GuidePedia

0

Υπέστησαν ζημιές το ρωσικό υποβρύχιο Rostov-on-Don και το αποβατικό Minsk;

Γιώργος Μοτσάκος
Ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος Bombardier Challenger 650 Artemis κάνει κύκλους πάνω από τη Ρουμανία αυτές τις ώρες ενώ νότια της Κριμαίας, εντοπίστηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνώρισης μεγάλου ύψους RQ-4 Global Hawk της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ

Η Μόσχα ανακοίνωσε ως γνωστόν μέσω Telegram, πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του ναυπηγείου της Σεβαστούπολης, στη χερσόνησο της Κριμαίας, με 10 πυραύλους κρουζ και τρία ταχύπλοα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε: «Απόψε, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν επίθεση με δέκα πυραύλους Κρουζ στο εργοστάσιο επισκευής πλοίων S. Ordzhonikidze στην πόλη της Σεβαστούπολης, ενώ τρία μη επανδρωμένα σκάφη επιτέθηκαν σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Το αποτέλεσμα ήταν δύο άνθρωποι νεκροί και 26 τραυματίες ως αποτέλεσμα πυραυλικής επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο εργοστάσιο S. Ordzhonikidze.Όλοι οι νεκροί και οι τραυματίες ήταν υπάλληλοι του εργοστασίου.


Υπέστησαν ζημιές, το πετρελαιοκίνητο υποβρύχιο Rostov-on-Don και το αποβατικό πλοίο Minsk, καθώς και τα δύο πραγματοποιούσαν επισκευές σε ειδικές δεξαμενές".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ουκρανικά πλήγματα τις προηγούμενες εβδομάδες υποβάθμισαν σοβαρά τις δυνατότητες της ρωσικής αεράμυνας στην κατεχόμενη χερσόνησο της Κριμαίας.
Αμερικανικά drones πετούν στην περιοχή ανεβάζοντας την ένταση

Μετά τις νυχτερινές επιθέσεις του ρωσικού στρατού στα ουκρανικά λιμάνια Ισμαήλ και Ρένι στον Δούναβη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε εντατική υπηρεσία στη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρει σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου, ρωσικό ΜΜΕ.

Ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος Bombardier Challenger 650 Artemis κάνει κύκλους πάνω από τη Ρουμανία αυτές τις ώρες ενώ νότια της Κριμαίας, εντοπίστηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνώρισης μεγάλου ύψους RQ-4 Global Hawk της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, που απογειώθηκε από αεροπορική βάση Σιγκονέλα στην Ιταλία.

Εκτός από το αμερικανικό UAV RQ-4 Global Hawk, στις αρχές αυτού του μήνα εντοπίστηκε ένα αεροσκάφος ελέγχου μάχης και προσδιορισμού στόχου E-8C JSTARS στην κατεύθυνση του Καλίνινγκραντ.

“Πρόσφατα ο ρωσικός Στρατός εξαπέλυσε μια σειρά από μαζικές επιθέσεις στα λιμάνια του Δούναβη, μέσω των οποίων κινούνται όχι μόνο εμπορικά φορτία με τη μορφή σιτηρών, αλλά και ροές όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού”, ανέφερε Ρώσος ειδικός.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, εάν η ένταση των ρωσικών επιθέσεων στα ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη παραμείνει στο ίδιο επίπεδο, το καθεστώς του Κιέβου θα χάσει την ευκαιρία να εξάγει σιτηρά και άλλα φορτία κατά μήκος του ποταμού μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, για αυτό και είχαμε και την χθεσινή επίθεση στην Σεβαστούπολη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρώσος Ανώτατος Γενικός Διοικητής σημείωσε τόσο η 810η Ταξιαρχία Πεζοναυτών όσο και την ταξιαρχία παράκτιας άμυνας, η οποία πλέον έχει γίνει Ταξιαρχία Φρουρών, ετοιμάζουν επιχειρήσεις από την θάλασσα με εκτόξευση πυραύλων Κρουζ Kalibr μεγάλου βεληνεκούς, ενώ η ρωσική Πόλεμική Αεροπορία εργάζεται με επιτυχία εναντίον ουκρανικών σκαφών δολιοφθοράς με ομάδες ειδικών δυνάμεων.

Όλα δείχνουν ότι στην Μαύρη θάλασσα έχουμε μια μεγάλη ένταση με στόχο να ανακοπεί η αναμενόμενη ρωσική αντεπίθεση και από αυτήν την πλευρά, με χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από του Ουκρανούς σε συνδυασμό με μη επανδρωμένα ναυτικά σκάφη που κτυπούν ρωσικά πολεμικά πλοία.

Με δεδομένη πλέον την συμμαχία Βόρειας Κορέας με την Ρωσία, ενδέχεται να δούμε πιο σύντομα από ότι αναμένουν πολλοί Βορειοκορεάτες Στρατιώτες με οποιαδήποτε “ ιδιότητα” στην περιοχή αυτή κατά των ουκρανικών δυνάμεων στην Οδησσό, ενώ αμερικανικά και νατοϊκά αεροσκάφη πετούν σε βοήθεια των δυνάμεων του Κιέβου.
Η ουσία είναι ότι το παραμικρό λάθος στην Μαύρη θάλασσα μπορεί να εμπλέξει ΝΑΤΟ-Ρωσία ανά πάσα στιγμή.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top