GuidePedia

0

Ο ”Ηγεμών” του Ν. Μακιαβέλι αναλύει με γλαφυρότητα τα βασικά χαρακτηριστικά του χαρισματικού ηγέτη : Να έχει όραμα, αποφασιστικότητα, πυγμή, να σέβεται τους θεσμούς, τις αξίες και αρχές της χώρας του, να είναι ηθικός.

Γράφει ο Α.ΠΕΡΠΕΡΑΣ*

Οι πολύτιμες αυτές ηθικές αξίες, αποτελούν απαραίτητα προσόντα κάθε εμβληματικού ηγέτη, ώστε επάξια να απολαμβάνει την εκτίμηση και σεβασμό, φίλων, συμμάχων, νυν ”συμμάχων”, ακόμη και εχθρών.

Οφείλουμε να αποδεχθούμε ότι το Ελληνικό κράτος, μια χώρα περιορισμένης εκτάσεως και ισχύος, από ιδρύσεώς του εξαρτάτο από ”προστάτιδες” δυνάμεις, πραγματικότης που επαναπροσδιορίσθηκε επί των ημερών μας με το ”ανήκομεν εις την Δύσην”.

Μια άλλη θλιβερή πραγματικότης είναι ότι, η χώρα μας παλαιόθεν πληρούσε εξ ορισμού τα βασικά χαρακτηριστικά Προτεκτοράτου, ”η χώρα που ελέγχεται ή κυριαρχείται, ιδιαίτερα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, κατά ένα βαθμό από άλλο κράτος”.

Οφείλουμε όμως να αποδεχθούμε ότι, όσο αναγνωρίζονται και εκτιμώνται τα ηγετικά προσόντα , ιδανικά, και ηθικές αξίες των ηγετών, οι ηγέτες αυτοί καθίστανται ευυπόληπτοι, υπολογίσιμοι, και με ήσσονα βαθμό εξαρτήσεων, εκ μέρους εταίρων και των ηγετών ”προστάτιδων”δυνάμεων.

Στην χώρα μας τι να προκαλέσει την αναγνώριση ηγετικών προσόντων και αξιών των ηγετών μας, στα όμματα εταίρων και ισχυρών :

Ο καθημερινός καταμερισμός σκανδάλων από την μεταφερθείσα στα πρωινά κανάλια Βουλή, με νικητή τον ολιγότερο διεφθαρμένο ;

Να εκτιμηθεί η έμφανής έξαρση εγκληματικότητος και η παταγώδης ατιμωρησία ;

Να εκτιμηθούν τα ιδανικά και ηθικές αξίες των κυβερνώντων, και να επιβραβευθεί η πρόθεση επιλύσεως του Δημογραφικού μέσω του Μεταναστευτικού ;

Ή να επιβραβευθεί η αποφασιστικότης και η υπερήφανος πολιτική του μονίμου κατευνασμού, έναντι κάθε μορφής προκλητικότητος εκ μέρους της Τουρκίας, διεκδικώντας και τον ρόλο του.. πυλώνα σταθερότητος της Ν.Α. Πτέρυγας του ΝΑΤΟ, μόνιμο πλέον κερασάκι δυστυχώς προς ιθαγενείς.

Επανερχόμενος στην θλιβερή για την Πατρίδα μας πραγματικότητα, ως αμιγούς δυστυχώς Προτεκτοράτου, οι ”προστάτιδες” δυνάμεις, προκειμένου να εδραιώνουν την εξουσία τους και να εξασφαλίζουν τα συμφέροντά τους, φροντίζουν παγίως για την προώθηση συγκεκριμένων ηγεσιών του κράτους – προτεκτοράτου, απαρτιζομένων συνήθως από ”προθύμους” για την διεκπεραίωση των αλλοτρίων συμφερόντων.

Έτσι, βλέπουμε τα θαυμάσια για την Πατρίδα μας αποτελέσματα :

Οι εγχώριες βιομηχανίες έχουν κλείσει ώστε να εισάγονται τα προϊόντα των ”συμμάχων”, η Γεωργία και Κτηνοτροφία το ίδιο, έκλεισαν πολυκαταστήματα ενώ ένα καταστράφηκε μετά ”περίεργη” πυρκαγιά, με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία και τα Ναυπηγεία, να υπονομεύεται διαρκώς η βιωσιμότητά τους.

Μια φορά ”παρεξέκλινε” το Προτεκτοράτο, επιθυμώντας.. αλλότρια σύναψη συμφωνίας, για τον περίφημο αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη όπου, αφενός κάηκε η Αθήνα, η ”ανυπάκουη” Κυβέρνηση έπεσε, τιμωρήθηκε με ισόβιο.. σιωπή ο πρωτεργάτης, ενώ αποφεύχθηκαν και χειρότερα…

Οι λαμπρές σελίδες της σύγχρονης Ελλάδος συνεχίζουν να κοσμούνται με θαυμάσια για την Πατρίδα επιτεύγματα, με την προδοσία των Ιμίων, ο πρωτεργάτης των οποίων νιώθοντας ευγνωμοσύνη για την πράξη του, φρόντισε να ευχαριστήσει τους ”εποπτεύοντες” του σεναρίου !!

Μετά, επακολούθησε η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος με τα Ολυμπιακά έργα, τα Μνημόνια, για να γραφεί η επόμενη λαμπρή ιστορία, για την οποία θα τρίζουν τα κόκαλα του Μ. Αλεξάνδρου, η κατάπτυστη προδοσία των Πρεσπών, με πρωτεργάτη τον κ. Τσίπρα και αθέατο τον κ. Μητσοτάκη, με τον κ. Ζάεφ να τον ευχαριστεί για την αμέριστη βοήθεια !!

Τελευταίως εξυφαίνεται και έτερο προδοτικό σχέδιο εις βάρος της Πατρίδος μας, πάγια άλλως τε επιθυμία του ”συμμάχου” State Department υπό την διαρκή εποπτεία του κ. Μπλίνκεν, που αφορά την συν εκμετάλλευση του Αιγαίου.

Προς το παρόν, το έτερο αυτό προδοτικό για την Πατρίδα μας σχέδιο, ευρίσκεται στο αρχικό στάδιο των ”πρόθυμων λαγών” ώστε να προετοιμάζεται σιγά σιγά η αποδοχή του από τον λαό, ”προθύμων” που δυστυχώς ανέκαθεν υπάρχουν πολλοί, θυσιάζοντας κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας έναντι της φιλοδοξίας της καρέκλας.

Ν. Μπακογιάννη : Η συνεκμετάλλευση δεν αποτελεί ταμπού. Απεκδύομαι της επεκτάσεως των 12 μιλίων.

Θ. Ντόκος, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Πρωθυπουργού, πρώην πρόεδρος.. ΕΛΙΑΜΕΠ : Προτείνει την συνεκμετάλλευση υποθαλάσσιων πόρων, εκ μέρους των κρατών του Αιγαίου.

Γεραπετρίτης : Ο γνωστός λάτρης των 6 μιλίων πρότεινε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν, αδιαφορώντας για την Κύπρο, Δ. Θράκη, Casus Belli, παραβιάσεις.

Τον συνασπισμό των αυτόκλητων μεσιτών παραχωρήσεως Ελληνικής κυριαρχίας, κλείνει ο ανεκδιήγητος πρώην τουρκοφάγος και υπεραμυνόμενος των εθνικών θεμάτων, και νυν λάγνος καρέκλας Καρατζαφέρης, που τώρα συνηγορεί υπέρ της συνεκμεταλλεύσεως του Αιγαίου.

Ο δε κ. Μπλίνκεν ερχόμενος στην Ελλάδα, έσπευσε να συναντήσει πλην του Πρωθυπουργού, και τον αρχηγό της αντιπολιτεύσεως ενδεχομένως για να ”συστήσει” την υποστήριξη αυτής της πολιτικής, αφού ως γνωστόν στα Προτεκτοράτα η χάραξις της εξωτερικής πολιτικής είναι ενιαία.

Και φανταστείτε, όλα αυτά εξελίσσονται με περισσή προθυμία και χωρίς στοιχειώδη αιδώ, υπό Casus Belli, του παράνομου Τουρκο-Λυβικού Μνημονίου, πληθώρα αμφισβητήσεων νήσων, και με όραμα την Γαλάζια πατρίδα.

Ο φιλίκοος των ξένων είναι προδότης ( Ιωάννης Καποδίστριας ).

*Αρχιπλοίαρχος ιατρός ΠΝ εα

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top