GuidePedia

0

Στόχος της Ελλάδος η εξουδετέρωση των τουρκικών συστοιχιών σε βάθος 300 χλμ στα μικρασιατικά παράλια.

Μαζί με τα συστήματα Spike NLOS, ο ελληνικός στρατός θα προμηθευτεί και τα ισραηλινά UAS Orbiter που κατασκευάζονται από την Aeronautics, και τα οποία προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για την συλλογή πληροφοριών σε μεγάλο βάθος.

To Orbiter 3 είναι ένα ισραηλινής παραγωγής drone μικρού μεγέθους και μεγάλης αυτονομίας, ικανό να επιχειρεί σε μέγιστο βεληνεκές 150 χιλιομέτρων.
Ισραηλινή ειδικός αναφέρει το σχέδιο απόκτησης περιπλανώμενων πυρομαχικών Vrana145 και συστημάτων MLRS

“Η Ελλάδα θα ξεκινήσει την σειριακή παραγωγή των περιπλανώμενων πυρομαχικών Vrana145, που παρουσιάστηκε ως μοντέλο πέρυσι (είχαμε αναφέρει σχετικά σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μαρίνο Γκασιάμη).

Το σύστημα έχει αυτονομία περίπου 50 χλμ. και οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν να αυξήσουν τον αριθμό των περιπλανώμενων πυρομαχικών και των κατευθυνόμενων συστημάτων MLRS μεγάλης εμβέλειας, καθώς και μη κατευθυνόμενων MLRS μέσω νέων σχεδίων ( από ΗΠΑ).

Δεδομένου ότι η Τουρκία δεν διαθέτει ικανή αεράμυνα, σε ένα σενάριο σύγκρουσης όπου χάνονται μαχητικά αεροσκάφη ( αξίας πολλών εκατομμυρίων), το επίπεδο πίεσης που θα υποστεί ο τουρκικός στρατός στην στεριά θα αυξηθεί σημαντικά”, αναφέρει η Dana Levi, Ισραηλινή ειδικός.

Η Ισραηλινή ειδικός αναφέρει την απόκτηση συστημάτων MLRS, με επικρατέστερο το σενάριο αγοράς πυραύλων ATACMS.
Πως μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδια του τουρκικού γενικού επιτελείου με τους βαλλιστικούς πυραύλους

Είναι γνωστό ότι διαθέτουμε στα νησιά πυραυλικά συστήματα RM-70 (τα οποία λύσσαξαν να αποσύρουμε οι Τούρκοι) με εμβέλεια προς το παρόν στα 17 χλμ, ενώ ακόμη αναμένουμε την αναβάθμιση τους στα 45 χλμ, κάτι που σίγουρα είναι στα μείον της όλης ελληνικής εξοπλιστικής προσπάθειας.

Όχι μόνο δεν πρέπει να παραβλέψουμε τις “κραυγές” Ερντογάν και άλλων “συναφών αξιωματούχων του”, αλλά θα πρέπει να προμηθευτούμε άμεσα και με κάθε τρόπο αμερικανικούς πυραύλους M57 ATACMS με εμβέλεια 300χλμ.

Παράλληλα θα αναβαθμίσουμε τους πυραύλους M-142 και M-270 στην ανώτερη έκδοση Μ-57Ε1, σε συνδυασμό παρουσίας ελληνικών drone που θα ελέγχουν τα πάντα σε ολόκληρο τον νοητό άξονα από την Θάσο μέχρι την Γαύδο.

Με αυτά τα πυραυλικά συστήματα (M57 ATACMS) και με την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων που έχει στην διάθεση του το ελληνικό οπλοστάσιο, θα δημιουργήσουμε μια περιοχή άρνησης πρόσβασης στους Τούρκους στα μικρασιατικά παράλια βάθους 300 χλμ, που δεν θα “επιτρέπεται” την ανάπτυξη κινητών συστοιχιών για κανένα είδους βαλλιστικού πυραύλου ( BORA-ATMACA-TAYFUN-GEZGIN).

Για τις περιοχές πέραν αυτού του βάθους θα αναλάβει τον ρόλο της σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως, η ελληνική πολεμική αεροπορία, Rafale, F-16 VIPER και αργότερα πιθανότατα τα F-35.

Ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων τύπου MLRS της ΑΣΔΕΝ σε συνάρτηση με την προμήθεια σύγχρονων κατευθυνόμενων πυρομαχικών μεγάλης εμβέλειας και τρομερής ακρίβειας στα νησιά μας, θα “σπρώξουν” τα τουρκικά πυραυλικά συστήματα βαθιά στην τουρκική ενδοχώρα, αφού σε περίπτωση ανάπτυξη τους θα βρεθούν στο βεληνεκές των ελληνικών συστημάτων.

Είναι αλήθεια , οι Τούρκοι εργάζονται εδώ και μερικά χρόνια πολύ σκληρά με στόχο να ελέγξουν το Αιγαίο καθιστώντας το σε μια θαλάσσια πλήρως ελεγχόμενη περιοχή στα συμφέροντα τους.

Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδο για την Ελλάδα να παίξει όλα τα ρέστα της, ειδικά μετά την εκλογή Νετανιάχου, και να κερδίσει στην κόντρα με την Τουρκία μία και καλή, αφού όταν κατασκευαστεί ο αγωγός φυσικού αερίου East Med, οι Τούρκοι δεν μπορούν να σηκώνουν στην περιοχή μας ούτε χαρταετό χωρίς άδεια. 

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top