GuidePedia

0


Οι Αμερικανοί έχουν ρίξει στο τραπέζι για το θέμα με τις Κορβέτες, πιστώσεις FMS και πλεονάζων πολεμικό υλικό, για το οποίο ενδιαφέρεται ο ελληνικός Στρατός-Ο Μακρόν θα προσπαθήσει να πείσει τον Μητσοτάκη, με υπενθύμιση της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, συνδρομής σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ενώ θα τονίσει στον Μητσοτάκη ότι το Παρίσι μας βοήθησε την δύσκολη περίοδο του 2015 με το χρέος

ΟΈλληνας πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης συνάντησε σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο Ε.Μακρόν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Εκεί σύμφωνα και με τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου και τον ANTENA, η γαλλική πλευρά επιδίωξε δύο πράγματα στο ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα:

1. Την αποδοχή από τον πρωθυπουργό της κατασκευής 4η Φρεγάτας FDI, για την οποία η Ελλάδα έχει δυνατότητα με όψιον αγορά, δηλαδή στην ίδια τιμή με τις άλλες.

2. Την αποδοχή της γαλλικής πρότασης για τις Κορβέτες Gowind για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Ο ίδιος δημοσιογράφος ανέφερε ότι, στο θέμα των Κορβετών για το ναυτικό μας, οι ΗΠΑ φέρονται να είναι πιο κοντά από ποτέ, λόγω της οικονομικά συμφέρουσας οικονομικά πρότασης, προκαλώντας ανησυχία στο Παρίσι.

Ο Μακρόν προσπάθησε να πείσει τον Μητσοτάκη, με υπενθύμιση της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, συνδρομής σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ενώ θα τονίσει στον Μητσοτάκη ότι το Παρίσι μας βοήθησε την δύσκολη περίοδο του 2015 με το χρέος, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας ανήκει στην ΕΕ και συμμετέχει στον οργανισμό PESCO, στον οποίο ετοιμάζονται όλα τα νέα οπλικά συστήματα του μελλοντικού στρατού της ΕΕ.

Οι Αμερικανοί έχουν ρίξει στο τραπέζι για το θέμα με τις Κορβέτες, πιστώσεις FMS και πλεονάζων πολεμικό υλικό, για το οποίο ενδιαφέρεται ο ελληνικός Στρατός.

Όποιος πάρει πάντως την δουλειά με τις Κορβέτες, θα έχει την δυνατότητα να υποστηρίζει το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, για τα επόμενα χρόνια, κάτι που αφορά βέβαια και τις γαλλικές φρεγάτες FDI.

Οι Γάλλοι όπως είναι φυσικό μετά την απόφαση της χώρας μας για τις Belhara, θέλουν να κερδίσουν και την αγορά των Κορβετών, αναλαμβάνοντας εργολαβικά τις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις.

Οι γαλλικές Κορβέτες στην έκδοση 3100 τόνων, αποτελούν σίγουρα πολύ καλή επιλογή εφόσον όλα πάνε καλά για την γαλλική πλευρά, και θα δώσουν σοβαρές δυνατότητες στην ελληνική πλευρά σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Οι Γάλλοι αναφέρουν ότι οι ελληνικές Κορβέτες θα είναι τρομερές ναυτικές πλατφόρμες μάχης, οι οποίες υπερισχύουν κατά πολύ των Τουρκικών Κορβετών κλάσεως ADA, ενώ είναι ισάξιες των τουρκικών Φρεγατών “Κωνσταντινούπολη”, με την πρώτη Φρεγάτα των γειτόνων να είναι στην τελική φάση.

Αλλά και τα αμερικανικά πλοία είναι νεότευκτα και θα έχουν ισχυρότατο εξοπλισμό που θα καταστήσει το Πολεμικό Ναυτικό μας μια ισχυρότατη ναυτική δύναμη στην Μεσόγειο.

Η Τρίτη FDI ετοιμάζεται στα γαλλικά ναυπηγεία

Η Φρεγάτα Φορμίων, ετοιμάζεται στα γαλλικά ναυπηγεία σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Χρήστο Μαζανίτη και τον antena, καθώς οι Γάλλοι φουλάρουν για να δείξουν ετοιμοπαράδωτοι στην ελληνική πλευρά, σε μια προσπάθεια να μας πείσουν για τις νέες Κορβέτες.

Οι ανακαλύψεις φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και ο υπό σχεδιασμό αγωγός EastMed διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην προσπάθεια της Ελλάδος να εξοπλιστεί με σύγχρονα όπλα, αφού οι Τούρκοι ετοιμάζονται να προκαλέσουν την χώρα μας με πιθανές εξορύξεις εντός της ελληνικής ΑΟΖ, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων. 

 πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top