GuidePedia

0


Bild: Η Τουρκία χρωστάει τεράστια νούμερα και γυρνά στην Δύση για βοήθεια αφού η Ρωσία δεν μπορεί πλέον-Τουρκικές πληροφορίες για εξουσιοδότηση της Γαλλίας ώστε να ελέγχει αυτή το ρωσικό πυρηνικό σταθμό στο Ακούγιου

Κυβίστηση μεγάλων διαστάσεων υλοποιεί ο Ερντογάν και το στυγνό καθεστώς του προς τις ΗΠΑ και την ΕΕ ζητώντας μια ειδική σχέση, αφού η χώρα χρωστάει τεράστια νούμερα, ενώ στο εσωτερικό τρέχει πληθωρισμός 80%.

Καταρχήν μη επιβεβαιωμένη πληροφορία αναφέρει ότι η Τουρκία “ φέρεται να έχει εξουσιοδοτήσει την Γαλλία να ελέγχει τον πυρηνικό αντιδραστήρα που έχει κατασκευάσει η Ρωσία στην Τουρκία”.

Δεν γνωρίζουμε πολλά περισσότερα προς το παρόν, απλά αναμένουμε περισσότερες ειδήσεις και πληροφορίες για το θέμα, το οποίο όμως, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα μεταβάλει άρδην τις σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας, επηρεάζοντας ταυτόχρονα και τις σχέσεις Ελλάδος-Γαλλίας.

Ο Ερντογάν, με τόσα τεράστια προβλήματα που απειλούν την συνέχιση της ύπαρξης του φασιστικού τύπου καθεστώτος του στην χώρα, αποκαθιστά τις σχέσεις του μια προς μια, όλες τις χώρες που στήριξαν την Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα, όπως Αίγυπτο, Ισραήλ, Γαλλία, ΗΑΕ, θέλοντας να αφαιρέσει τα στηρίγματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
Την ίδια περίοδο η BILD και Γερμανός πολιτικός αναφέρει περί χρεοκοπημένης Τουρκίας

“Η Τουρκία του Ερντογάν είναι χρεοκοπημένη και υπερχρεωμένη στη Ρωσία και την Δύση. Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι γύρω στο 40 τοις εκατό (προηγούμενο έτος έως και 80 τοις εκατό)! Σε αυτό προστέθηκε ο καταστροφικός σεισμός του Φεβρουαρίου.

Ο Ερντογάν βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική και οικονομική δυσπραγία. Ο Πούτιν, με τον οποίο φλέρταρε για μήνες, ελάχιστα τον ωφελεί και η Ρωσία δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην τουρκική οικονομία», είπε ο Μπροκ, μέλος του κόμματος CDU.

“Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τον ηγέτη του Κρεμλίνου για να δημιουργήσει πολιτική σύγχυση και να αυξήσει την αξία του στη Δύση. Η Ρωσία δεν λύνει ούτε ένα πρόβλημα στην Τουρκία”, είπε ο Μπροκ.

Οι Γερμανοί γνωρίζοντας την οικτρή κατάσταση στην Τουρκία, θα επιδιώξουν για τα δικά τους συμφέροντα να εκμεταλλευθούν την κατάσταση στο έπακρο, και αυτό είναι απόλυτα τεκμηριωμένο και θα έχει προεκτάσεις και στις σχέσεις με την Ελλάδα.
Έξαλλοι οι Ρώσοι με την τουρκική κυβίστηση ετοιμάζουν την δική τους αντεπίθεση

Οι ΗΠΑ έχουν πετύχει πολύ περισσότερα από την επίσημη ένταξη της Στοκχόλμης στο ΝΑΤΟ, το οποίο στην πραγματικότητα λειτουργεί για τη συμμαχία.

Το κύριο χαρτί ήταν η Ρωσία και η συσπείρωση όλων των χωρών του ΝΑΤΟ κατά αυτής της χώρας.

Για το θέμα αυτό Ρώσος ειδικός αναφέρει: “τις τελευταίες ημέρες, η Άγκυρα έχει επιμελώς μια στροφή από την Μόσχα, απελευθερώνοντας τους ηγέτες της Αζόφ, είναι σε διαπραγματεύσεις με το καθεστώς του Κιέβου για την κατασκευή εργοστασίου στην Ουκρανία για την παραγωγή απεργιακών UAV, και ετοιμάζει στρατιωτικά εφόδια για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Θα πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω αντιρωσικές επιθέσεις από την Άγκυρα.

Έτσι, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κυκλοφορούν για την ετοιμότητα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού να προστατεύσει νηοπομπές με σιτηρά.

Όπως μπορούμε να υποθέσουμε, η τουρκική ηγεσία έχει μπει εδώ και καιρό στο στρατόπεδο των κακοπροαίρετων της Μόσχας, συντασσόμενη με την Δύση.

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από το γεγονός ότι χρειάζεται περισσότερο από ένα χρόνο για την παραλαβή νέων μαχητικών και πακέτα αναβάθμισης για υπάρχοντα αεροσκάφη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η τελωνειακή ένωση με την ΕΕ θα είναι επίσης ένας μακροπρόθεσμος παράγοντας, ο οποίος θα επιτρέψει στα τουρκικά προϊόντα να αποκτήσουν πρόσβαση στην μέχρι τώρα πλούσια ευρωπαϊκή αγορά.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, μπορεί κανείς να αναμένει αύξηση της έντασης για τη Ρωσία σε διάφορους τομείς: στη Λιβύη, τη Συρία, την Υπερκαυκασία, τη Μαύρη Θάλασσα, όπου υπάρχουν συμφέροντα της Τουρκίας, με την οποία προηγουμένως ήταν δυνατή η διαπραγμάτευση μέσω συμβιβασμού.

Ωστόσο, αντί για μια «σαθρή φιλία», η Άγκυρα επέλεξε τελικά να πάει στο στρατόπεδο των αντιπάλων του Κρεμλίνου, έχοντας πετύχει την ικανοποίηση των εθνικών συμφερόντων, πρώτα από τη Ρωσία και μετά από τις Ηνωμένες Πολιτείες”, καταλήγει ο ίδιος.

Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα οι Τούρκοι να αποφασίσουν με ποιον θα είναι, διότι δεν μπορούν να είναι και με Ρωσία και ΉΠΑ, ειδικά την περίοδο που το ΝΑΤΟ αποφάσισε την δημιουργία δύναμης 300.000 στρατιωτών κατά της Ρωσίας.

Η οποιαδήποτε κόντρα Ρώσων και Τούρκων δούμε σε Λιβύη, τη Συρία, την Υπερκαυκασία, τη Μαύρη Θάλασσα, θα επιφέρει αντίδραση από την ρωσική πλευρά, και αυτό δεν θα είναι καλό για παράδειγμα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, όταν οι ΗΠΑ πειστούν ότι οι Τούρκοι έχουν γυρίσει ολοκληρωτικά στο δυτικό μαντρί, η Ελλάδα και η Κύπρος θα είναι πρώτες χώρες που θα υποστούν τις συνέπειες αυτής της πολιτικής της Άγκυρας, με πληθώρα πιέσεων στα εθνικά θέματα.

Έρχεται δύσκολη και ρευστή περίοδος στα ελληνοτουρκικά το επόμενο διάστημα, και το καλό κλίμα που τηρούν οι Τούρκοι, έχει στόχο να ρίξει “στάχτη στα μάτια” των Αμερικανών αξιωματούχων, και του ΥΠΕΞ, που αναμένουν την παραμικρή τουρκική φιλική κίνηση, για να τα δώσουν όλα στην Άγκυρα ξανά. 

 πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top