GuidePedia

0


Επικίνδυνες αντιλήψεις που στρώνουν το χαλί στους Τούρκους ενώ ο Ερντογάν ετοιμάζει το τρομερό σχέδιο επικράτησης στις εκλογές με κάθε τρόπο

Μιλώντας στο συνέδριο των Δελφών, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αποκάλυψε την πολύ επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα λογική, ενός μεγάλου μέρους του πολιτικού κόσμου για αυτό που ονομάζεται Τουρκία.

Ο ίδιος ανέφερε ότι Ελλάδα και Τουρκία εισήλθαν στο ΝΑΤΟ το 1952, με στόχο την ανακοπή ρωσικής καθόδου στην Ανατολική Μεσόγειο.
Προφανώς, ο ίδιος ο Έλληνας πολιτικός, θεωρεί εντελώς άστοχα, ότι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, μια Τουρκία υπό τον Κιλιντσάρογλου θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Ελλάδα, ώστε να κλείσουν την δίοδο από τα Στενά του Βοσπόρου και το Αιγαίο στο ρωσικό στόλο.

Μόνο που οι Τούρκοι δεν καίγονται και πολύ να πράξουν κάτι τέτοιο, αφού έχουν τα δικά τους συμφέροντα, ενώ ο Ερντογάν ( που είναι στενός σύμμαχος με τον Πούτιν) δεν το επιθυμεί με τίποτα, καθώς τώρα ετοιμάζει ακόμα και εξέγερση αν δεν κερδίσει τις εκλογές στην χώρα.

Ο Ε. Βενιζέλος μίλησε επίσης για “ αναφορά θεμάτων που τίθενται μονομερώς από την Τουρκία, όπως την Αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών εντός πλαισίου ΝΑΤΟ.

Κάποιοι αναφέρουν για “ΝΑΤΟϊκά νησιά” και NATOϊκή συνδιαχείριση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με παρουσία στρατευμάτων ως λύση για την αποστρατιωτικοποίηση;”

Πρόκειται για εντελώς λανθασμένη αντίληψη όχι μόνο από μέρους του πρώην Υπουργού, αλλά από ένα σύνολο πολιτικών παραγόντων που στοιχίζονται στις απόψεις του αμερικανικού ΥΠΕΞ, περί δήθεν συμμάχου Τουρκίας και άλλων θεωριών που δεν βρίσκουν ανταπόκριση στην πραγματικότητα.

Δυστυχώς μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων πολιτικών έχει γαλουχηθεί με το παραμύθι της συνεργασίας με την Τουρκία, ως λύση στην επεκτατική πολιτική της Άγκυρας.

Αυτό ως θεωρία, είναι το μεγαλύτερο λάθος εξωτερικής πολιτικής από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της περσικής τότε επεκτατικής πολιτικής, που ήταν κάτι παρόμοιο με την σημερινή Τουρκία.
Λάβρος κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν Αμερικανός ειδικός σχετικά με την Τουρκία

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ειδικό Μ.Ρούμπιν και χθεσινό άρθρο του στο washingtonexaminer.com, “οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ κάνουν το ίδιο λάθος που έκαναν κάποτε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν επέτρεψαν να κυριαρχήσουν οι ευσεβείς πόθοι τους, σχετικά με το τι ήθελαν η Τουρκία να κάνει, παραβλέποντας το κυνισμό της συμπεριφοράς του Ερντογάν.

Οι Αμερικανοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αρέσκονται να πιστεύουν ότι κάθε κυβέρνηση ξεκινά με ένα λευκό χαρτί, αλλά αυτό είναι μια ιδιαίτερα αμερικανική έπαρση.

Η αποτυχία του Μπάιντεν να υπερασπιστεί τις κυρώσεις του Άρθρου 907 σηματοδοτεί την Κίνα ότι μπορεί να εξολοθρεύσει τους Ουιγούρους, και στην Τουρκία, οι ΗΠΑ θα παραβλέψουν την προσάρτηση της βόρειας Κύπρου ή την εθνοκάθαρση των Κούρδων και των Γεζίντι.

Η νίκη της Ουκρανίας μπορεί να έρθει χωρίς να ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας του πολέμου και της γενοκτονίας στη Μέση Ανατολή και την Ασία.”, τόνισε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Αναλύοντας ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη του, την τακτική της «σαλαμοποίησης που εκτιμά πως θα επιχειρήσει να εφαρμόσει η Τουρκία στο Αιγαίο, ο κ. Ρούμπιν διερωτάται "τι θα συνέβαινε εάν η Τουρκία καταλάμβανε ένα μικρότερο, ακατοίκητο ή ελαφρώς κατοικημένο νησί. «Θα ανταποκρινόταν η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες ή οι αυτάρεσκοι διπλωμάτες θα καλούσαν για συνομιλίες όσο η Τουρκία ενίσχυε το νησί και εδραιωνόταν στο έδαφος;»

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν εν μέσω τρομερής οικονομικής καταιγίδας την αμυντική τους βιομηχανία, κατασκευάζοντας πλοία, αεροσκάφη, drone, μη επανδρωμένα οχήματα και πολλά άλλα.

Για ποιόν άραγε γίνονται όλα αυτά εν μέσω προεκλογικής περιόδου; Για τον ελληνισμό φυσικά και μόνο για αυτόν, αφού είναι εμπόδιο στα τουρκικά σχέδια .

Το σίγουρο είναι ότι η Τουρκία δεν έχει δημοκρατία και ο Ερντογάν δεν είναι επουδενί δημοκράτης. Θα εξαπατήσει και θα προσπαθήσει να μετατρέψει μια ήττα σε νίκη, ακόμα και αν προκαλέσει πιθανό επεισόδιο στο Αιγαίο, ή κάνει εξέγερση εντός χώρας.

Το ερώτημα για τον Λευκό Οίκο είναι αν είναι προετοιμασμένος για όλα αυτά τα σενάρια, όπως και αν είναι προετοιμασμένη η ελληνική πολιτική ελίτ;

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top