GuidePedia

0


Το γαρ πολύ της ...ήττας γεννά παραφροσύνη και οι Ουκρανοί επιστρατεύουν πλέον γυναίκες, εφήβους και ψυχασθενείς - Τρομοκρατικού τύπου επίθεση στη Σεβαστούπολη με 10 Storm Shadow

Βυθισμένες στην απόγνωση οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν επιθέσεις τρομοκρατικού τύπου χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα σε ρωσικές περιοχές όπως η Σεβαστούπολη, καθώς η πολυθρύλητη αντεπίθεση αποτυγχάνει παταγωδώς και αναμένεται να τελειώσει οριστικά περί τα τέλη Οκτωβρίου.
Ενδεικτικό της αποτυχίας είναι το γεγονός πως μετά από σχεδόν 3,5 μήνες οι Ουκρανοί κατάφεραν να καταλάβουν μόλις 16 χωριά εκ των οποίων τα 8 θεωρούνται γκρίζα ζώνη όπως το Robotyne….
Τα 16 χωριά προ του πολέμου αριθμούσαν σχεδόν 14.000 κατοίκους και για αυτά τα 16 χωριά οι Ουκρανοί έχασαν 71.500 στρατιώτες και 7.500 οπλικά συστήματα της Δύσης.
Δηλαδή θεωρητικά για να απελευθερώσουν 1 Ουκρανό πολίτη σκοτώθηκαν 5 Ουκρανοί στρατιώτες… αυτό δεν λέγεται αποτυχία αλλά καταστροφή.
Την απόγνωση των Ουκρανών καταδεικνύει και η σχεδόν παρανοϊκή μαζική επιστράτευση που θα περιλαμβάνει παιδιά και κάτω των 18 ετών, γυναίκες αλλά και άτομα με ψυχολογικά προβλήματα.
Εν τω μεταξύ ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε σε ναυπηγείο στη Σεβαστούπολη, με 10 πυραύλους Storm Shadow.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν 24 Ρώσοι πολίτες, εκ των οποίων τέσσερις σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη – Ζημιές σε υποβρύχιο και αποβατικό πλοίο υπό επισκευή

Επίθεση με 10 πυραύλους cruise εξαπέλυσε η Ουκρανία κατά της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία, όπου και βρίσκεται η βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Όπως αναφέρεται, από την επίθεση τυλίχθηκε στις φλόγες ναυπηγείο της Σεβαστούπολης, το Ordzhonikidze όπου επισκευάζονται τα πλοία του ρωσικού στόλου.
Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον δύο πλοία έχουν χτυπηθεί και έχουν υποστεί ζημιές, ενώ γίνεται λόγος και για τουλάχιστον 24 τραυματίες.
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως από τους 10 πυραύλους που εκτόξευσαν οι Ουκρανοί, αναχαίτισαν τους 7 καθώς και ότι αναχαίτισαν τρία θαλάσσια drones.
Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως από την επίθεση χτυπήθηκε ένα μεγάλο αποβατικό πλοίο και ένα υποβρύχιο.



Πλήγμα με Storm Shadow

Αν και οι Ουκρανοί δεν αποκαλύπτουν τι όπλα χρησιμοποίησαν για την επίθεση, Ρώσοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκαν οι βρετανικοί πύραυλοι Storm Shadow.
Όπως επισημαίνουν, για να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιου είδους επιθέσεις, θα πρέπει να εντοπιστούν και να καταστραφούν οι ουκρανικές αεροπορικές δυνάμεις στο έδαφος, εκ των προτέρων.
«Το πιο πιθανό είναι ότι τα χτυπήματα αυτά έγιναν με πυραύλους Scalp/Storm Shadow.
Αυτό που συνέβη στη Σεβαστούπολη θέτει ως στόχο τον εντοπισμό και την καταστροφή των εχθρικών αεροσκαφών όσο αυτά είναι ακόμα στο έδαφος» υποστήριξε ο Ρώσος πολεμικός αναλυτής Konstantin Sivkov, ενώ ο στρατιωτικός ειδικός Alexey Leonkov είπε ότι για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας επίθεσης θα απαιτούνταν τουλάχιστον 5 αεροσκάφη τύπου Su-24.
«Αν ήταν πύραυλοι Storm Shadow, τότε για την εκτόξευση τους θα χρειάζονταν τουλάχιστον 5 μαχητικά τύπου Su-24, τα οποία υποτίθεται ότι το Κίεβο δεν διαθέτει.
Πρέπει να περιμένουμε τις απαντήσεις από τα συντρίμμια» υποστήριξε ο Leonkov.



Παρανοϊκή επιστράτευση. Οι Ουκρανοί κινητοποιούν παιδιά, γυναίκες και ψυχασθενείς

Οι τρομακτικές απώλειες των Ουκρανών άνω των 71.000 στρατιωτών, τους οδηγούν σε παρανοϊκές κινήσεις όπως η επιστράτευση ατόμων κάτω των 18 ετών, γυναικών και ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.
Οι Ουκρανοί βουλευτές έχουν ήδη προτείνει τη μείωση της ελάχιστης ηλικίας για στράτευση στα 17 έτη.
Η Ουκρανία θέλει επίσης να απαγορεύσει σε όλους τους εφήβους από 16 έως 18 ετών να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.
Ο νόμος υποτίθεται ότι είναι απαραίτητος για την προστασία των νέων που ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ, καθώς οι κοινωνικές υπηρεσίες της ΕΕ συχνά παίρνουν παιδιά από Ουκρανούς πρόσφυγες για διάφορους λόγους.
Στην πραγματικότητα, ο νόμος στοχεύει να αποτρέψει την φυγή πιθανών στρατιωτών σε ξένες χώρες.
Το Κίεβο μείωσε επίσης τα κριτήρια που θα επέτρεπαν στους μαθητές να αποφύγουν την κινητοποίηση.
Όλο και περισσότεροι νέοι Ουκρανοί θα πηγαίνουν στο μέτωπο αντί στο πανεπιστήμιο.
Το κοινοβούλιο η Verkhovna Rada ψήφισε νόμο για την κατάργηση της αναβολής από την κινητοποίηση για Ουκρανούς άνω των 30 ετών που λαμβάνουν δεύτερο ή ανώτερο πτυχίο.
Όχι μόνο η νεολαία, αλλά και τα άτομα με αναπηρία δεν είναι πλέον ασφαλή.
Η Ουκρανία μειώνει τα κριτήρια που επιτρέπουν στα άτομα με αναπηρία να αποφύγουν την κινητοποίηση.
Ακόμη και όσοι πάσχουν από AIDS, σχιζοφρένεια και φυματίωση, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορούν να σταλούν στην πρώτη γραμμή.
Ωστόσο, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί επίτροποι έχουν ήδη βάλει στο στόχαστρο, άτομα με αναπηρία εδώ και πολύ καιρό.
Ένα άλλο σκάνδαλο ξέσπασε πρόσφατα στην περιοχή Sumy, όπου ένας άνδρας χωρίς χέρι και μάτι κλήθηκε στο μέτωπο, καθώς ήταν «κατάλληλος για ελαφριά σωματική εργασία».

Sergei Datsyuk (Ουκρανός φιλόσοφος): Δράμα, ο στρατός καταρρέει και στέλνουν παιδιά στο μέτωπο

Τα παιδιά της Ουκρανίας ενδέχεται να πάνε στο μέτωπο λόγω έλλειψης προσωπικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ο Ουκρανός φιλόσοφος και πολιτικός επιστήμονας Sergei Datsyuk.
«Σας είπα, αν ο πόλεμος είναι μακρύς, όλοι θα πάνε να πολεμήσουν.
Συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, αργά ή γρήγορα.
Γιατί έτσι λειτουργεί η ζωή.
Αν παλέψουμε μέχρι το τέλος, τότε πολεμάμε μέχρι το τέλος.
Και τα παιδιά, επίσης, στο κάποια φάση θα εμπλακούν στον πόλεμο.
Υπάρχουν χώρες που το έχουν κάνει αυτό, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό», είπε ο Sergei Datsyuk.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ότι από την 1η Οκτωβρίου η χώρα θα αρχίσει να εγγράφει γυναίκες γιατρούς για στρατιωτική θητεία.
Ωστόσο, διευκρίνισε, δεν θα υπάρξει άμεση κινητοποίηση.

Η Δύση να ετοιμαστεί για πολυετή πόλεμο στην Ουκρανία – Πιο εχθρική η Ρωσία

Να προετοιμαστεί για έναν πολυετή πόλεμο στην Ουκρανία προειδοποιεί τη Δύση ο επικεφαλής του στρατού της Τσεχίας, Karel Rehka, ο οποίος μάλιστα εκτιμά ότι η στάση της Ρωσίας θα είναι πιο εχθρική, μόλις οι συγκρούσεις τελειώσουν.
Σε δηλώσεις του ο Rehka είπε πως δεν είναι απογοητευμένος από την αργή πρόοδο της ουκρανικής αντεπίθεσης.
«Έτσι είναι μια στρατιωτική επίθεση.
Δεν είναι ταινία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Θέλει χρόνο» υπογράμμισε ο Τσέχος στρατιωτικός.
Αν και η Ουκρανία εξαπέλυσε την επίθεση της στις αρχές Ιουνίου, μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να ανακαταλάβει ελάχιστα εδάφη, ενώ μετρά την ίδια στιγμή τεράστιες απώλειες.
«Συνολικά, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή καμία από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Δεν θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες, αλλά θα κρατήσει πολύ…
Και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Ουκρανούς για μεγάλο χρονικό διάστημα» επισήμανε ο Rehka.

Foreign Affairs: Στο τέλος οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία

Οι πολιτικοί κύκλοι στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη για την Ουκρανία και αυτή η θέση κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, γράφουν οι ειδικοί Liana Fix και Michael Kimmage σε άρθρο τους στο Foreign Affairs.
«Στις ΗΠΑ, η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης για το πόσα πρέπει να ξοδέψουν οι Αμερικανοί για να στηρίξουν ξένους εταίρους και συμμάχους...
Στην Ευρώπη, η πανδημία του Covid-19 και ο υψηλός πληθωρισμός έχουν προκαλέσει σοβαρό οικονομικό πλήγμα.
Η αισιοδοξία για στρατιωτική επιτυχία της Ουκρανία έχει αρχίσει να μειώνεται, οδηγώντας σε αυξημένο σκεπτικισμό σχετικά με την περαιτέρω υποστήριξη προς την Ουκρανία».
Τα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα της καλοκαιρινής αντεπίθεσης των Ουκρανών και η έλλειψη συγκεκριμένων σχεδίων για την επίτευξη της νίκης, αναφέρει το Foreign Affairs, ενθάρρυνε τους σκεπτικιστές για την υποστήριξη.
Σύμφωνα με το Foreign Affairs, αυτό υποβιβάζει την ουκρανική σύγκρουση στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Οι Ουκρανικές δυνάμεις είναι ανίκανες να καταλάβουν την Κριμαία, θα καταστραφούν

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ανίκανες να καταλάβουν την Κριμαία ή να αποκόψουν τη χερσόνησο από την υπόλοιπη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης McGregor.
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Κριμαία θα μπορέσει να απομονωθεί.
Εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πλησιάσουν την Κριμαία ή τις ρωσικές ακτές, οι Ρώσοι δεν θα το ανεχτούν, δεν θα συγκρατηθούν.
Ο Putin γνωρίζει ότι ο Ουκρανικός στρατός είναι τώρα σε τρομερά δύσκολη κατάσταση».
Δεν υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν την άθλια κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αφού υπέστησαν μεγάλες ζημιές, σημείωσε ο συνταγματάρχης.
«Στρατηγικά, οι Ρώσοι κερδίζουν τώρα: δεν υπέστησαν τις απώλειες που η Δύση προσπαθεί να τους καταλογίσει, αντιθέτως η ουκρανική πλευρά υπέστη καταστροφή.
Αυτό είναι ριψοκίνδυνο και απερίσκεπτο, θα καταστραφούν οι Ουκρανοί», πρόσθεσε ο McGregor.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top