GuidePedia

0


Γιώργος Μαυρίδης
Οι Ρώσοι απορούν με ποιους στρατιώτες θα πραγματοποιήσουν οι Ουκρανοί την επικείμενη αντεπίθεση

Οαριθμός των ξένων μισθοφόρων στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχει δει μεγάλη μείωση. Ακόμη και το ρωσικό υπουργείο άμυνας παραδέχτηκε επίσημα πως ο αριθμός επιθέσεων σε συγκροτήματα ξένων μισθοφόρων έχει μειωθεί.

Οι θέσεις ξένων μισθοφόρων που πολεμούν πλάι στον ουκρανικό στρατό έχουν διατηρηθεί μόνο στα πιο επικίνδυνα σημεία του πολέμου. Για παράδειγμα, στις 21 Μαρτίου έγινε γνωστός ο θάνατος του Νεοζηλανδού Cain de Tae (που υπηρέτησε και στο Ιράκ) στο Ουγκλεντάρ και στις 22 Μαρτίου μάθαμε πως σκοτώθηκε ο μαχητής της «Λεγεώνας των Ξένων» (Foreign Legion) Kevin David, στο Μπαχμούτ.

Η ρωσική SvPressa αναφέρει πως μονάδες ξένων μισθοφόρων που πολεμούσαν στο Μπαχμούτ μετατοπίστηκαν όχι στο Τσάσοφ Γιαρ, αλλά στο χωριό Sinkovu κοντά στα σύνορα με την περιοχή του Χαρκόβου. Σε αυτό το σημείο λέγεται πως συγκεντρώνονται ουκρανικές μονάδες για να αντεπιτεθούν έναντι των ρωσικών δυνάμεων που προελαύνουν στο Κουπιάνσκ.

Ένα άλλο σημείο συγκέντρωσης ξένων μαχητών είναι τα χωριά της Οδησσού κατά μήκος των συνόρων με την Υπερδνειστερία. Σύμφωνα με τους Ρώσους, κατά μήκος των συνόρων δρουν ακόμη ομάδες αναγνώρισης και σαμποτάζ.
Έχουν Πεθάνει Πολλοί

Η SvPressa αναφέρει πως αδιαμφισβήτητα οι ξένοι μαχητές προκαλούν σήμερα πολύ λιγότερα προβλήματα στον ρωσικό στρατό από ότι στα αρχικά στάδια του πολέμου, και αυτό γιατί οι περισσότεροι από αυτούς εγκατέλειψαν την Ουκρανία, ζωντανοί ή νεκροί.

Η αμερικανική έκδοση της Vice αποκάλυψε πως σχεδόν ένας στους τέσσερεις ξένους μισθοφόρους εγκατάλειψε τον πόλεμο μετά τον πρώτο βομβαρδισμό. Δεν υπήρχε ρεύμα νέων μισθοφόρων προστίθεται.

Οι Ουκρανοί επίσημοι αρχικά είχαν αναφέρει πως υπήρχαν 20 χιλιάδες μαχητές στην Λεγεώνα των Ξένων. Αλλά στην πραγματικότητα, σύμφωνα με δημοσίευση της αμερικανικής The New York Times, σήμερα δεν υπάρχουν περισσότεροι από 1,5 χιλιάδες εναπομείναντες.

Οι περισσότεροι απλά έφυγαν από το πεδίο της μάχης επειδή δεν ήταν καν επαγγελματίες στρατιώτες, γράφει η ρωσική SvPressa.

«Υπήρξαν περιπτώσεις που μισθοφόροι πέρασαν στην ρωσική πλευρά, όπως για παράδειγμα ο John McIntyre της πρώτης τάξης. Διώχτηκε από την λεγεώνα και αυτομόλησε στην Ρωσία μαζί με όλα τα στρατιωτικά μυστικά που περισύλλεξε» πρόσθεσε η σελίδα.

Συμπερασματικά, εξαιτίας της έλλειψης μισθοφόρων, αφού οι υπάρχοντες εγκαταλείπουν ή πεθαίνουν και νέα κύματα δεν υπάρχουν, η Λεγεώνα των Ξένων έχει αποδυναμωθεί περισσότερο από ποτέ.

Ως αποτέλεσμα, οι Ρώσοι απορούν «ποιους στρατιώτες θα χρησιμοποιήσουν οι Ουκρανοί» για την επικείμενη αντεπίθεσή τους.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top