GuidePedia

0


Στο βίντεο φαίνεται ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitali Klitschko, να επιδεικνύει τα συντρίμμια ή τα θραύσματα του πυραύλου Kinzhal
Λίγες ημέρες αφότου το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) ανακοίνωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) κατέρριψαν έναν ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal χρησιμοποιώντας το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα PAC-3 Patriot, ένα βίντεο με τα συντρίμμια του Kinzhal και τα θραύσματά του έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο βίντεο φαίνεται ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitali Klitschko, να επιδεικνύει τα συντρίμμια ή τα θραύσματα του πυραύλου Kinzhal που φέρεται να κατέρριψαν οι φορείς αεράμυνας της χώρας στις 6 Μαΐου.

"Μέσω των συστημάτων Patriot, μπορέσαμε πλέον να δείξουμε τι είναι δυνατό με τα σύγχρονα αμυντικά συστήματα. Αυτή η αεράμυνα κάνει τις ζωές μας πιο ασφαλείς", ακούστηκε να λέει ο Klitschko.
Οι εικόνες από τα υποτιθέμενα συντρίμμια του Kinzhal εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγο μετά την επιβεβαίωση του Πενταγώνου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν τον πύραυλο.
Ο ταξίαρχος Pat Ryder, εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, επιβεβαίωσε στις 10 Μαΐου ότι ο πύραυλος καταρρίφθηκε με τη χρήση μιας συστοιχίας PAC-3 Patriot που παραδόθηκε πρόσφατα στις δυνάμεις του Κιέβου.
Ενώ ο Klitschko. και άλλοι Ουκρανοί ήταν πολύ περήφανοι για την κατάρριψη του πυραύλου, ορισμένοι Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες απέρριψαν τους ισχυρισμούς και ισχυρίστηκαν ότι τα συντρίμμια που έδειξαν οι Ουκρανοί δεν ήταν αυτά ενός υπερηχητικού πυραύλου Kinzhal.
Δεν πείθονται οι Ρώσοι

Σε ένα tweet του, ο στρατιωτικός παρατηρητής και Ρώσος σχολιαστής, Big Serge, δήλωσε: "Η Ουκρανία παρουσίασε "αποδείξεις" ότι κατέρριψε ένα Kinzhal, ελπίζοντας ίσως ότι οι άνθρωποι θα αποτύχουν σε ένα βασικό τεστ αναγνώρισης σχήματος".
Ο Serge δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία των συντριμμιών που καταρρίφθηκαν μαζί με ένα Kinzhal ενσωματωμένο σε MiG-31K για να κάνει μια σύγκριση.
Αρκετοί στρατιωτικοί παρατηρητές και διαδικτυακοί πολίτες έχουν από τότε επισημάνει ότι τα συντρίμμια του πυραύλου που παρουσιάστηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία από την Ουκρανία δεν μοιάζουν με τον υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal.
Ο Serge δήλωσε σε ένα μεταγενέστερο tweet: "Ο Kinzhal έχει επίσης διάμετρο ένα ολόκληρο μέτρο. Πολύ μεγαλύτερος από τα υποστηριζόμενα συντρίμμια".

Οι φιλορωσικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χλεύασαν τις εικόνες που δημοσίευσαν οι Ουκρανοί αξιωματούχοι. Ορισμένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επεσήμαναν ότι τα συντρίμμια που πέρασαν ως Kinzhal ήταν μια αεροπορική βόμβα BetAB-500SHP που διαπερνούσε το σκυρόδεμα.
Σε άλλο βίντεο που θεωρήθηκε ότι είναι η απόδειξη της Ουκρανίας για την κατάρριψη ενός Kinzhal, μια σειρά από τμήματα διακρίνονταν στο έδαφος. Ένας χρήστης του Twitter επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο προδοτικό στοιχείο ήταν ότι τα μέρη αυτά ήταν βαμμένα λαδί, όπως ένας τυπικός πύραυλος που εκτοξεύεται από το έδαφος. Ωστόσο, το Kinzhal είναι ένας πύραυλος που εκτοξεύεται από τον αέρα.
Επιπλέον, ένας Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, ο Alexei Leonkov δήλωσε στα τοπικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι είναι αδύνατο να καταρριφθεί ένας ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal με το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot.
"Δεν μπορείς να χτυπήσεις έναν στόχο που πετάει πιο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει αν τον καταρρίψεις σε μετωπική πορεία. Αν καταρρίψεις σε μετωπική πορεία, ο πύραυλος αναχαίτισης θα πρέπει να πετάει 1,5 φορά ταχύτερα από το "Dagger".

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (RuMoD) δεν έχει ακόμη εκδώσει δήλωση σχετικά με τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας που επιβεβαιώθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Από τότε που ο Kinzhal τέθηκε σε υπηρεσία, προβάλλεται ως ένα αήττητο οπλικό σύστημα που ταξιδεύει με δεκαπλάσια ταχύτητα του ήχου και μπορεί να διαπεράσει όλα τα σύγχρονα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.
Επιπλέον, υπάρχουν πλέον ανησυχίες ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα έχουν ως στόχο να αφανίσουν το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας PAC-3 Patriot, το οποίο έχει πιστωθεί την κατάρριψη του ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου. Ακόμη και πριν οι συστοιχίες Patriot παραδοθούν στο Κίεβο από τους Αμερικανούς και τους Ολλανδούς, η Μόσχα προειδοποίησε ότι τα συστήματα αυτά θα γίνουν νόμιμοι στόχοι για ρωσικές επιθέσεις.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top