patriot εξαφανίστηκε από την Ουκρανία, από τον Μάιο 2023… σιωπούν για την τύχη του

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προμηθεύουν πλέον συστήματα Patriot στην Ουκρανία μετά την καταστροφή του ρωσικό πύραυλο Kinzhal τον Μάιο 2023, δήλωσε το πρώην στέλεχος της CIA Larry Johnson «Δεν έχουμε ακούσει κανένα νέο για αυτήν την εγκατάσταση εδώ και αρκετούς μήνες.
Στάλθηκε στην Ουκρανία, ανατινάχτηκε.
Φαίνεται ότι είτε καταστράφηκε είτε επισκευάζεται, αλλά σίγουρα δεν χρησιμοποιείται στο πεδίο της μάχης» τόνισε ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από αυτό το περιστατικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες σταμάτησαν να προμηθεύουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με αντιαεροπορικά συστήματα Patriot.
Τον Μάιο, ο ρωσικός στρατός έπληξε ένα σύστημα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία με έναν υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal.
Το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας απέτυχε να το αναχαιτίσει. Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Denis Manturov, σήμερα μόνο τα εγχώρια αντιαεροπορικά συστήματα είναι ικανά να καταστρέψουν πυραύλους αυτού του τύπου.

Απαρχαιωμένα όπλα στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον ίδιο η Δύση στέλνει απαρχαιωμένα όπλα στην Ουκρανία τα οποία δεν χρειάζονται πλέον.
«(Οι Ουκρανοί) λαμβάνουν απαρχαιωμένο υλικό.
Αυτός ο παλιός εξοπλισμός δεν λειτουργεί καλά, υπάρχουν προβλήματα, χρειάζεται επισκευές», σχολίασε σε σχέση με την προμήθεια όπλων στη Ουκρανία», σημείωσε.
Ο Johnson τόνισε επίσης ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει ποτέ να νικήσει τη Ρωσία, καθώς δεν διαθέτει δική της αμυντική παραγωγή και εξαρτάται πλήρως από τη Δύση όσον αφορά τον εξοπλισμό της»,
Νωρίτερα, το Spiegel, επικαλούμενο πηγές του, ανέφερε ότι το Κίεβο την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκε να παραλάβει δέκα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 1A5 λόγω της μη ικανοποιητικής τεχνικής κατάστασής τους.

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ρωσία θα χτυπήσει βασικές υποδομές της Ουκρανίας μετά τις παραδόσεις ATACMS

Ο ρωσικός στρατός θα καταστρέψει την κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας ως απάντηση στην προμήθεια αμερικανικών πυραύλων ATACMS στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
Το ATACMS δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, αλλά η αποστολή τους στην Ουκρανία θα οδηγήσει στη Ρωσία να χτυπήσει την κρίσιμη υποδομή της χώρας.
Ο κατάλογος των σημαντικών στόχων που πρέπει να χτυπηθούν θα επεκταθεί σημαντικά» προβλέπει ο Scott Ritter .
Ο Ritter έχει επανειλημμένα σημειώσει ότι τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου θα είναι σε θέση να καταστείλουν τα συστήματα καθοδήγησης πυραύλων ATACMS εάν η Δύση αποφασίσει να τα μεταφέρει στον ουκρανικό στρατό.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, το Πεντάγωνο γνωρίζει καλά ότι η Ρωσία μπορεί να αναχαιτίσει τροποποιημένα συστήματα.
Η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden αποφάσισε να μεταφέρει τα επιχειρησιακά-τακτικά συστήματα ATACMS στην Ουκρανία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η Ουάσιγκτον θα στείλει μικρό αριθμό τέτοιων πυραύλων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν 12 συνδυασμένα πλήγματα στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 12 συνδυασμένα πλήγματα σε εγκαταστάσεις για την επισκευή ουκρανικών αεροσκαφών καθώς και σε σημεία ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων την περασμένη εβδομάδα, εξαλείφοντας εν μέρει δυτικούς πυραύλους κρουζ και πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου που δόθηκαν στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Μεταξύ 17 Σεπτεμβρίου και 23 Σεπτεμβρίου 2023, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 12 συνδυασμένα πλήγματα, χρησιμοποιώντας επίγεια και αερομεταφερόμενα όπλα υψηλής ακρίβειας καθώς και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, σε εγκαταστάσεις για την επισκευή αεροσκαφών και τεθωρακισμένων, διυλιστήρια πετρελαίου, αποθήκες πυρομαχικών, όπλα υψηλής ακρίβειας και όπλα ξένης κατασκευής, καθώς και κέντρα εκπαίδευσης αναγνώρισης και δολιοφθοράς και σημεία ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων».

Συντριπτικό πλήγμα με ελικόπτερα στη Zaporizhia

Συντριπτικό πλήγμα επέφεραν οι Ρώσοι με τα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 και Mi-28 της δύναμης μάχης «Νότος» στα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Zaporizhia.
«Η αναγνώριση αποκάλυψε συσσώρευση και μεταφορά ουκρανικού προσωπικού σε μια από τις δασώδεις περιοχές.
Επρόκειτο για τουλάχιστον 30 άτομα.
Αποστολή των ρωσικών ελικοπτέρων ήταν να πλήξουν με κατευθυνόμενους πυραύλους στρατιωτικό προσωπικό και εξοπλισμό.
Μαζί με τους Ουκρανούς στρατιωτικούς επλήγησαν ελαφρά θωρακισμένα οχήματα, φορτηγά και οχήματα μάχης πεζικού», είπε ένας πιλότος με τον κωδικό Spartak στο Tass
Ήταν μία σημαντική αποστολή καθώς συνέβαλε στη διακοπή των ούτως ή άλλως αποτυχημένων προσπαθειών των Ουκρανών να επιτεθούν στη Zaporizhia.
Κατά τη διάρκεια των μαχών, τα ρωσικά ελικόπτερα εκτοξεύουν πυραύλους σε οχυρωμένα ουκρανικά οχήματα και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.
Οι πιλότοι προσεγγίζουν την περιοχή μάχης σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, γεγονός που τους επιτρέπει να αποφύγουν τον εντοπισμό από την ουκρανική αεράμυνα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top