GuidePedia

0


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολιάζοντας την έγκριση της Άγκυρας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ τόνισε πως «έχουμε διαφορές με την Τουρκία αλλά και κοινά συμφέροντα».
Κατά τ' άλλα, δηκτικά σχολίασε το Κρεμλίνο την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αλλά κυρίως την επιθυμία της Τουρκίας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά την έγκριση της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είπε πως «η Τουρκία έχει υποχρεώσεις έναντι του ΝΑΤΟ και δεν είχαμε αυταπάτες σχετικά με αυτό» για να προσθέσει πως «οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν την Τουρκίας στην Ευρώπη και η Άγκυρα δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το θέμα αυτό».

Αναφορικά με την απόφαση της Γαλλίας να στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, σχολίασε πως «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για τι βεληνεκές μιλάμε».
Για την ενταξιακή πορεία της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ο Πεσκόφ προειδοποίησε πως «αν μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνη για την ευρωπαϊκή ασφάλεια κι όσοι λάβουν την απόφαση, θα πρέπει να το ξέρουν αυτό».

Για τις σχέσεις με την Τουρκία είπε πως «παρ' όλες τις γνωστές διαφορές, σκοπεύουμε να αναπτύξουμε το διάλογο και τις σχέσεις μας με την Τουρκία, εκεί όπου είναι επωφελές για εμάς και εκεί όπου είναι επωφελές για αυτούς».
Εν συνεχεία τόνισε πως «η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ έχει σαφείς αρνητικές συνέπειες για τη ρωσική ασφάλεια και το ίδιο ισχύει και για τη Φινλανδία», με τον Πεσκόφ να σχολιάζει πως «παρακολουθούμε στενά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, θα κάνουμε “βαθιά ανάλυση” των όσων ειπωθούν και θα λάβουμε μέτρα για την ασφάλειά μας».
Καταλήγοντας, ο Πεσκόφ είπε πως «έχουμε διαφορές με την Τουρκία αλλά και κοινά συμφέροντα»



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top