GuidePedia

0

«Πορτρέτο» του πρωθυπουργού από το Politico

[Οι] δήθεν εμβληματικές επιτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η αντιμετώπιση της υβριδικής εισβολής στον Έβρο το 2020 και της εξόδου των Τούρκων στη Ν.Α. Μεσόγειο την ίδια χρονιά. Στην πραγματικότητα όμως και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν μία τραγική αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία παρουσιάστηκε στον ελληνικό λαό ως περίπου θρίαμβος. Κι αυτό διότι πολύ απλά η Τουρκία πέτυχε απολύτως τους στόχους της, ενώ η ελληνική κυβέρνηση απλώς αναλώθηκε στην επικοινωνιακή διαχείριση των κρίσεων και προσπάθησε να κοροϊδέψει τους Έλληνες δείχνοντάς τους μόνο όσα ήθελε η ίδια και αποκρύπτοντάς τους όσα ντροπιαστικά γεγονότα διέψευδαν το αφήγημά της.

Μπορεί να μας [πουν] πού βρίσκονται σήμερα οι χιλιάδες μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες που επιχείρησαν αλλαλάζοντες να μπουν στη χώρα μας από τον Έβρο τον Μάρτιο του 2020; Τάχα απογοητεύτηκαν που τους εμποδίσαμε επί 3 μέρες να περάσουν όλοι μαζί από την επίσημη μεθοριακή διάβαση του τελωνείου στις Καστανιές, το πήραν απόφαση ότι δεν μπορούν να μπουν στην Ελλάδα και έμειναν έκτοτε στην Τουρκία; Αν είναι έτσι, τότε όντως νίκησε η ελληνική κυβέρνηση και αξίζει συγχαρητηρίων. Αν όμως ΟΛΟΙ αυτοί οι βαζιβουζούκοι (και άλλες δέκα φορές τόσοι) πέρασαν τελικά στην Ελλάδα λίγοι-λίγοι από άλλα αφύλακτα σημεία της μεθορίου τους επόμενους μήνες, όταν δεν βρισκόταν εκεί καμία τηλεοπτική κάμερα για να τους καταγράψει, και σήμερα τριγυρνούν σε κάποια ελληνική πόλη εισπράττοντας επιδόματα από το κράτος μας, τότε αυτός που κέρδισε τελικά είναι ο Ερντογάν διότι πέτυχε τον σκοπό του να γεμίσει την πατρίδα μας με αλλόθρησκους οι οποίοι δεν έχουν απολύτως καμία διάθεση να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία και αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής μας.

Το ίδιο ισχύει για τον πλου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους "Ορούτς Ρέις". Επί 3,5 μήνες έπλεε ανενόχλητο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μέχρι που ολοκλήρωσε τις εργασίες του και αποχώρησε. Το ξεχάσατε αυτό...; Επομένως σε τι ακριβώς συνίσταται η ελληνική επιτυχία; Στο ότι όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσαμε διακριτικά με τις φρεγάτες μας από απόσταση το "Ορούτς Ρέις" να κουρελιάζει κυριολεκτικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα χωρίς να τολμήσουμε ούτε μία φορά να το διώξουμε από την υφαλοκρηπίδα μας; Δηλαδή αν εγώ κάθομαι και παρακολουθώ απαθής τον τραμπούκο γείτονά μου να μπουκάρει στο σπίτι μου και να το ψάχνει επί 3,5 μήνες για να δει τι έχω για κλέψιμο, δικαιούμαι μόλις βαρεθεί και φύγει να βγαίνω και να λέω με καμάρι "είδατε πόσο ωραία τον αντιμετώπισα τον ψευτονταή"; Γιατί, ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτό ακριβώς κάνουν οι φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι όταν προσπαθούν να παρουσιάσουν τον αυτοεξευτελισμό μας απέναντι στην Τουρκία ως σπουδαία επιτυχία και απόδειξη αποφασιστικότητας.

Αρκετά λοιπόν με την καραμέλα των υποτιθέμενων επιτυχιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά. Δεν είμαστε όλοι τόσο αφελείς ώστε να καταναλώνουμε αμάσητη την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα που απευθύνεται σε άσχετους, ανενημέρωτους και ανόητους.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top